Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Eddig se nagyon fizettek…

#503698 Arsene Lupin

Eddig se nagyon fizettek az önkormányzatok, ezután még kevésbé fognak.

Ha a stricit megbökik, a k*rvái se rohannak be a kórházba a napi bevétellel. Megvárják, hogy egyáltalán túléli-e.

Úgy nézem a mai program …

#503694 Fornit

Úgy nézem a mai program kecsegtetés a többek által várt 2200-ra.

Átolvasom a tegnapi termést...

Re: vétel

#503681 matgab Előzmény: #503646

"Ez lényegében azzal jár, hogy az ESCO szolgáltatások nyújtása nem árbevételként, hanem pénzügyi bevételként jelentkezik az IFRS-beszámolókban, ami 20 projektet érinthet a cég szerint."

Ha ez igaz, és én jól értelmezem, akkor ez egy kulcsmondat! Én is ezt pedzegettem már korábban, hogy mivel a Társaság gyakorlatilag az Önkormányzat helyett hitelt vesz fel és ennek költségét (szolgáltatási felár mellett) továbbhárítja az önkormányzatokra, ezért mint azt én említettem a fizetendő kamatokat is figyelembe kellene venni az ELÁBÉ-ban. Ez a mondat, ha jól értem, viszont talán még jobban kezeli ezt a dolgot és az árbevétel egy részét veszi ki az árbevételek közül és helyezi át a pénzügyi műveletek bevételek sora alá.

Így valóban valósan lesz bemutatva az, hogy mekkora a cég operatív EBITDA-ja és mekkora a cégnek azon pénzügyi profitja, amit azzal szerez, hogy ő veszi fel a hitelt az önkik helyett és ennek hasznát a pénzügyi eredmény fogja mutatni!

Ennek hatása a beszámolóra? Egyrészt a pénzügyi lízing eszközök ki fognak kerülni a mérlegből, azaz azok az átértékelések, amiket a Goodwill-ről át lettek helyezve az eszközökre, azok is mérlegen kívülre kerülnek az értékelési tartalékkal szemben, ergo ez egy azonnali ha jól emlékszem 15 millió EUR csökkenést fog jelenteni a saját tőkében (az eredmény és egyéb tartalékok soron -ami már egyébként is sztem helytelenül van összevontan kimutatva).

Továbbá az eredménykimutatásokban a hitelezők számára fontos EBITDA fog jelentősen csökkenni, hiszen egy kategóriával lejjebb lesz kimutatva ezen bevétel!

Hát akkor ez összességében megint csak egy k.va nagy pofon lesz a cégnek...

Hogy legyen valami jó hír is, ismét kiszálltam az E-starból, realizálva ismét ezt a szar bukót, bár lehet, hogy Halignak lesz igaza, és mivel már mindenki k.va negatívban látja a helyzetet, ezért egy kicsit pattani fog...

Re: vétel

#503671 sokkerdes

Helló Retek_76! Mi hozott vissza a fórumba? Úgy látod érdemes újra figyelni? Sokáig nem voltál erre.

Re: vétel

#503667 hAliG Előzmény: #503663

Nem biztos egyébként, hogy a TA előre fogja jelezni. Korábban sokszor nem jelzet előre semmit. Még a régi dicső időszakban :)

Re: vétel

#503666 hAliG Előzmény: #503664

Részemről nem vágy, mert még nincs egy db sem belőle :)

De elgondolkoztam rajta ezek után...

Úgyhogy inkább tapasztalat :)

Re: vétel

#503663 Sly--

Szerintem meg pontosan a TA fogja előre jelezni a fundást változást is.

Nem fogják az orrodra kötni, ha esetleg kilátásban lesz a hitel, de a TA-n már látszódni fog. Mire kijön a hír, addigra rég fordulós lesz a chart.

Re: vétel

#503661 hAliG Előzmény: #503658

"Amennyiben az EBITDA-termelést sikerül készpénzbeáramlásra is lefordítania a vállalatnak, úgy a társaság ilyen szintek mellett képes lehet majd kielégíteni az idei és jövő évi hitel és kötvénytartozásait, viszont a 2014 első negyedéves nagy lejáratokhoz az eredmény gyorsabb növekedésére vagy a hitelek refinanszírozására lesz szüksége. A 2014-es határidő azonban még messze van, elsősorban nem arra figyelnek most a piaci szereplők."

Re: vétel

#503660 hAliG Előzmény: #503658

"Mivel már tavaly sem hajtott végre érdemi beruházást a vállalat (vagyis nem volt nagyobb összegű beruházási bevétele), az akkor elért 6,5 millió eurós EBITDA jó (már amennyiben persze az audit során nem jön újabb meglepetés) kiinduló alap lehet az idei eredmény előrejelzéséhez. A költségsorok megfogásával az EBITDA 9,2 millió euróra emelkedhet, miközben a mieleci gázmotor novemberi átadása szintén többlet EBITDA-t termelhet (a KBC elemzője tavaly év végén ennek pozitív hatásait 1,15 millió euróra becsülte, a vállalattól származó prognózis azonban ennél visszafogottabb, 0,8 millió eurós növekedésre vonatkozik). Ezekkel a feltételezésekkel élve az idei évre 10 millió eurós (közel 3 milliárd forintnyi) EBITDA-érték adódik, melyet jövőre kismértékben tovább segíthet felfele a létszámleépítések jótékony hatása."