Regisztráció Elfelejtett jelszó

Növények

Re: nincs cím

#508797 hosszhuszár Előzmény: #508795

1.

A fák frissen lettek átültetve, sajna kis földlabdával, ( úgy jött csak ki), és hogy folyamatosan nedves legyen a talaj, ezt "szerkesztettem" rá.

A kisebben egy ásványvizes flakon, a nagyobbon, egy festékes vödör, mindkettő alul kilyukasztva, így folyamatosan csöpög a fa tövéhez, a gyökerekhez a víz.

Tudod, egy a csórók öntöző rendszere....

2. ezt a parkolót, a gyerekek autóinak csináltam. Nem volt tervezve, de most, hogy a tuják miatt fel volt fordítva az egész udvar, gondoltam megcsinálom, hogy amikor autójuk lesz, ne kelljen még 1 x széttúrni mindent.

Mivel kezdő vezetők lesznek, hogy megtalálják a helyét az autónak, a járdalapokba süllyesztettem ezt a 3 napelemes lámpácskát, hogy amikor állnak be,este lássák, így könnyebb legyen a dolguk, a 3 fa oszlop is, a tetejükön a gömb, szintén napelemes lámpák is ezt a célt szolgálják.

Köszi, nekem is tetszik..))

Már csak a 2 füves csík hiányzik....

#508795 Csusza Előzmény: #508791

Teljesen eurokonform! :-) Sokat melóztál vele, látszik.

Csak két kérdés:

1.Mik a fákra szerelt vödrök és flakonok? Tippem: kicsit lukasak, és folyamatosan öntözik a fácskát. Vagy nem? (nem láttam még ilyet)

2. A járólapba besüllyesztett lámpaszerű izék mik???

#507494 Csusza Előzmény: #507413

Hú, akkor te sokkal szorgalmasabb vagy, én ma még neki sem álltam dolgozni. :-)

Este viszont 9-ig tüzifát pakoltam, a derekam majd' leszakadt, mikor felébredtem ma. :-D

De azért dolgozom ma is, bár nem építés lesz, hanem pakolás. (kupleráj-mentesítés)

Persze nem titkos, bár ez nagyon más stílus, mint a tiéd. Csinálok is fotókat, csak nem könnyű úgy, hogy ne nagyon látszódjon a putris háttér... :-)

#507394 Csusza Előzmény: #507277

Megszállott beépítő... :-)

Viszont nagyon precíz. ;-)

Az én egyik (a "nagyobbik") kőfalam is elkészült közben. Szerintem jó lett, még két kicsi "falat" kell raknom, a napokban folytatom is.

#501393 Csusza Előzmény: #501387

Kösz, közben találtam egy jó kis cikket itt, itt is elég drasztikus módszereket ír. Hiszek nektek. :-)

http://www.edenkert.hu/gyumolcs/bogyosok/fekete-ribizli-gondozasa/3736/

http://www.edenkert.hu/gyumolcs/bogyosok/fekete-ribizli-termesztese/3737/

A cikkíró szerintem ekkora bokrot még életében nem látott, mint az enyém. :-)

A virágja is nagyon szép, persze közelről, mert kicsike:

http://postimage.org/image/ju0d0kouf/

#501390 Csusza Előzmény: #501380

Semmi különös, szárazon rakott alacsony kis kőfalak itt-ott a kertben, 30-60 centi közötti magasságban.

(Saját találmányom, hogy "poros murvával" rakom össze őket, az nagyon jól összeáll később, és nem fognak lötyögni, billegni a kövek.)

Aki csinált már ilyet, az tudja, milyen pöcsölős meló, minden követ vagy tízszer kell össze-vissza forgatni, hogy megtalálja a helyét,. Főleg, hogy ezek "tájjellegű", környéken gyűjtött -és nem feltétlenül teljesen lapos- kövek. Amiket előtt még haza is kell hordani több fordulóban...

#501387 kosami Előzmény: #501382

Drasztikusan vágd vissza mintha cserjét fiatalítanál. A második évben megint tele lesz finomsággal.

Egyébként én is szeretem :)

Fekete ribizlihez ért va…

#501382 Csusza

Fekete ribizlihez ért valaki?

Van a kertben egy elvadult, iszonyat magasra nőtt (több, mint 2 méter magas nyúlványokkal) fekete ribizli bokor, ami nagyon satnyán terem, csak pár szemeket a fürtökön. (a fürtök is ritkásan vannak)

Gondolom valahogy vissza kellene vágni, vagy mittudomén, de nem tudom, hogyan, hol, mennyire.

Bár lehet, hogy idénre ez már késő, de lagalább tudjam, mit kellene csinálni.

Lehet, hogy perverzió, de én imádom a fekete ribizlit... :-)

#501377 Csusza Előzmény: #501375

Öööö, izé, az úgy volt, hogy... :-)

Jól van na, hétvégén csinálom, igérem!

#500394 Csusza Előzmény: #500380

Akkor jó. Aggódtam, hogy nem kapsz enni, és még soványabb leszel... :-))

Jó nagy meló lehetett a képek alapján. Kár a régiekért :-(, szép nagyok lehettek, bitang vastag törzsük volt.

Viszont az újak is szépek, reméljük meg is maradnak.

Én egy kis kerti kőfal építésben vagyok itthon. Napok óta nyújtom a dolgot, mert ismerem magam, és előre tudom, hogy mennyit fogok vele pöcsörészni a hülye túlzott precízségem miatt. Eddig csak ásogattam meg gyűjtöttem a köveket, de nekiállok rakni is, a héten megcsinálom! :-)

#500359 Csusza Előzmény: #500356

Tegnap nézegettem, én úgy láttam, hogy nem lett bajuk. Bár lehet, hogy csak bíztatom magam.(?) :-(