Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mai italajánlatunk

Re: Egészségére!

#508725 KawaBazsy Előzmény: #508723

Izé.. ott ez tényleg egy általánosan elterjedt, népszerű ital, míg itthon mostanában kezdik megismerni az emberek. Voltam cider fesztiválon is, ahol naggyon jó nedűket kostoltam, igazi házi készítésűt is, nyami. Meg szerettük még a "snake bite" nevű koktélt, ami fele cider, fele sör, meg egy kis ribizli szörp. :-)

#508724 Arsene Lupin Előzmény: #508710

A cider klasszikus skandináv ital. Csinálják almából. körtéből, bogyókból is. Mindenből, ami északon is megterem. Majdnem minden család háztartásában van legalább egy "cider kit". Remek dolog a skandináv nyárban egy tóparti nyaraló teraszán az éjfél utáni lemenő napsütésben fanyar-édes cidert szürcsölgetni. Meg a szúnyogokat csapdosni.

#508723 Balázs István Előzmény: #508710

Megvallom, sosem ittam még ilyen italt. De kíváncsivá tettetek, meg fogom kóstolni. KawaBazsy szakértelme lenyűgöző a témában. )

#508713 KawaBazsy Előzmény: #508710

Amikor Londonban éltem rászoktam, mert sokkal jobban bejön, mint a sör. Ott ebből legalább annyi fogy a pubokban.. örülök, h itthon is kezd terjedni. 2 féle ízvilággal találkoztam, az egyik az ott pubokban megszokott Strongbow márka (itthon is bevezetés alatt van Gold utónévvel), ez kicsit fanyarabb, van borbukéja, jól csillapítja a szomjat, illetve van egy Kopparberg nevű svéd márka, annak különösen a körtés változata gyerebe, ez inkább olyan édeskés, bólészerű, tehát csemegének jobb. Itthon a Sommersby-nek van hasonló ízvilága.

Egészségére!

#507326 Balázs István

Egy borkereskedés szerződött borkóstolója meghalt, így az igazgató hirdetést adott fel a megüresedett hely betöltésére. Egy elhanyagolt külsejű, részeges kinézetű férfi jelentkezett interjúra. Az igazgató kínosan törte a fejét, hogyan is rázhatná le? Kezébe adott hát egy pohár bort.

A jelölt megkóstolta:

Ez egy Muscat, 3 éves, északi lejtésű dombról, acéltartályban

érlelve; alacsony fokozatú, de még elfogadható...Helyes! - mondta az

igazgató.

Második pohár...

Ez egy Cabernet, 8 éves, délnyugati lejtésű dombról, tölgyfa

hordóban érlelve 8 fokra. Még 3 évig kellene hagyni a legjobb

végeredményhez

Talált! - ismerte be kelletlenül az igazgató.

Harmadik pohár...

Ez egy Pinot Blanc pezsgő, magas rangú, exkluzív!- szólalt meg

nyugodtan a részeges.

Az igazgató megdöbbent. Segélykérően a titkárnőjére pillantott.

Az kiment a szobából, majd perceken belül visszatért egy

vizelettel teli pohárral.

A jelölt megkóstolta...

Ez egy szőke, 26 éves, 3 hónapos terhes és ha még most se adja

nekem ezt a k**va állást, megnevezem a gyerek apját is!!

Forrás: PF fórum, humor topic 4475, KawaBazsy

Köszönjük! :)))

Re: nincs cím

#505377 Sumér harcos Előzmény: #505336

mondjuk olyan 1989-1990-ben vodka narancs,kevert meg mindenféle trágya,amely édes:)

1993-1999 ballantines-Chivas szinte csak ezt ittam,mikor agysejt pusztitani akartam...alfába vágódni.

és olyan 2000-től csak a házi pálinka,és a rose és fehér fröccs(kizárólag szódával,ha van)

vöröset annyira nem szeretem,még télen sem.

#505376 Sumér harcos Előzmény: #505336

mondjuk olyan 1989-1990-ben vodka narancs,kevert meg mindenféle trágya,amely édes:)

1993-1999 ballantines-Chivas szinte csak ezt ittam,mikor agysejt pusztitani akartam...alfába vágódni.

és olyan 2000-től csak a házi pálinka,és a rose és fehér fröccs(kizárólag szódával,ha van)

vöröset annyira nem szeretem,még télen sem.

#505336 Fornit Előzmény: #505323

Így van, tényleg pár éve kapták fel. Sőt már megjelent a pálinka sznobizmus is, mi másért lenne 12.000 - 16.000Ft/liter áron egyes termékek, vagy 2cl 500-600Ft.

#505323 KawaBazsy Előzmény: #505310

Ez gyógynövényből készült, a pálinkát meg továbbra sem szeretem annyira. A bnőm jobban.. :-)

Amúgy érdekes ez a pálinka sztori is, pár éve kapták fel, azóta meg mindenki, akit ismerek a pálinkára esküszik. Aktív bulizós koromban (7 éve hagytam abba) még senkit nem érdekelt, egész más piják mentek akkor, a vége felé volt menő a whisky. S 17 évvel ezelőtt volt egy körtefa az udvaron, finom gyümölcse volt, abból csináltattam pálinkát, nagyon finom lett, de egy haveromat sem érdekelte, pedig ingyér volt! El is adtam inkább, egy nyugdíjas vette meg, az nagyon dícsérte. :-Ö

#505316 KawaBazsy Előzmény: #505312

Jaja, s szemre jól nézett ki, de ízre csak max közepes volt. Mondtam is bnőmnek, h a Stocky talin finomabbat kapok olcsóbban.. mindegy, ide többet nem megyünk.

#505310 Sumér harcos Előzmény: #505300

nem ital,zwackból meg különösen semmi sem az,sőt bolti rövideket messziről kerülöm...:)

csak a házi pálinka-körte,barack,szilva-és ennyi,ezeket lehet tudni miből készült,honnan jött-hová megy:)

és csak 48-50%-os....alatta körömlakk.

Re: sütőtök pálinka

#499512 Muskatli Előzmény: #492023

Hmm, en is ismerem a helyet es Pecsen az abszolut kedvenc helyem, kulonosen a terasz resz a gyonyoru kilatassal. Ultra jo a hazi liba tepertojuk hagymaval. Mindig ezt esszuk a borkostolas melle. A habzo borukat mindenkeppen ajanlom kiprobalni.

köszi mindenkinek, szóva…

#494724 _pda_

köszi mindenkinek, szóval jobb ha szokom a "trendet" :)

és még jót is tesznek velem :DD

mondjuk a praktikusságát nem vitatom, csak furcsa az évezredes szokás változása

valamikor olvastam nemrég valahol, ha parafa ára is igen eldurrant, tehát a minőségi dugó elég költséges

nem vagyok nagy borfogyasztó, de az a Rosé elég kellemes darab

#494693 Sezlonrugo Előzmény: #494681

Nekem tetszik ez a trend. A magyar borokra különösen jellemző a gagyi, fűrészporból összeragasztott "parafa" dugó amit csak közelharc árán lehet eltávolítani és a fele a borban köt ki ledarált állapotban. Megértem, hogy egy kétezer forintos borba túl drága a normális parafadugó, de akkor már legyen inkább csavaros.