szerintem erre az esésben nyitva maradó rések adhatnak választ....
szerintem erre az esésben nyitva maradó rések adhatnak választ....
Bár elképzelhetőnek tartom azt is, hogy a minor szintű 5-ös belső szerkezetét rosszul tüntettem fel, és sokkal jobban meg fog nyúlani lefelé (ahol kijelölhetné az intermediate 1-est), mielőtt elindulhatna egy intermediate szintű 2-es felfelé a nagy hármason belül.
Mivel nem vagyok elliotos, így bizonyosan nem teljesen pontosak a különböző hullámszintek jelölései, de azért megpróbáltam helyesen feltüntetni őket. Kicsit átdolgoztam a múlt heti rajzomat, szerintem v.hogy így néz ki a dolog óráson szemlélve bearish szemüvegen keresztül, de azért egy kis hagyományos TA-t is belecsempésztem egy lehetséges féj-váll képében:
http://kepfeltoltes.hu/120514/BUX60_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ha ez az elképzelés valósulna meg, akkor egyértelműen short a helyes irány egy jó ideig, de azért a nagy hármas első hulláma után talán még jöhet egy markáns kettes északra az 1-es korrekciójaként.
ha a bux első hullámban esett 14750-ig....majd korrigált 3 hullámban 20000-ig....akkor a harmadik eső hullámban lehet nagyobbat álmodni.....
Én azért lezártam néhány short kontraktust, mielőtt vmi hülye duplaaljból elindul felfele. Talán pont azért, mert minden ellene szól. 750 alatt nyitom vissza.
pont erre szeretném Hathor figyelmét felhívni!!!!.....ha 5 hullámban esik a bux, és 3-ban korrigál,akkor megint várható 5 eső hullám ....ami persze lehet,hogy csak óráson látszik......
Sziasztok! Nekem még mindig azt mondja a chart, hogy 16K-16,5K közé mindenképpen lemegy a bux és ott fog eldőlni hosszabb távra a sorsunk.
az erő legyen veled...a sell gombon.....nagyon megtévesztő most a rövid és középtávú grafikon....ma az olaj,réz, aud esik rendesen.....követni fogjuk
hát jobb lenne ha minden emelkedett volna mostanra...ki kell várni a longot..ha lehet.
Yo reggelt!
Futik enyhe mínuszban, de számomra kb. ott, ahol pénteken jártak.
Ázsia inkább pluszban volt, de az is nulla körül.
EUR/USD esett ez tény. Dax futi még jól áll szerintem péntek délután 6473körülről indult a kitörése. Most 6520. Nem rossz ez.
Nekem semleges a reggel, kicsi csökkenés lehet reggel, a záró gyertya a lényeg nálam, addig megmenthetik görögországot, holnap ha jól tudom OTP gyors, kérdés a shortos megakaja-e várni a gyorst? Longosnak nincs oka kiugrani, mert 200napos fölé zárt, 3680-3700as ellenállása fölé ment, dupla alj lehetősége megmardt.
EUR/HUF órás oldalazásban, háromszög szűkülésben.
USD/HUF is oldalazik 224körül.
Meglátjuk mi lesz, én ráérek zárni a longot.
Amúgy sem leszek délelőtt.
Üdv.
amennyiben 1270 alá zárna, akkor egyértelmű, hogy csonka 5. hullámot láttunk felfelé, és short ezerrel.....de ez még odébb van....
így van....igazából az SP -ben az 1340 törése csak minuett szintű korrekciót válthat ki: kb. 1290-1300-ig, viszont,ha ez a támasz zóna elesne, akkor én megkockáztatnám a ciklus szintű 3. hullám indulását......vagyis teljes trendforduló......május 21-25 ,és a június 7. a fontos dátum számomra
én inkább ebben bíznék:
http://nol.hu/kulfold/otthon_is_beintettek_a_merkeli_szigornak
amennyiben amcsi utat választják és beindul a pénznyomda,az eurusd-t leküldi a pincébe,usdhuf-ot az egekbe,de stabilizálja az EU kötvénypiacokat,beindíthatja a hitelezést,és lassan ismét emelkedő pályára állhatnak a gazdaságok, már amennyiben ez a fiskális lazítás valóban az emelkedő pályára állítást célozza ,akkor a kezdeti minipánik és megingások után elkezdődhet európa kilábalása,na onnantól lehet longolni
egy a veszély,ha bedurvulnak a dolgok és megindul az infláció....
de ezek a folyamatok nem 1-2hetesek,szóval szerintem még a long rizikósabb mint a short
kb fél óránként, változik a helyzet, pénteken már röhögtem, mikor jött 1 hír ezzel kapcsolatban, rá 10 percre meg a cáfolat....
görögök.....
Kína lazított a banki tartalék követelményeken, Görögországban talán mégis alakul kormány (3 párti)....talán van remény az emelkedésre...
ez egy olyan világ ahol minden lehet,de az idő haladtával általában az építés és a fejlődés a jellemző,vagyis alapjáraton az ember álltalában longos,persze vannak shortos időszakok ,ezek gyorsak zúzósak,törnek ,visznek mindent,de amivel igazán jól lehet keresni az a long,beleülve kisérve,nem kapkodva,szeretnék ismét vagy 8-10-12hónapig longba ülve fölfelé pozitbővítve tőzsdézni.....
de ez most nem az az idő,rendesen volt hegymenet,senki nem hitt benne és mégis ment vagy 3-4évet,ilyen válságoknak depresszió szokott a vége lenni egy csúnya leszúrással,akár 10k alá,ott aztán hosszú hónapok halódása,tökölés,majd lassan,nem robbanvan,lassan épülő bizalom,beinduló fejlődés,ha akkor okosan elkezd az ember venni ,és piramisként növelve a pozikat végigviszi akkor hatalmasat lehet kaszálni,de az hogy ez mikor jön el,hm jó kérdés,én sajna nem tudom,de van egy olyan érzésem hogy a
szabadversenyes kapitalizmus utolsó rúgkapálásait látjuk, a végzet lehet lassú idegölő ,morzsolódva,vagy gyors tömény zutty,fene tudja
hogy ez nyáron jön-e? májusban adni szlogen? jahh a piac mindig a tömegnek fáj,sokan rákészültek erre,és ha nincs ez a globális para szerintem rendesen be is szopatták volna a shortosokat
amire én figyelek,ha van egy általam jó cég,akkor a szakadásban a könyv szerinti értéke gát kell hogy legyen ,otp 1000alá? nem hiszem,de bármi lehet, meg kell nézni az ingatlanvagyont a mögöttes értéket,igy gőzöm sincs mennyi lehet ,de az alá ha benéz veszem majd ezerrel,
szerintem minden stratégia kérdése
nem tudom mi hogy lesz ,én 1-2hétre próbálok meg irányttalálni,de ha Neked lesz igazad akkor a 15k-s hati targetem erősen optimista forgatókönyv.....
kiderül
Mit vártok a következő 2-3 hónapra?
Esőszag van a levegőben, akár egy nagyon-nagy szakadás is benne van, nyáron - ősszel.
Havi felbontáson elég aggasztó long szempontból a buxi, 3 fekete madárka, bár május vége még messze, tavaly május-júliushoz hasonló az idei március-május gyertyák.
A 2009-ben kezdődött bikapiac 8. hulláma jöhet. 13k körüli bux-szal. Ez nem annyira hihetetlen, nem is kell hozzá nagy globál para + magyar-fityesz para (ekb-imf hitel a homályos ködbe vész)
De akár az évtizedes bux-hegymenetet véglegesen lezáró 8. hullám teljesedhet ki 10k alatti bux-szal. Ez még elég hihetetlennek tűnik, de nem lehetetlen. 1k otépé, 6-8k körüli mol - görög stb. para -> eu, euro válságban, globál recesszióban a papírokat szétadnák, semmi sem számítana.
http://4.bp.blogspot.com/-w8qCWf8Gca0/T62xkjSxQ2I/AAAAAAAAMS0/mQ68PcVU63E/s320/DJIA.png
amennyiben ez a tovahaladó háromszög medve zászló,akkor 400 pont esés benne lehet.....