Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

quantumxxl

Re: nincs cím

#501668 Amatoregy Előzmény: #501596

"egy rosszul méretezett számlán egy rosszul méretezett pozíció"

ilyen nincs, mármint rosszul méretezett számla. Csak rosszul méretezett pozíció (lot, sl).

Ha 50 dollárom van a számlán akkor nem nyitok 0,1 lot eurusd-t vagy ezust vagy dax pozit...

#501653 steampowered Előzmény: #501648

pontosan ezt ecseteltem én is pár hozzászólással lejjebb, de úgy fest az érdemi információkat senki sem veszi észre, csak a kötekedés megy.

egyébként meg tudják támadni a MAM számla jogi menetét, mert a poa-ban minden ügyfél arra ad engedélyt, hogy a pénzkezelő eljárjon az ő saját számlája felett, de mivel a tadawul "gyűjtőszámlába" csatolta őket így nem tett eleget és megsértette a szerződésben leírtakat. érdemes kicsit mindenkinek aki jogi úton akarja érvényesíteni a szándékait kicsit beleásni magát a MAM szoftverbe, mert számos jogi és technikai hibát tartalmaz.

#501649 Perky Előzmény: #501613

Sajnos ezzel a támdaó hangnemmel nem érsz el semmit nálam. Én vagyok a troll?:

"Te komolyan ezért regeltél egy accot? Barátom, kár volt! Felesleges és szánalmas trollkodás, mint az egész kommented."

Én továbbra is csak a tényeket közlöm:

A példád a karton üvegről megint HA. Nem élünk ha világban.

"Ha ápr 3-án kilőtt vna az eur/usd ugyanez lenne az álláspontod?" Nem élünk ha világban.

"Éppen "ha"-zol, meg "mi lett volna"-'zol, nem zavar? Eldönthetnéd mit is akarsz közölni valójában! A számla kibírt 1,27-et januárban, EZ a tény. A többi csak találgatás, te épp ez ellen szólalsz fel a hsz-edben, kicsit képzavar. A Tada nem tudhatta, hogy merre indul az árfolyam."

Nem "ha"-zok. Az eur / usd beszakadt. Ez tény. Január már régen volt. Március végén max. 200 pipet bírt volna ki a MAMM számla. Ez tény. Azóta többet szakadt. Ez is tény.

A poa szerződést emlegeted az egy dolog. De aláírtál számlanyitáskor is egy szerződést. Abban benne van, hogy pl.: margin call és egyéb esetben zárhat a bróker, továbba az általa kötött szerződéseket megmódosíthatja. Természetesen erről tájékoztatni kell az ügyfelet. A Quantum XXL-elt tájékoztatta is, ezt ők is elismerték.

#501648 Shortosgyula Előzmény: #501613

Vito!

A tadawul nem zárt a számlátokon semmit hiszen nem is kereskedett rajta.

A quantum MAM számláján kereskedett.

Szóval ezt a peralapot majd gondoljátok át újra...

#501619 aSzabe Előzmény: #501575

Igen. Ő a 10. ember aki leírta, de semmi gond.

Az ő hozzászólására bevallottad, (mint nekem régebben), nem ismersz elég információt, majd 1 sorral feljebb megint kötekedsz ugyanabban a témában. Ez az igazi trollkodás.

Ha esetleg rád is vonatkozna, érdemes lenne végigolvasnod pld. a "terms and conditions"-t.

Bár gondolom végigolvastad mielőtt szerződtél.

Lassan rosszabb vagy mint a nemesfémről elnevezett idős hölgy. :-)

#501613 vito54 Előzmény: #501609

Na most reggel van, ezért hozzá szólhatok :)

"Az eletben nincs ha, meg mi lett volna."

Mondod ezt most. Ha ápr 3-án kilőtt vna az eur/usd ugyanez lenne az álláspontod? Mert szerintem mélyen hallgatnál a sarokban.

Egy koncerten behajítok egy karton üveget a tömegbe fejmagasságban, de iszonyat mákkal senkit nem találok el. Odajönnek kérdőre vonni, hogy mi van, ha fejbe dobok valakit. Erre az a válasz, hogy "az életben nincs ha, meg mi lett volna, nem találtam el senkit, viszlát"?

"Aprilis ota akkorat zuhant az eur/usd, hogy most nullan allna a szamlad amennyiben nem zarjak. Ez teny."

Éppen "ha"-zol, meg "mi lett volna"-'zol, nem zavar? Eldönthetnéd mit is akarsz közölni valójában! A számla kibírt 1,27-et januárban, EZ a tény. A többi csak találgatás, te épp ez ellen szólalsz fel a hsz-edben, kicsit képzavar. A Tada nem tudhatta, hogy merre indul az árfolyam.

"De nem gond! Megertelek. Te akkor pereld a Tadawul-t. Aztan menj at a Quantumxx-el egyutt egy masik brokerhez, hogyha meg vagy veluk elegedve. Vegulis "nagyszeru" eredmenyeket ertek el."

Kösz, de erre inkább nem reagálok. Felesleges és szánalmas trollkodás, mint az egész kommented.

#501609 Perky Előzmény: #501603

Ez egy olyan forum amihez csak akkor lehet hozzaszolni ha reggel az ember. Ezentul hozza szolok majd egyeb temahoz is.

De Te ezt biztosan tudod mint "osforumozo":

"vito54 (Kezdő fórumozó), Regisztráció idopontja: 2012.04.01"

15 napja regisztraltal, igazi veteran forumozo vagy...

Tehat kivancsi vagyok, hogy az altalam leirt postra mi a valaszod. Mert ezzel a mostanival csak kitertel a valasz alol.

#501596 rebate Előzmény: #501563

"Aha szóval a lot méretből származó nyereség független a számla méretétől. Legalább mostmár ezt is tudom :)"

Igen nagyjából, de azért még a boldogsághoz 2 dologra szükséged lesz :)

1. Szabad margin, enélkül még pozíciót sem tudsz nyitni.

2. Azonnal a jó irányba menjen az ár, különben MC.

Itt mindennek mindenre hatása van, egy rosszul méretezett számlán egy rosszul méretezett pozíció lehet mennyország és lehet pokol is.

Egy 100$-os számlán bekötött 0,1Lot, akár egy nap alatt is hozhat 100% hasznot, ha eltalálják az irányt.

De ez egy nagyon sarkított példa, nem kell utánozni senkinek :)

#501592 rebate Előzmény: #501563

Az, hogy mekkora Lot-tal kötsz a számládon annak elvileg nincs ára (Igaz, valamennyi margint levon a bróker, de annak az értéke függ a tőkeáttéttől is, ráadásul ha a pozíciót bezárod a margint visszakapod, kivéve ha margin call-od lesz, végül is ez a megnyitott pozíciód fedezete)

A lot-nak a lényege (leegyszerűsítve), hogy egy pip elmozdulás a nyitó áradhoz képest, ténylegesen hány dollárral növeli vagy csökkenti a számládat.

Minél nagyobb Lot-tal kötsz annál kisebb elmozdulás is nagyobb hasznot vagy veszteséget okoz.

A példámban ezért a hiba a lot méret.

( Kicsit elszámoltam magam, a jó Lot 0.1 lett volna)

Nézd el nekem, nem sok embert ismerek aki élesen 1Lot-tal köt, így nekem sincs vele tapasztalatom :)

Ja, és a spread, amit sajnos a záráskor tényleg elbuktál.

Vagy is inkább az újra nyitásnál buktad volna el.

Viszont van azért jó hír is:

2012.04.02 18 órakor 1.3320 környékén mozgott az árfolyam, most 1.3076, ha a tada nem zárt volna most még 244pip-el több lebegő mínuszod lenne, ami viszont sokak számláját tényleg felfalta volna. (MC)

#501577 Perky Előzmény: #501575

Az eletben nincs ha, meg mi lett volna. Aprilis ota akkorat zuhant az eur/usd, hogy most nullan allna a szamlad amennyiben nem zarjak. Ez teny.

De nem gond! Megertelek. Te akkor pereld a Tadawul-t. Aztan menj at a Quantumxx-el egyutt egy masik brokerhez, hogyha meg vagy veluk elegedve. Vegulis "nagyszeru" eredmenyeket ertek el.

#501576 steampowered Előzmény: #501575

ennek az egész qxxl-es zárásnak egyetlen egy oka volt.

remélem mindenki tudja az irbenis-es számlák február 14-i történetét.

itt derült ki egy elég sarkalatos pont a tadawul számára, mivel jogi úton bizonyíthatóan hamis információkat közölt az ügyfeleknek azzal, hogy csak a balance alapú kimutatást küldte. ezt meg is támadták akkor sokan. ezek után pár nappal minden tadawulos MAM-ot kezelő partner értesítést kapott, hogy át fognak állni az equity alapú kimutatásra hamarosan, és ebbe senkinek semmiféle jogi beleszólása nem lehetséges. a metaquotes-os mam szolgáltatás primitív technikai háttere viszont csak úgy teszi lehetővé az áttérést, ha az összes pozíció le van zárva.

ezt láthatta minden egyes tadawul partner és többekközt a quantumxxl ügyfélköre is. az pedig, hogy miért nem engedte az ügyfeleknek a tadawul, hogy döntsenek belátásuk szerint egész egyszerűen az, hogy egyrészt kezelt számlájuk volt és ők a számlakezelőt értesítették. másrészt megvolt a teljes jogi környezete a döntés meghozatalára.

#501575 vito54 Előzmény: #501573

"Nem vitatkozom egy feltételezéssel amire sem nekem, sem mint bevallottad neked sincs bizonyítékod"

A poa szerint a tadawul nem nyúlhat bele a kereskedésbe, ezáltal semmilyen felelősség nem terheli.

"This Power of Attorney shall be granted to the Attorney personally, and it is hereby expressly stated that TADAWUL FX LTD shall not influence the management of the account in any way, but shall only follow the instructions given by the Attorney. The client therefore releases TADAWUL FX LTD from any responsibility whatsoever for all acts, losses or omissions on the part of the Attorney."

Én ezt írtam alá, tehát rám ez vonatkozik.

"sőt amivel kapcsolatban te gyakorlatilag abszolút nulla információval, tapasztalattal rendelkezel."

Erre mi szükség volt?

"Azért örülök ha lassan is de valami ragad rád a szakmai magyarázatokból. Ki tudja mikor veszed hasznát?"

Lassan is? Balacy most először írt magyarázatot, lassan fogtam fel? Hm?

#501574 No One Előzmény: #501541

Azt a bizonyos hírlevél amiben a QuantumXXL elmagyarázza hogy szerintük hogyan is működik a garancia már a veszteségek bekövetkezése után tették közzé.

Egyszerűsítve azt írták ha tesznek a feketére és a pirosra akkor garanciát vállalnak hogy a nyerő szín biztosan nem fogja csökkenteni a tőkét. Mégis milyen bíró fogadná el ezt kifogásnak?

Törvény szerint a reklámban vagy más módon vállalt feltételek szerint kell vállalniuk a garanciát és nem utólag magyarázkodni. A garanciának nincs köze a nem realizált vesztességekhez vagy a forex piachoz mert a QuantumXXL vállalta és mikor átlépték a tőkegarancia határát az már a saját kockázatuk volt a garancia szerint.

Elnézést ha tévesen vádoltalak csak bennem fel sem merült hogy komolyan vegyem azt a hírlevelet és azt hittem hogy te azért hivatkozol rá hogy ezzel felmentsd a QunatumXXL-t.

#501573 aSzabe Előzmény: #501564

Ne haragudj, példaként írtam, gondolni vezérigazgató-nőként gondolok rád.

Nem vitatkozom egy feltételezéssel amire sem nekem, sem mint bevallottad neked sincs bizonyítékod, sőt amivel kapcsolatban te gyakorlatilag abszolút nulla információval, tapasztalattal rendelkezel. (hacsaknem tegnap óta sikerült beletekintened az összes általam felsorolt szerződésbe)

Ez felesleges billentyűzetkoptatás lenne a részemről is.

Azért örülök ha lassan is de valami ragad rád a szakmai magyarázatokból. Ki tudja mikor veszed hasznát?

:-)

#501564 vito54 Előzmény: #501552

Lovagolj te is a hápogáson, úgy kell azt :)

"Ha te pld hentes vagy"

Kösz a bizalmat, miért nem kukást írtál?

Én sosem állítottam, hogy járatos vagyok a forex világában, akkor eszembe sem jutott volna egy csodarobotba rakni a pénzem.

Csak azt állítottam és állítom, hogy a Tadának egy hibás döntése volt lezárni a robot alól kivett számlákon a nyitott kötéseket a megkérdezésünk nélkül úgy, hogy a számlák még az MC közelében sem voltak. Ezzel lehet vitatkozni, ha van ellenérved, az egész ebből indult, csak belekevertek fűt-fát.

#501563 vito54 Előzmény: #501543

Aha szóval a lot méretből származó nyereség független a számla méretétől. Legalább mostmár ezt is tudom :)

Akkor viszont tényleg visszaköthettem volna ez eur/usd-ket, az MC ugyanott maradt volna, mint a lebegős számla esetében.

Ebben az esetben csak elviekben vitatható a Tada döntése, azaz ha abban a 4-5 napban ment volna fel az eur/usd, amikor még nem tudtunk kereskedni a lezárt számlákon, akkor okozott volna azoknak kárt, akik nem zárták volna maguktól a lebegőket a kisebb veszteség reményében (mint pl én). Ez nem így történt, de ezt a Tada sem tudhatta előre, szóval szerintem hibáztak (persze csak akkor, ha nem kötelezte őket erre valami törvény, vagy akármi, amiről minket elfelejtettek értesíteni de ez remélhetőleg kiderül).

Mindenesetre ekkora bukta után zsebemben a pénzzel, 0 forexes múlttal semmiképp sem kötöttem volna vissza. Örülök, hogy maradt valami.

Rebate példájában akkor mi a hiba?

Bejutottak az élő sóba! …

#501558 EP3577

Bejutottak az élő sóba! Ott találkozhatunk velük! Éljen! :)

Már értem, mihez kellett…

#501556 EP3577

Már értem, mihez kellett nekik ez a k..va sok pénz... :D

Most párbajozik a csilla…

#501554 EP3577

Most párbajozik a csillag születikben a quantumxxl. Szurkoljatok nekik!!!!! :)))