Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kezdők topikja!

Re: nincs cím

#505643 Ricsi Előzmény: #505633

Ide válaszolok, hogy más is okuljon

A brokidnak igaza van. A megbízás 100 db-ra szólt, és a progi nyilvántartotta, eddig mennyi teljesült belőle. Ennek azért van értelme, mert egy csomó helyen van minimális kötési díj, és ha darabonként veszel 100-at, akkor is egy kötésnek számolja, nem terheli mindre rá a minimális kötési díjat.

Így a progi megjegyezte, a megbízási darabból (az mindegy mennyi), teljesült 30 darab. Aztán, amikor kötni akart, megnézte, mennyi van még hátra. De már csak 40 volt, mert te módosítottad a darabszámot.

Ez így teljesen korrekt és rendben van. Ha nem okoz gondot, a priviben leírt broki választ is másold ide, hátha más elkerüli ezt a problémát.

#505633 Chaby Előzmény: #505628

limites

de szerintem ennek nincs jelentősége

küldtem privit mindhármótoknak

Nekem is sok minden esze…

#505629 Ricsi

Nekem is sok minden eszembe jutott, de ez a kulcsmondat:

érvényes ajánlatom volt 17:00:00 előtt is, és az is magasabb áron volt, mint a később kialakult záróár.

Meg, az, hogy részteljesülés történt, tehát nem volt az ár rosszul berakva, kivéve ha 2 részletben volt. Ha egy megbízás volt az egész, akkor teljesülnie kellett volna.

#505602 Chaby Előzmény: #505585

Nem fogalmaztam pontosan.

Záró ajánlatgyűjtési szakaszban módosítottam a megbízást, tehát nem akkor amikor már megvolt a záróár.

És kaptam jelentést a brokicégtől, hogy az ajánlatom befogadva, van tranzakció azonosító...

#505585 rbbj11 Előzmény: #505583

no még egyszer:

ha limitárat adsz meg, ahhoz mindig kell legyen megfelelő ellenpár! Nem fogja neked senki a limitárnál kedvezőtlenebbül teljesíteni, akkor sem, ha a limitáron belül csak részteljesítés lehetséges.

Ha limitárat adtál meg, ez magyarázat arra is, miért lehetett kötés még utánad, ha az a limitáron felül volt.

Másik dolog: záró idején a módosítás és bármilyen akció, nem garantáltan hajtódik végre. Erre minden brókercégnek kül. szabályai vannak, de az általános, h. kikötik, x perccel a záró előtt bevitt ajánlatokat tudják csak biztosan maradéktalanul teljesíteni. Záróban attól is függ a teljesítés, hogy melyik cég milyen gyorsan viszi be az ajánlatait.

#505583 Chaby Előzmény: #505567

ez így rendben is van kereskedési időben. De záróban, ha magasabb a vételi ár mint a záróár akkor keresnek hozzá ellenoldali párt úgy, hogy fentebb viszik a záróárat. Legalábbi én eddig így gondoltam.

Egyébként megnéztem a kötéslistát nem az én vételem volt az utolsó...

de most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy részteljesült a megbízásom kereskedési időben. Csak a vételárat módosítottam. Miért nem zárta le az összeset ami "megmaradt"?

#505567 rbbj11 Előzmény: #505558

akárhova viheted, amíg nincs elég ellenoldali ajánlat....ahhoz, h. adott áron visszavegyél, vkinek el is kell adnia.

#505558 Chaby Előzmény: #505533

érvényes ajánlatom volt 17:00:00 előtt is, és az is magasabb áron volt, mint a később kialakult záróár. Szóval, ha nem nyúlok hozzá záródik mind. De tutira akartam menni.

17:02-kor vittem fentebb a vételi árat.

esetemben, véleményem szerint a a teljes pakknak záródnia kellett volna.

köszi a válaszokat

#505533 Ibiza Előzmény: #505476

sztem az ajánlatodat is visszautasította..ha teljes zárás elött raktad be..ajánlati szakaszban veszi csak be..sztem!!.. utána csak a kötések látszanak..

van a kereskedési idő..utána az ajánlati szakasz utána a zárás..zárásban csak az ajánlatok párosodnak a kialakult záró áron idősorrendben.. kis részvényeknél előfordul magasabb árat raktak be nálad de neked már nem jutott..

ha jól értem és jól mondom.. nekem nem volt ezzel gondom..sokan felső limitre teszik..tuti legyen az ügy..de ezzel fel is húzzák az indikatívot..

lenne egy kérdésem, egy …

#505476 Chaby

lenne egy kérdésem, egy példával magyarázom el

short nyitás: 100 db rv eladási megbízás, teljesült.

beálltam zárni: 100 db rv vétel. Részteljesült belőle 30 db. nem sokkal zárás előtt, tehát bent maradt 70 db rv a vételi oldalon. Mivel mindenképpen zárni akartam a teljes pakkot, módosítottam a részteljesült megbízást úgy, hogy (az indikatív árat ismerve) fentebb vittem a vételárat, hogy tuti záródjon mind.

"Megszületett" a záróár, az én ajánlatom majd 1%-kal magasabb volt, mégsem teljesült, csak 70-30, azaz 40 db.

Frankó ez így?

Re: FOREX

#467773 archenius Előzmény: #467635

A te pénzed, azt csinálsz vele amit akarsz, de: Amíg demón nem megy, élesen sem fog, még annyira sem.

#467638 rbbj11 Előzmény: #467635

fx ideig-óráig olyan, mint mikor beülsz lamborghinibe, csak idővel rájön az ember, hogy rendszeresen beragad a gázpedál, és ez az első városi lámpánál vagy később egy éles kanyarban némi gondot szokott okozni :)

#467635 ang3lt Előzmény: #467629

Nem eles. Minimal osszeggel jatekra\gyakorlasra\tanulni EUR\USD-hez eredetileg. Ott jol is mennek a dolgok mivel kicsit a spread es eddig nem talalkoztam ilyen problemaval. Asszem maradok is ott :)

#467620 ang3lt Előzmény: #467611

ah ertem mar!

Tehat a stop szinthez az aktualis bid-re ra kell szamolni az aktualis spread-et is. Igy mar vilagos.

Koszonom a gyors helpet! =)