hallottam már róla,az elmúlt 10évben többször is,de nem volt hozzá szerencsém:)
milyen recept alapján főz?
ő szokott péntekenként bográcsozni?
legalábbis hallottam vkit,hogy minden pénteken esetefelé,hallé kapható,vmi gurunál,ő az?
hallottam már róla,az elmúlt 10évben többször is,de nem volt hozzá szerencsém:)
milyen recept alapján főz?
ő szokott péntekenként bográcsozni?
legalábbis hallottam vkit,hogy minden pénteken esetefelé,hallé kapható,vmi gurunál,ő az?
Kár olyan messzire menni,Vadkerten Lantos Laci neve ismerősen cseng halászlé fronton? :D
A világ egyik legjobb halleve,pedig én is kényes vagyok rá!
Baracsi csárdát én is csípem. Ha jössz majd megmutatni az új sportautódat, akkor hozhatsz egy üveggel a halléből.. :-)
Halászlé
nálam az első 3 választható ételben benne van,rendkivűl kényes vagyok rá.
semmiféle alaplé,paszirozás,halászlékocka,meg egyéb flinc-flanc nem szerepel számomra ezen éteknél,
kizárt-csak is úgy ahogyan a régi halászok csinálták.
nézzünk egy alaplé nélküli receptet: http://www.izletes.hu/hal/leves/7857
és nézzük az ország legjobb halászcsárdáját,számomra továbbra is 1968 óta: http://www.baracsicsarda.hu/
Dunaújváros és Dunaföldvár között található a 6-os út mellett a Dunához közel.
Gasztronomia:)
beindul a disznovágó szezon heteken belül.
idén,illetve ebben a szezonban 3db mondhatni saját hizlalású 200kg-os állat kerül teritékre a szűk családban.
pálinka,bor,sülthús,sültvér,csontleves,töltött káposzta,sült-hurka kolbász,hájas sütemény-szilvalekvárral töltve.:)
ezen ételek elkészitésénél,amit nagyon utálok és soha nem eszek máskor(és általában máshol sem) az a töltött káposzta-csak és kizárólag,szigorúan disznóvágáskor!
ugye sütnivaló hurkát-kolbászt fagyasztok le annyit,hogy a következő szűk év bármely szakaszában süthető burgonya ágyon-az remek.Levescsont is adódik 1 évrevaló a fagyasztóban,mint alapanyag-ez is remek.
De a töltött káposztát csak és kizárólag disznóvágáskor lehet úgy elkésziteni,ahogyan azt kell,és megvan irva.
a távoli családban van rokon,mondanom sem kell -budapesti rokon,erőlködik az év minden szakában a töltött káposztájával(Hurka-kolbásszal is,rettenetes sikerrel,hentesnél vett alapanyagból),persze olyan kreálmány jön össze neki,mely a kis tudatlan agyából késztermékké avanzsálódik,megfelelő alapanyag nélkül-hogy rettenetes.Képtelen felfogni,hogy igazi töltött káposztát nem lehet,csak úgy egy 3X4-es konyhában önmagában késziteni,rengeteg dolog hiányzik hozzá,talán a legfontosabb :az abalé,kész,ha nincs-akkor az sakk-matt.
Tavaly már annyi sütnivaló hurka-kolbászt adtam neki ajándékba,csak nehogy neki fogjon,hogy nagyon sokat-mert van hogy megyünk hozzájuk,és a saját kreálmányával akar viritani,mondanom sem kell- olyankor kész vagyok idegileg tőle.
Van jó lekvár a hiperekben?
http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20121026-lekvarhiper.html
ilyen kérdést feltenni is felesleges...egyszerűen nincs,ilyen nem létezik.
idén szilvalekvárt csináltunk saját szilvafáról-egész évre kitart.
másfél hektáros biokertet hoztunk össze idén,minden volt benne,sőt amit lehetett konyhakészen fagyasztottam télire(karaláb,paprika,paradicsom,zöldség,répa stb stb),burgonya pedig egész jövő évig elég,de volt még cukkinim,sütőtök,uborka egyszóval minden,paradicsom befőzve 30üveggel.
ilyen helyen van jó alapanyag,de a hiperekben?mese-ott retek van,ennyi.
mikor elkezdek főzni,már látom előre milyen is az alapanyag,egész más az illata egy otthon termelt pl.paradicsomnak,mint bármely bolti vacaknak,ráadásul az elkészült étel minősége,állaga,zamata is más.
Van itt egy topic nem jut eszembe a neve nem tudtam megtalálni, ahol szó esett pollenallergiáról, egészséges táplálkozás ilyesmik.
Oda akartam betenni talán vki tud segíteni.
Szóval pár hónapja elkezdtem reggelire következőket enni : búzakorpa két kanál (előző este beáztatva), 2 kanál zabpehely, lenmag, szezámmag ledarálva összekeverve mazsola, mogyoró, napraforgó, dió magokkal (ebből a keverékből is két kanál) hozzá ízlés szerint lehet adni mézet, joghurtot, vagy valamilyen gyümölcsöt. Egy megszállottan bió táplálkozó ismerősöm receptje.
Allergia nem kínzott annyira mint szokott ez lehet nem ettől volt, viszont anyagcserére elég jó hatása lehet, fogyni is lehet tőle kb 3 hónap alatt lement rólam úgy 8-10 kiló 98 helyett 88 szóval van miből :) úgy vettem észre, jó energiát ad reggel napkezdéshez 3-4 órán keresztül nem vagyok különösebben éhes. Ami még jó nem kell mászkálni utána reggel csak be kell keverni és kész. Egész jó az íze is, rossz hatását nem vettem észre.
köszönjük. sokan vagyunk, de nem elegen, ezért kellene még pár lelkes szavazó.
jól álltok grat :)
Üdv Mindenkinek!
Egy másik (nem tőzsdei) fórumon amit napi szinten látogatok az alábbi felhívást tette közzé az egyik megbecsült tagtársunk:
Kedves Ismerősök, Barátaim.
Kicsi falum, Kupuszina nagy tervbe fogott. A McDonald's pályázatára, ami úgy hangzik "Az én hamburgerem", Kupuszina jellegzetes, történelme során kialakult ízvilágát próbálták becsempészni, így a neve McKupuszina Burger lett! Ízvilágában Kupuszina hagymás, baconnel megspékelt burgerja igazi magyaros fűszerezéssel hűen idézi a Vajdaság, egy kis magyarlakta településének ízvilágát!
A McKupuszina Burger tartalma: klasszikus marhahús (2drb), Royal zsemle, ementáli sajt, paradicsomos-hagymás szósz, magyar paprikás szósz.
A helységről itt tudtok megtudni többet, akit érdekel: http://www.kupusina.org/main/index.php
A "nyeremény" az hogy a McDonald's éttermeiben kapható lesz a saját magunk előállított hamburger. Nyerni pedig szavazatokkal lehet, amit óránként engedélyez, és az eredményhirdetésig folyamatosan lehet, ami Július 11. lesz.
Kérésem, hogy az alábbi linken, amikor csak eszetekbe jut, kedvetek, időtök jutna rá, akkor nyomjatok egy-két szavazatok nekünk. Nagyon szépen köszönjük Nektek! http://www.mcdonalds.hu/AzEnHamburgerem/#/galerie/detail/31388
Szóval, ha támogatásra érdemesnek találjátok egy kicsiny vajdasági Magyar falu kezdeményezését, akkor megkérlek Benneteket, hogy nyomjatok néhány szavazatot a McKupuszina burgerre.
Köszönettel:
Kontaar
Magyaros Burgonyaleves
Rántott Karfiol,Rántott cukkini,rizibizi
A leves receptje tegnap leirásra került,a mennyiségi mutatói alapján több napra készült:)
ma reggel piacon kötöttem ki,és cukkini,karfiol került teritékre,egyszerű,gyors,nem megterhelő,könnyű étel...
http://www.mindmegette.hu/rantott-karfiol.recept
érdekes megoldás.....
nem ettem még igy,sőt ezt a fogást még ételkészités ismeret órán sem tolták:)
de attól még jó lehet.
Jó múltkor, ettem valamit, nekem nagyon bejött.
Túrós csusza, de nem ám simán, rántott hússal....( csirke mell)
ha ettetek még finomat....
Magyaros Burgonyaleves
Palacsinta(Izes,Kakaós,pudingos,túrós)
Burgonyaleves:
1fej vöröshagymát meghámozunk,finomra vágunk.
a burgonyát meghámozzuk,kockára vágjuk,vizbe helyezzük.
a sárgarépát,fehérrépát,paprikát,paradicsomot,zöldségzöldjét-amit kell hámozunk ,amit nem ,előkészitjük.
igazi házi ,disznóvágós kis szalonnadarabot kockára vágjuk.
igazi házi, saját, füstölt vékony kolbászt,karikára vágjuk.
egy kis házi zsiron elkezdjük a vöröshagymát,a szalonna kockával és a karikára vágott házikolbásszal aranysárgára piritani,miután aranysárga ,és a kolbász,szalonna is kiadta az izét,zamatát,félrehuzzuk a fazekat a tűzről és két evőkanál zamatos illatú házipaprikával(saját),meghintjük,elkeverjük,minimálisan felöntjük,vissza tűzre.
(ugye a paprika ha megég,keserű-ezért huzzuk félre)
ezután belehelyezzük a burgonyát,és az összes zöldségeket,felöntjük annyi vizzel,amit felvesz a zöldségek és a burgonya mennyisége,tetszés szerint.
ezekután izesitünk(csipetnyi bors,só tetszés szerint,)puhára,készre főzzük.
az utolsó 5 percben,beleütünk egészben 3 tojást,és miután ez is keményre főtt,elkészült a leves.
állagában, zamatában, szinében tökéletes képet kell,hogy mutasson,mivel nagyrészt házi alapanyagokból készült-a multik messzire kerülendőek.
tálaljuk.
a palacsinta receptjét még a gyengébbek kedvéért sem irom le,evidens.
annyit csak,hogy SZÓDA és SZÓDA-nem ásványviz,nem viz,nem csak tej....a Szóda kihagyhatatlan,ennyi.
"Az utóbbi években gyors egymásutánban több csokimanufaktúra is megjelent a piacon, így szinte a semmiből nőtt ki a kézműves szegmens a magyar csokoládépiacon. Az új vállalkozások piaci részesedése egyelőre szerény, sokat adnak viszont a minőségre és a technológiák átláthatóságára. Egyelőre a hazai piacot vették célba, de később a külföldiekre is rástartolnak."
"A második legismertebb köret, ennek ellenére kevés fantáziával szoktuk készíteni. Pedig számos különböző rizsfajta létezik, és mindegyiknek megvan a maga jellegzetessége. Bemutatjuk a legfontosabb fajtákat, és hogy mi közöttük a különbség."
http://divany.hu/gasztro/2012/02/05/rizslexikon_hobbiszakacsoknak/
"Tiszteld az ételt - ez a sydneyi Wafu séfje, Icsikava Jukako filozófiája. A fenntarthatóság elvét maximálisan megtestesítő étterem csak tagokat szolgál ki, akiknek haza kell vinniük a maradékot, ha véletlenül többet rendeltek a kelleténél. Az utcáról betérő, értetlenkedő vendégeket egyszerűen elutasítják."
Eddig nem néztem ezt a topikot de érdekes dolgok mennk itt látom. Mind tiszta nyalánkság. :)
ráadásul a szőke plázatöltelék alanyokat még megsem kérdezték a filmen...azok még biztosan emelték volna a szinvonalat:)