A magyar tozsde a vilag es elleneallas csodaja.
ráadtam....mindjárt megyünk le...törtük a 18.000 -et megint...most már illene..ilyen tegnapi USA esés mellett
éppen ráadni készülök, jó áron...én sem erre számítottam...majd lenyomjuk.
Csökkenő ékek halmozódnak.
Yo reggelt!
Eur/huf 100napos mozgón megállt.
BUX 18.000es támaszon tartottá, ezzel csökkenő éken belül.
Hat nem erre a nyitora szamitottam. Persze lehet hogy a napi kezdo felhuzas csak.
1-2 igaz, de tobbnyire kis cegek, szoval nem azok, amik a tozsdet taplaljak. 3. Az 1.3X addig tarthato, amig a munkanelkuliseg nagy, maskulonben ha van jobb melo, az ember valt, mar ha kevesebb melo, jobb kornyezet es tobb vagy ugyanannyi penz jar hozza. Sokaknak ez a kornyezet csak egy utat mutat, elfogadni a munkat, es csinalni.
Es igen, a 4. a nagy problema. Azzal nehez vitatkozni.
Es igen, a valsagban meg az is leepitett, akinek nem kellett, mert most megvolt ra az ok. A gyorsjelentesek (negyedevesek) a koltsegoptimalizalas miatt nagyon szep szamokat produkalnak tobbnyire, ami felhajtoero ugyancsak.
Ha néha szétnéznél és nem csak ezt szajkóznád szerintem rájönnél, hogy ez nem igaz.
Hacsak nem arra érted az optimalizáltságot, hogy:
1. egy rakás cég lehúzta a rolót
2. másik fele túlélésre játszik profit nélkül
3. a harmadik fele meg túlélte, profitot is termel és valóban optimalizáltan működik, már ha a bérek megvágása, elbocsátások, nem fizetett túlórák, stb... annak számít és hosszú távon tartható, hogy X megtermelt profitra 1.3X munka jut a megelőző évekhez képest. de gyanítom ez vissza fog ütni, mert globálisan nem csak a cégek számítanak, hanem jóval inkább a piac. amiből azelőtt sem volt épp egészséges, ha jól rémlik valami hitelválságként indult ez az egész cirkusz...
4. emellé egy rakás munkanélküli, állami hitelek az egekben megszorítások mellett
Lufi az egész most is, amit a likviditás kényszeres pumpálása tart életben. Azt is gyengén, mert ahhoz képest, hogy mennyit pumpálnak csak vegetálásra jó az egész.
Ebből kétségtelen, hogy pár cég pár évig jól jön ki, de utána... ?
En megmondom oszinten, kicsit feszengek mindig shortban, fokepp mar ilyen szinteken. Mivel felfele tagasabb a hely, lefele max 1000 pontot tudok elkepzelni, es szep rugo hatassal. En lassan elkezdem zarogatni a shortokat. Es 1-1 kontival jelenlegi szinteken, 18100 kornyeken mar nagyobb adaggal, ha lemegy 17500kornyekere, akkor meg meg nagyobb adaggal long. Vagy igy, vagy ugy, lesz IMF, keszul az ujabb konvergencia program is, kicsit idozitett bomban erzem magam. De az is lehet, hogy csak az alapvetoen longos fajtamnak nem fekszik a short. Szoval szepen ahogy megyunk le, zarogatok.
ahamm, a bankszektor származtatott meg esett 6.22%-ot aztán zárás után meg felment 1.05%-ot (2 nap alatt meg 10%-ot esett)
http://www.google.com/finance?q=fas#
persze azt tudom, hogy származtatott termék, azt meg nemtudom mi a jelentősége az after hours kereskedésnek, de szerintem valami csúnyaság közeledik...
úgy kellene a piacnak qe3 mint egy falat kenyér...
szvsz a politika vesztes a piaccal szemben.
még mindig nem értitek..párszor beírtam a válság hatása a cégek jó hatásfokkal dolgoznak..optimalizálták a dolgozók létszámát bérét minőségét..keresték az új piacokat .. ezeknek hozni kell az eredményeket..a piac visszaeséséhez képest jobb eredmények..
Az Alcoa zárás után jelentett, és felment 5%-ot. Csak szólni akartam, óvatosan a shortokkal, szerintem mindenki jót fog jelenteni most, ez politikai érdek, ne kelljen a qe3
akkor most jó adatokra esnek..hmm.
egy híres tőzsdeguru mondta...talán Soros ? vagy Kosztolany ?
"a tőszde olyan hogy sokszor a rossz híreknek is örül, és gyakran a jó hírekre is elszomordik..."
kicsit olyan érzésem van ezzel a hírrel kapcsolatban mint amikor 200 éve párbajoztak az urak egymás ellen mert valami nézeteltérésük akadt.
Tisztára mint a Barry Lyndon c. filmben :
Mint amikor egy párbaj felvezetése elkezdődik : Kérem nevezze meg a segédeit. :-))
A fegyver : pisztoly
Csak halálos sebesülést fogadok el...Uraim...háttal állnak egymásnak...mindketten 10 lépést tesznek előre, mikor megvan a 10 lépés, megfordulnak, és Ön Uram Lő.
na kb. most tartunk itt :D Bal sarokban Magyarország, jobb sarokban az IMF....ööö..vagy fordítva ?
nem is olyan pindurkát :-))
én nyitóban ráadok azthiszem..aztán meglátjuk..
több Ft az exportért, dráguló import.. bevásárlótúrizmus.. (passzív exportnak hívom) növekvő belföldi kereslet.. magas betéti kamatok..valutában olcsóbb munkaerő.. hmmm? elvileg jöhetnek az eredmények..ráadásul VIP beszálló..
leng az inga..sztem 275eur most a normál értékarányos eur ár.. remélem elmegy 320ig az árfolyam.. most meg tudom lépni azokat a lépéseket amiket ezen az árfolyamon nem tudtam..