Regisztráció Elfelejtett jelszó

Adózás jövedelem/veszteség bevallása

Re: nincs cím

#512990 Csusza Előzmény: #512986

Üdv! Most nincs visszaigényelni való mani.

Igen, minden visszaigénylést ellenőriznek állítólag.

Először én is egy kellemes ügyintéző hölgyet kaptam, de mivel közösen sikerült elcseszni egy összeget, ezért később kijelöltek tételes adóellenőrzésre.

Na, az újabb manusznak -ő volt a valódi adóellenőr- már lényegesen rosszabb mellei voltak, igaz be kell vallanom, hogy rendkívül segítőkész volt, tényleg nem kib@szni akart velem.

Egész jól meg is úsztam a dolgot, és egyben sikerült minden ügyet rendbe tenni, így 2011 jan. 1-ig tiszta vagyok. Azért ez sem egy kis megnyugvás... :-)

#512989 banyaiz Előzmény: #512986

Jó tudni ezt.

Tavaly év végén gondolkodtam egy Otp átkötésen elég szép visszaigénylésem lett volna. De aztán úgy döntöttem nem fizetek érte jutalékot nem variálok vele, inkább adózók . Viszont ezt a szempontot nem mérlegeltem. Ha csak ezt a részét nézik meg az gyors, de ha összekapcsolják egy átfogó ellenőrzéssel az már elég macera lehet.

#512986 Euroman Előzmény: #512976

üdv! pedig ha visszaigényelsz, akkor fox kapni ellenőrzést....én tavaly is kaptam, idén is kaptam, de idén kellemesebb hölgyek voltak...minden kimutatás ki volt munkálva, lefűzve, így 30 perc alatt túlestem rajta

#512983 banyaiz Előzmény: #512976

Ahová beírod a részvénykereskedésből származó jövedelmet az mellett van ez is nem jut eszembe a megnevezése a sornak, de van ott 2-3 lehetőség ha jól emlékszem.

A levont adót pedig mindenképp írd be a levont forrásadóhoz különben ismét meg kell fizetned. :)

Abba a sorba ahol a részvény nyereséget írod azért nem írhatod mert akkor az adókiegyenlítésnél bekavarhat ha esetleg a következő években veszteséget számolsz el erre figyelj még, nehogy ezért vegyék a fejedet.

#512976 Csusza Előzmény: #512972

Kösz szépen, akkor beírom. Csak vajon pontosan hová??? :-)

Tavaly estem át egy részletes adóellenőrzésen. "Remek volt", de köszönöm, nem szeretnék egy darabig még egyet. :-D

Aki esetleg meg tudja mondani, hogyan, melyik sorban kell szabályosan feltüntetni az osztalékot és az eleve levont adóját, annak nagyon hálás lennék!

#512972 banyaiz Előzmény: #512964

A befizetendő adódat nem fogja ez befolyásolni levonták azonnal az adót utána, viszont a jövedelemnél, és befizetett adónál megjelenik. Nem olyan helyen vagyok , hogy megnézzem pontosan hányas sorban írtam, nekem is voltak osztalékaim. Arra emlékszem dilemmáztam egy sort mert volt ott 1-2 lehetőség ahová be lehetett írni.

Szerintem jobban jársz ha kijavítod mert lehet ez miatt behívnak egy ellenőrzésre az meg kinek hiányzik.

#512964 Csusza Előzmény: #512959

Vagy hülye vagyok, és azt be sem kell vallani, mert már eleve levonták a 16%-os forrásadót?

Vagy azért valahol mégis fel kell tüntetni?

Vááá, most jutott eszemb…

#512959 Csusza

Vááá, most jutott eszembe, hogy elqrtam! :-(

Elfelejtettem egy adag osztalékot bevallani, most csinálom ezt a xar bevallást újra.

A kifizetett osztalék összevonható a nyereség/veszteséggel?

És ha esetleg tudja valaki -hogy ne kelljen annyit guberálnom-, hogy papír alapú bevalláson melyik sorba írandó be az osztalék?

Köszönöm!

Holnap akarom elutalni a…

#510935 Peta60

Holnap akarom elutalni a nyereségem után az adót. A közlemény rovatba mit kell írnom? Nevem,adószámom,vagy,h szja vagy nyereségadó,vagy mit? Köszi,ha valaki segít!

adózás

#510680 Alexander

Sziasztok,

2010ben befizettem a tőzsdei nyereségem után 16e ft körüli összeget.

2011-ben 1.3M minuszom volt, ezt majd feltüntetem a bevalláson, későbbi adókiegyenlitésre jó lehet. Viszont a 2010-es nyereség után befizetett pénzt vissza tudom igényelni a mostani bukóm miatt? (és annyival kevesebb összeg marad a későbbi adókiegyenlitésre)

#510658 TrendMan Előzmény: #510096

Nem vok szakértő, de szerintem:

a) Minden évben, amikor veszteséget csinálsz, azt megadod a (1153-04 lap) 172/a alatt (idén ez, tavaly nem tudom melyik sor volt), ha nyereséget, akkor a d és e oszlopban (jövedelem,adó) és nyereség esetén a/ üresen marad

b) Minden évben vezeted a (1153-06-01 lap) 212-220 sorokban, attól függően melyik évben volt nyereséged vagy veszteséged és alul összegzed a 219 és 220 c oszlopban az adókiegyenlitésre jogostió összeget.

c) Ha van adókiegyenlitési kereted (219 és 220 c oszlopban fel tudtál tüntetni értéket), akkor (1153-C lap) ezt megjelenited a 65 sor b/ rubrikában, azt bennfoglalod a 66 sor c/ rubrika összegébe, amely igy esetlegesen nagyobb lesz, mint az 54 sor összege /66-54/ - ez jelenik meg visszagiényelhető összegként a 70 sor c/ alatt

Természetesen, ha egyéb összegek bekavarnak akkor lehet, hogy 66-54 mégsem pozitiv és akkor 69 c rubrikában lesz pozitiv érték és ezt még be kell fizetned.

(teljesség igénye nélkül)

Ha vki szakértő megerősí…

#510096 Fornit

Ha vki szakértő megerősítené h jól gondolom e?:

(a számok persze csak példák)

2010-ben volt 500.000 veszteségem, a tavalyi adóbevallásban szimplán beírtam a 174/a - ba mást nem csináltam.

Ha 2011 ben volt pl 250.000 nyereségem akkor ez megy a mostani 174-es sor d-oszlopába? adója meg az e-be. (40.000)(16%)

És jön a 212-220:

A 2011-es adója megy a "2011 174/e oszlopából" sorba és a 215-be

A 2010-es 500.000 20%-át (100.000)kell beírni a "2010 174/a adóját" a megfelelő sorba talán 217? és a 219-be, és készen van a nagy műű, mást nem kell csinálni???