Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

E-Star

Re: nincs cím

#504653 matgab Előzmény: #504652

persze a cégből ki is lehet menteni a vagyont akár leányvállalatok segítségével is. Pl. a nyereséges tevékenységeket betenni egy leány(ok)ba, amit aztán utána valamilyen áron eladnak egy befektetőnek (akár saját maguknak a nagybüfik).

De ha ki akarják lopni azt sokféleképpen lehet. Pl. a Pannonflax, ami eladta az 5000 ft/részvény értékű követelését 2500 forintért, vagy a Pick esetében ahogy csinálták, hogy kivezették a tőzsdéről minimáláron és utána a nagytulajok kivették maguknak a pénzt osztalékként, vagy hasonló a Fotex ahol majd Luxemburgból vezetik ki ahol nincsenek kisbüfiket védő szabályok, vagy egyszerűen csak valamilyen tanácsadási díjat számláznak ki a cégnek, vagy valamilyen alapanyagot vásárolnak egy pár százalékkal magasabb áron és a különbözetet vagy visszakapja a nagytulaj valamilyen módon a beszállítótól, vagy maga a beszállító a nagytulaj birtokában van, de az is lehet ahogy a MTelekomnál csinálják, anyavállalati hitelekkel, vagy management díjakkal...

Azaz önmagában az, hogy sok leányvállalata van egy cégnek az nem utal arra, hogy pont így akarná kilopni az értéket a cégből.

#504652 matgab Előzmény: #504632

Az, hogy minden egyes koncessziót különálló cégbe szerveznek, az azért lehet logikus, mert ha az egyik project- pl. a románok közül valamelyik bedől, akkor azt lehet hagyni bedőlni és nem rántja magával az anyavállalatot.

Az anyavállalat elindul egy fejlődési úton és mikor belép egy jelentős valamilyen szempontból teljesen elkülöníthető területre, azért, hogy ne kockáztassa a meglévő céget, az új tevékenységet egy új cégbe teszi.

Hogy mi maradt az anyavállalatban? Gondolom egyrészt headoffice költségek, meg valószínű a legkorábbi projektek- ha azok nem lettek kiszervezve.

Van még egy érdekesp pont ebben a kiegben:

átlagos statisztikai létszám 2011-ben: 2 fő,

Bér és járulékok: 146 millió... Hát ez nem rossz fizetés ennek a két főnek.

És persze ebben a cégben vannak a leányvállalatok , mint részesedések is.

Árbevétel ugye még a management díj is amit a leányoknak számláznak.

A lényeg a konszolidált beszámoló.

#504633 Kissherceg Előzmény: #504631

egyébként korábban engem is zavart, hogy mindent a leány vállalatokba pakolnak. Plusz költség és játék a számokkal. Persze,amíg megvolt a bizalom nem volt gond, most meg már furcsa lett többeknek.

#504632 rbbj11 Előzmény: #504631

engem az érdekel, amit exmbns felvetett, hogy már jelenleg is tucatnyi kis cégből áll lényegében az E-star. Ha ez így van, akkor tényleg nem egészen értem, hogy micsoda maga az E-star Nyrt? Egyáltalán milyen leányok/cégek eredménye van benne?

Másik: nem vagyok azzal se tisztában, hogyan van jogilag szabályozva a kiszervezés. Hogyan lehet egyes nyerő tevékenységeket elkülöníteni, majd leválasztani ill. milyen korlátai vannak ennek? Ki lehet semmizni vhogy szándékosan a részvényeseket? Azt tudom, hogy az apportok kiválóan alkalmasak erre. De a kiszervezés pontosan hogyan?

p.s: mondjuk matgab folytathattad volna az én régi topikommal is, ez így már a 100. E-star topic. De persze elfért még 101. is, remélem, az utolsó

OK mester:) A másikban …

#504631 Ricsi

OK mester:)

A másikban felvetettem, miért érné meg ezzel a céggel vacakolni, amikor a sikeres dolgokat ki lehetne szervezni, a többi szemetet meg hagyni elveszni. Nem adok le mérleget, pár hónap, és az APEH törli a céget.

Miért vennék fel hitelt bizonytalan dolgokra, ha a biztosak termelik a pénzt. Egyszer megpróbáltam, nem sikerült, a hitelezők csődbe húztak, így működtetem tovább a jót, és alszom kényelmesen.

Akinek van ezzel kapcsolatban meglátása, az tényleg érdekelne.

Re: Estar -normális topik

#504629 Muskatli Előzmény: #504621

Nekem lenne egy veresen komoly feltetelem: megpedig hogy SOHA, de SOHA nem veszel E-start... :) esetleg abba belemegyek, h mondjuk akkor veszel ha elotte bizonyitod egy minimum 3 eves idotavon, h mar nem mukodik a hires Matgab faktor... :)

#504623 KawaBazsy Előzmény: #504621

Ok, azt tudjuk, h eladtad, mert kilőtt a papír! De milyen árfolyamnál veszel?! :-))

#504622 macika Előzmény: #504620

na végre egy kecsegtető topik! ))

támogatom a topikot, tényleg már lassan humet, phylaxia színvonal lesz a másik!

#504621 matgab Előzmény: #504620

A régi topikot meg meghagyjuk hadd anyázza egymást mindenki!

Írjatok bátran ide!

Estar -normális topik

#504620 matgab

Megpróbálom megnyitni ezt a fórumot -amit rbbj korábban már megpróbált, de akkor elhalt, talán akkor még nem érett rá az idő...

Ebbe a topikba szeretném, ha csak a részvénnyel kapcsolatos akár pozitív, akár negatív megnyilvánulásokat írnátok, ami ha nem is lesz olyan terjengős, mint a másik topik- de legalább nem kell oldalakon keresztül azt olvasni, hogyan szídja minősítgeti egymást néhány amúgy talán jobb sorsra hivatott fórumtársunk.

Szóval ezt a topikot moderálni fogom és az összes olyan bejegyzést, ami nem az E-star-ra vonatkozik, azt törölni fogom -amíg bírom.

← Újabb hozzászólások 30221 - 30235 / 30235