kérlek ne vedd okoskodásnak,de szerintem rosszul kezeled a kézpénzes valutaváltás dolgát,az ember ,ha fizikai váltásról van szó nem igazán 2-3 hónapos időtávot néz, a fizikai váltás lényege szerintem az ország gazdaságpolitikájával való egyet nem értés ,nálam legalábbis,miszerint a huf folyamatosan fog gyengülni,és krízishelyzetekben durván beszakad(hat),nem beszélve az inflációs veszélyről,a pénzek diverzifikálva vannak és ennek egy részét kell ,kéne hogy képezze a kézpénzes valuta tranzakció,de nem feltétlen 2hónapos hatalmas kaszálási szándékkal,mivel az utcai ,bankiváltásnál is hatalmas réssel dolgoznak a gyakori váltás önnön ellenségünk,ha tételezzük fel van 10000euród 290es árfolyamon és valami káoszból kifolyólag ,ami jelen körülmények között simán benne van bármelyik napban, na ha az árfolyam felugrana 315re akkor a banki váltás lassúsága ( 3nap ) vagy költséges mivolta miatt a felét nyernéd,annak ellenére hogy jó volt az elképzelés,ha van egy ilyen impulzus ami beveri a forintot akkor a 10000eurót forexen abban a szent pillanatban le kell fedezni ellentétes pozival,vagyis eur/huf eladással, egy minilot épp ez a mennyiség,és innentől számodra tökmindegy a kereszt iránya,a kp-d megmarad de a árfolyamnyereséget is "eltetted",nem beszlve a forexes pozigörgetés során folyamatosan a számládhoz írott kamatkülönbözet nyereségéről.Vagyis 10000euród itthon kp-ben a bankban kamatozik 4%-ot emellett 10000eurónyi fx pozi is hozza a kamatbevételt naponta ami pedig a MNB és az ECB alapkamatkülönbözete.Szóval felesleges kapkodva kp-t váltani,szerintem.