Szépen indul a hét -0.87%
Szépen indul a hét -0.87%
Most értem haza, a 6 300-as eladásra tettem egy védelmi párt, vagy 6000-n, vagy 6 100-on fog záródni.
Megvilágosodtam:-)
Te nem olvastad el, amit írtam :D
Dax-ban a célár 300 pont, Cac-ban 200. Ez az elv.
Emellett mondjuk, ha a dax termelt már 150-200 pontot, akkor teszek rá egy csúszó stop-ot, vagy az üt ki, vagy a célár. Cac-ban ez 100 pont kb, és 30 pontos csúszó.
Zárni CSAK ÉS KIZÁRÓLAG nyereséges pozikat vagyok hajlandó, azért ekkora a poziméret, hogy simán kibekkeljem azt is akár, ha ATH-ra, vagy történelmi minimumra esik egy instrumentum.
a nyitva hagyott pozikat viszont nem. """
Alább írtam. 1 Kérdés mi az oka hogy egyes pozikat zársz mig mások nyitva maradnak nemtudni meddig, ez esetleg gyengepont lehet véleményem szerint.
Nem tudom mit nem értessz, de kérdezz nyugodtan, ez a topic arra való...
Na akkor jól sejtettem hogy valamit nem értek. Ok így már minden világos, bár a rendszered azthiszem értem, a nyitva hagyott pozikat viszont nem. Gondolom az is a matekra támaszkodik.
Szerepel a táblázatban, csak nem figyeltél :D:D
Amiben nincs lezárási dátum, azok nyitva vannak, tehát vagy épp veszteségesek, vagy nyereségesek, de mindenképpen nyitva vannak. Az egyenlegük jelenleg, nem pontosan kifejezve:
CAC long 3 370, jelenlegi ár 3 070, 300 pont mínusz
Cac long 3 400, jelenlegi ár 3 070, 330 pont mínusz
Cac long 3 100, jelenlegi ár 3 070, 30 pont mínusz
Dax short 6 300, jelenlegi ár 6 460, 130 pont mínusz
Dax short 5 800, jelenlegi ár 6 460, 640 pont mínusz
A nyitott pozik egyenlege: 1 430 pont. De ez éppen nem számít, mert:
1). Sosem zárok rossz pozit
2). A fele short, a fele long, így valamelyik majd termel nyereséget.
Ha így számolunk, akkor jelenleg van kb 1500 pont nyerőm, ami 20% nyereség a teljes tőkére vetítve. Ezt most kivehetném, zárhatnék mindent. Fél éves időtávon nekem ez is tűrhető...
inkább csak a hozzászólásokat néztem eddig, grat szép eredmény.
Van valami ami nekem kétértelmű a táblázatban sem szerepel. Van lezáratlan vesztes pozid, vagy nincs? Mintha más topikban olvastam volna.
olvasom a topikod, ja hogy neked is lett táblázatod
3 135-ön most eldobtam. Szerintem ma-holnap visszanéz 3 100-ra.
Eddig fent maradtam, kivettem a megbízást, és most teljesült piacin 6 470-en. Most ezzel átváltok akkor, és 6 710-re állok újra adni.
Megyek aludni, lehet, reggelre meglesz a 3 100-as CAC eladásom is.
Erre tettem 40 pontos csúszó stop-ot, ami most 6 598-on van, és egy vételt 6 500-ra, valamelyik ki fog ütni.