A masik, hogy ebbol hogy is lesz meg a kalkulalt ado, ha tenyleg 10. perctol lesz? Az atlag telefonalas 1 perc alatti. Vagy osszesitve? Nem ertem teljesen a dolgot.
A masik, hogy ebbol hogy is lesz meg a kalkulalt ado, ha tenyleg 10. perctol lesz? Az atlag telefonalas 1 perc alatti. Vagy osszesitve? Nem ertem teljesen a dolgot.
Szerintem is, de nem nagyon latom ezt az arfolyamon.
erre a tegnapi hírre, hogy csak a 10-ik perctől, meg max 700 ft már emelkednie kellett volna...ezért a pénzért nem sokan fognak lemorzsolódni az előfizetők közül...
En is :) ugyanigy. Azert aggodtam csak, mert osztalek nelkul talan meg jobban esenek indul majd, a normal 50 pontos zako utan persze, a telefonado miatt. Most kicsit elbizonytalanodtam, hogy jobbak a hirek mint amit vartunk, lehet ha atmegy osztalek utanra a kicsi pakkom (nekem csak jatekpakkom van, fo penzeim OTP, MOL es hatiban forognak) akkor sem lesz semmi baj, mert nem fog nagyot esni. Persze jobb lenne ha elmenne meg ma :D
tartom még 540-től van berakva sávos eladásra, de nem vittek el még semmit....kb 30 %-át raktam be eladásra, de egy darabot sem vittek el....
http://www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/csuszhat_a_telefonado_bevezetese.166722.html
Es meg kicsit csuszik is. Mivel holnap mar 50 forintal kevesebbert forgunk, igy ma meg ralizhatna kicsit. Eladtad, tartod meg?
így talán nem olyan vészes....nem mindenre kell fizetni, és maximált az összege...hozhatna egy kis erősödést holnap ebben az ultraxar papírban....máskor ezt nyugdíjas papírnak csúfolják, de egy ideje ez is xar speki papír lett...
nekem is ma 550-nél szórni kellett volna, de bíztam abban, hogy feljebb megy....ez így katasztrófális....ha holnap még esetleg 550 felé tévelyeg, akkor az, amin egy pici haszon is van, el lesz dobva....a veszteségeseket lehet megtartom, bár ha így marad, akkor péntekre 100 ft-tal lesznek a beker. ár alatt...
csütörtökön lehet utoljára osztalékszelvénnyel venni, a nagy részét már kiszórtam, a maradékkal nem tudom mi tévő legyek...
"Madárnak nézik a magyarokat."
és nem csak ebben, de ez már mellékes
Nézd meg a magyar és a szlovák Tesco Mobile-t, a magyar és a horvát T-Mobile-t. Ég és föld a különbség, akárcsak a Red Bull esetén. Madárnak nézik a magyarokat.
Igen, a Redbull csomag nálunk drágább mint a sógoroknál.
Kell keresni egy olcsóbb,jobb csomagot és ennyi.
P.
Write only?
"A pannonnál is kapható az osztrák redbull csomag. Nézzük a kisebbiket a két verzió közül: Magyar ár: 5490 Ft (Matolcsy hiányszámító árfolyammal 20 EUR), ezért jár 200 perc, 100 sms, 500 mega net. Osztrák ár: 12,9 EUR, ezért jár 1000 perc, 1000 sms és 1 GB net. Ez tehát 7,75-szörös különbség csak a percdíjat nézve (magyar egységár: 20/200=0,1 1 osztrák perc 12,9/1000= 0,0129). "
A 10 EUR és a 3000 forint között nincs különbség, de ha a 12,9 EUR-ért ötször annyit beszélhetsz, mint itthon 5490-ért, az már nem ugyanaz, vagy neked igen?
És gondolod, hogy Ausztriában nem kellett hálózatot kiépíteni?? Mert Ausztriát hálózattal teremtette a jóisten , nem?? A jégbe fagyott Ötzi is azért maradt ugye úgy, mert biztos ott a hegytetőn elment a térereje és nem tudott senkit felhívni...
Arról nem is beszélve, hogy azért Mo-n a 90-es évek előtt is volt már hálózat, amit meg szépen állami pénzen építettek ki, csakúgy, mint a MOL-nak a kőolajvezetékeket...
A Vodafone-nál a díjcsomaghoz tartozó hálózaton belül lebeszélhető percekre kíváncsi leszek az adó bevezetés után.
Write only ?
Megírtam, hogy megnéztem a linkeket de úgy tűnik nem ment át.
Könnycseppről nincs szó de 10 EUR és 3000 HUF között sok különbséget nem látok.
Én még emlékszem milyen csoda számba ment az átkosban a vezetékes telefon és milyen öröm volt amikor nekünk is lett. A mostani állapotért valakik nem keveset beruháztak.De mindegy ez az egész nem erről szól. Azt is meg fogja valaki fizetni,hogy a telkó cégek már gőzerővel dolgoznak azon, hogy a 07. havi számlát már az új adóval emelve kapja mindenki.
P.
ja, mielőtt egy könnycseppet elmorzsolnánk a telekom cégek miatt érdemes elolvasni ezt a 2 cikket!
http://homar.blog.hu/2012/03/29/miert_15x_dragabb_az_sms_itthon_mint_ausztriaban
>>Magyarország topicba betettem a linkeket.
Megnéztem de annyira nem lepett meg.
Van Mo.-n 3.000.- HUF-ért 5000 lebeszélhető perces csomag ami lehet olyan jó mint a "havi 9,9 EUR-ért 1000 perc+1000sms+1gb net jár".
Az más tészta, hogy ez most az új adóval 13.000.-re változik !!!!
P.
2 Ft sok.
A forgalom zömét azok adják, akik nem tudnak hozzájutni valamilyen nem publikus flottához, ezért a publikus díjcsomagokból kell választaniuk, melyek ma már min. 40 Ft-os percdíj körül vannak, de inkább több, pedig csökken a végződtetési díj évek óta. Hát nem érdekes?! :)
Továbbá azokból a BIRKÁKBÓL jön a zseton, akik évek óta bőven 100 Ft feletti percdíjakért beszélnek a mai napig, mert lusták utána nézni, hogy milyen díjcsomagban vannak, ezért őskövületeket használnak. Lásd norvég cég lezárt díjcsomagjainak egy részét a díjszabásban. Ezeket lehet csak igazán lehúzni.
Ma Magyarországon lehúzás megy mobilozás terén.
Magyarország topicba betettem a linkeket. Megdöbbentő a különbség, hogy mit kap egy szlovák és egy magyar állampolgár a Tesco Mobile-tól, mit kap egy magyar és egy osztrák a Red Bull Mobile-tól vagy mit kap egy horvát és egy magyar a T-Mobile-tól.
Döbbenetes a különbség és persze nem a magyar fizet a szolgáltatásért keveset.