ezt Marslakó írta... re: "álltal" :))
jo semmit mondo cikk. Itt többet es nehanyan szakszerubben irtak le az esemenyeket :)
Nektek ebben benne van a 70%-os tőkevédelem? Én nem találtam a PoA-ban.
Még a párna alatt is kockázatban van a pénzed.
Nulla kockázat nem létezik!
csak tartok töle, hogy egy jobban elökeszitett dolog eseten sokan megint el fognak csabulni, hogy a veszteseget vissza nyerjek
0 kockazat? Bankbetet oba garancia felett vagy görög allamkötveny esete nem ezt mutatja. 0 kockazat nincs
, inkabb kisebb vallalhato van.
Elfelejted, hogy a normál befektetéseknek gyakorlatilag 0 a kockázatuk. De végülis mind1 ha neked csak a saját igazad létezik akkor talán nyiss egy saját fórumot és vitatkozz magaddal.
"És igen, a többi robothoz képest ez relatíve kicsi hozamot ígért. A célja ezzel nyilvánvaló :)"
Attól mert az utcán 2000 ft helyett valaki 10 ezerért kínálja a "valódi aranygyűrűt", attól még átverés lesz.
A hozamigéretet senki se ahhoz hasonlítsa, aki még nagyobbat hazudik, hanem a normál befektetésekhez.
Ha kapzsi lettem volna beletolom minden pénzem, felmondok és elmegyek nyaralni.
És igen, a többi robothoz képest ez relatíve kicsi hozamot ígért. A célja ezzel nyilvánvaló :)
Az aranyas beírásomba meg ne kapaszkodj, írtam is hogy kézzelfoghatóbb a kockázata, mint ennek volt.
"Az arany többet drágult évente, mint amit ez a szar ígért"
többet mint évente 50%-ot?
Ja egy-két évig, évtizedekig meg folyamatosan csökkent. A 30 éves grafikont megnézve látható hogy aki pl. tőkeáttétellel longolta az aranyat, az már régen elvesztette az összes pénzét.
50% relatív kicsi, amikor a kockázatmentes hozam (pl. USA állampapírok) hoznak 2%-ot?
Hogyan gondolhatta bárki is azt hogy a kockázatmentes hozam 25x-e csak kicsi kockázatú? Hiszen ha valóban az lenne, minden nagybefektető abba fektetne állampapír és hasonlók helyett.
Akik beszálltak ebbe, azok azt hitték hogy most végre majd nagyot kaszálhatnak, végre jól élhetnek, meggazdagodhatnak munka nélkül. Hiszen mindössze 10 év alatt 57x lehet a pénzt a "kicsi" 50%-os hozammal! Tényleg gondolhatja valaki azt hogy ez kevés kockázattal lehetséges?
Jobb belátni most hogy kapzsik voltak néhányan mint a tagadás miatt újból ilyen helyzetbe kerülni.
Felejtsük már el ezt a kapzsiság dumát. Lehet hallani havi 50-70%ot produkáló robotokról, akár ezen a fórumon is. Én (és szerintem sokan akik ebbe beszálltak) egy relatíve kis (de bankinál nagyobb) hozamot ígérő befektetést kerestem, relatíve kevés kockázattal. Az arany többet drágult évente, mint amit ez a szar ígért, csak annak kézzel foghatóbb a kockázata mint ennek volt.
Hali, ez egy blog bejegyzést megérne.Kitehetnéd szvsz!!!
Tisztelt ghostwriter!
Hozzászólásod megköszönő része nem elsősorban nekem szólt, hanem mindenkinek, aki segített itt tisztába rakni a dolgokat, de mégis én kommentálom most elsőnek.
Először is köszönet még RapidFX-nek, aSzabi-nak, Fornit-nak, rbbj11-nek akik szintén nagyon szakmailag és jó szándék által vezérleve próbálták folyamatosan segíteni és elmagyarázni sokadszorra is a lényeget! Természetesen Kisherceg-nek is köszönet, hogy biztosította a lehetőséget erre.
Amit leírtál az tökéletesen helytálló és mutatja azt a folyamatot, amin nem csak te, hanem több ezer ember átment az elmúlt évben.
Nyugodtan kijelenthetem, hogy ez a csalás sorozat az elmúlt évek legnagyobbika volt!
Amit írtál az „előadókról” az valóban igaz. Olyasmit árultak, amiről fogalmuk sem volt. Te a tanfolyammal és az érdeklődéseddel valószínűleg már most sokkal többet tudsz a forex-ről, mint az előadók összesen… :-) Nekik nem az volt a lényeg, hogy megtanulják a kereskedést, hanem az emberek kizsebelését látták benne. Felszínesen átfutották mi is az a devizapiac és az emberek kapzsiságára építve piramisjátékot építettek belőle!
Hála istennek, te csak a „családnak” tudtad eladni ezt a rendszert és ők is időben kiszálltak belőle, de azok akik belerángatták a barátaikat ismerőseiket ebbe tucat számban, na azok most nem nagyon tudnak tükörbe nézni. Valószínűleg barátságok, régi kapcsolatok fognak erre a quantum-os sztorira rámenni…
Sztem itt egyedül Platina az aki nem fogadja el. Ráadásul szerinte a quantum teljesen tiszta :)
A többiek, köztük én is már rég levonták a tanulságot..
Bár néhányan elzavartak innen, azért néha elolvasok ezt-azt. Ez az írás hihetetlenül korrekt. Főleg az tetszik benne, hogy "én voltam hülye, én csesztem el" (nem szó szerinti idézetek). Már kezdtem unni, mindenki okol mindenkit mindenért, csak a saját felelősségét nem fogadja el szinte senki.
Le a kalappal...
Ne szerénykedj! Ahogy összefoglaltad, az maga a valóság. Én köszönöm, hogy leírtad.
Esettanulmány (a sajátom)
Ezt a hsz –t azért írom, mert
• ennek a topicnak köszönhetően nem vesztettem el több millió forintomat
• szeretném, ha a károsultak is okulnának (legalább mostantól)
• illetve van egy javaslatom azoknak, akik (nagyot) buktak
Ezekhez azonban (sajnos) végig kell olvasni, és előre is bocsi, de nem lesz rövid.
A teljes saját sztorimat fogom most leírni, de csak olyan részletességgel, hogy ne lehessen se a személyemet (könnyen) kideríteni, se ne lehessen írásom utólag bármely részére azt mondani, hogy megrágalmaztam bárkit.
Továbbá bármilyen kommentet, kérdést megválaszolatlanul fogok hagyni, csak olvasni fogom azokat. Ez igaz lesz a privátban kapottakra is (ennek oka az előző mondatban rejlik).
1. Szóval én is QXXL ügyfél voltam, partner is. Egészen korán kezdtem, az ötjegyű partnerkódom még 10-zel kezdődött. Nekem egy jó ismerősöm szólt, fogalmam se volt akkor, mi a forex. Viszont úgy gondoltam 2000$ NEM NAGY belépési korlát.
2. Ennek ellenére IGEN óvatos voltam. Amit akkor gyorsan össze tudtam szedni infót, annak mindnek EGYESÉVEL utánajártam. Pl. a TDFX-nek megnéztem a World Finance Award videóját a díjátadásról, és ugyanezeket a videókat megkerestem a többi díjjazottról, mert azt gondoltam, hátha csak kamu a díj, a videó (ilyen hátteret bármikor csinálok, stb.) és csak a weblap ügyes. (Így pl. sok komoly pénzügyi cég díjátadását is végignézhettem… 8-))) Viszont akkor is, most is úgy gondolom, hogy a bróker a megbízhatóbb fajtákból van. Utánuk kérdeztem a ciprusi és a magyar PSZÁF-nál, az irodájukban, stb. Szerintem velük minden OK. Egyébként BÁRMILYEN szempontból kapcsolatba kellett velük lépnem, mindig igen korrekt volt a tevékenységük.
3. A Q-ról már a legelején érezhető volt, hogy nem egészen kóser. Tisztán elmondták, hogy ők hálózatépítők, nem régen kezdték a forex-et, sőt a társaság a 2010-ben bedőlt ForexAkadémia hálózatát hozta át (maga alá), mondván ott a robotkezelő lépett le és amiatt dőlt be. Már az egynapos „tanfolyamon” is látszott, utána is le tudtam mérni, hogy az előadók nem tudják, hogy pontosan miről beszélnek, forex tartalmi kérdésekben sehol se voltak.
4. Elmondták röviden azt is, hogy a robot stratégiája mire alapul. Erre utólag ráismertem, amikor (csak idén) januárban ennek is UTÁNNAOLVASVA kiderült számomra, mi az a martingale taktika.
5. Tehát hamar részt vettem a „partnerképzésen” is, és iszonyú lelkesen rengeteg pénzt betoltam. Arra gondoltam, hogy milyen jó, majd egy év alatt szépen hoz annyit, hogy kivehetem az alaptőkét, és akkor már nem is kockáztatok. Ráadásul, ha magam alá gyűjtök egy csomó embert, akkor milyen jó kis jutalékot fogok kapni, hát hiszen én ebből meg is tudnék élni!!! Szóval rám is hatott a KAPZSISÁG, a KÖNNYEN SZEREZHETŐ PÉNZ vágya, ami elaltatta MINDEN ÓVATOSSÁGOMAT.
6. No (szerencsére) erről a hálózatépítés dologról elég hamar kiderült, hogy nem megy nekem, így „CSAK” a családtagjaimat meg néhány közeli barátot „sikerült” megdumálnom. Ők is betoltak egy csomó pénzt, hiszen milyen jó hozamokat lehet vele elérni, és „nézd csak, milyen ügyes tényleg ez a robot, hiszen nem köt negatívat!”
7. Egyikük olyannyira beindult, hogy a haverjaival további forexes ügyekbe is kezdett (Zulutrade), ráadásul saját maga is elkezdett kereskedni és felült az arany-boomra 1500$-nál és egy csomó pénzt keresett vele 1900$-ig. Engem is kapacitált, és már akkor szólt, hogy vigyázzak, mert az nem járja, hogy nem látni a DD-t. Még nyár elejét írtuk, és a kezdeti igen szép „hozamok” után erősen leült a havi teljesítmény.
8. Mindezek hatására én kivontam a pénzemet (szerencsére a családtagjaim is), és csak az alap 2000$-t hagytam meg, hogy lássam, mi történik. Szóltam a piramisban alattam lévőknek is, hogy én ezért meg ezért kiveszem a pénzemet. Volt aki ezután kivette, volt, aki benne hagyta.
9. Közben a családtagom folyton kapacitált, hogy szálljak be a Zulu-ba (persze, mert IB jutalékot kapott utána). Mivel olyan befektetést kerestem, ami legalább évi 15-20%-ot hoz és kockázatot is hajlandó voltam vállalni érte (a 70 %-os tőkevédelem nekem megfelelőnek tűnt), úgy döntöttem, hogy Kosztolányi mester intelmét megfogadva igyekszem diverzifikált portfóliót csinálni, és három hónapos próbaidőszakra 1/3-1/3 arányban szétosztom a pénzt a TDFX-QQXL (azon belül az Alpha és a Béta), a Zulutrade (azon belül általam választott, kielemzett 5-8 szignálszolgáltató), illetve az Alpari (azon belül az általam választott, kielemzett 3 MAM számla) között. Részben dollárban, részben euróban. Szeptember közepén indultam el ezzel, így a TDFX-re is visszatettem egy jó adag pénzt.
10. Erre az is késztetett, hogy gyönyörű számokat csinált az Alpha és a Béta augusztusban. Ismét nem a hozzáértőknek és a SAJÁT MEGÉRZÉSEIMNEK hittem, hanem el AKARTAM HINNI, hogy ez BIZTOSAN jó lesz.
11. Aztán a családtagom közben méreteset bukott az arannyal, majd októberben a Zuluval másban is.
12. Októberben a Zuluval én is elkezdtem csúnyán bukni (más portfólióval, de nagyon bután beállítva). Ugyanis senki nem tanított meg (miért is tette volna, ha ÉN NEM KÉRDEZTEM), hogy mi a forex, hogyan kell „bánni” vele. Viszont ez rászorított, hogy elkezdjek foglalkozni a témával, TANULJAK minél többet róla, olvassak SZAKIRODALMAT. De nem értem rá eleget, csak hályogkovácskodtam. Közben pedig buktam tovább a Zulu-n, a TDFX meg hozott szépen, az Alpari gyakorlatilag kezdeti szinten maradt.
13. Karácsonyra méretes lett a buktám a Zulun, lejárt a magamnak szabott három hónap, el kellett döntenem, hogyan tovább. Ekkor, január 13-án jött a QXXL hírlevél, amiben felhívták a figyelmet egy aznapi web konferenciára ezzel a szöveggel „Szeretnénk értesíteni Téged arról, hogy a mai napon rendkívüli webkonferenciát tartunk. Elnézést, hogy csak most küldünk értesítést, de a QuantumXXl-t, néhány Partnerét ért alaptalan támadásoknak, illetve találgatásoknak minden fórumon szeretnénk elejét venni és röviden, tárgyilagos tájékoztatni Téged is az aktuális információkról.” Én is meghallgattam, és felháborított a csúsztatás és a mellébeszélés.
14. MÉG AZNAP elküldtem a Rev. POA-t és áttettem az összes pénzt az 1-es számlámra.
15. EGYÚTTAL AZONNAL RÁKERESTEM A WEBEN és megtaláltam ezt a topicot. Töviről-hegyire végigolvastam, és elolvastam a (szerintem) legszakmaibb tartalmú kommentelők (főleg @shortosgyula, mínuszöt, kevin, stb.) más topicokban írt forexes tapasztalatait, véleményét.
16. EZÚTON KÖSZÖNÖM NEKTEK:
a. sz.istvánnak – hogy megnyitottad a témát, mert egyébként nem pattant volna ki, és az ÖSSZES betett pénz ment volna a lecsóba a margincall miatt, így legalább kb 30 % megmaradt.
b. a többi RÉGI ÉS TISZTELT TAG-nak (főleg @shortosgyula), hogy a (végtelenül buta hsz-ek tömege ellenére) viszonylag higgadtan és főleg szakmai megközelítéssel igyekeztetek elmagyarázni nekünk, analfabétáknak, hogy VEGYÜK MÁR ÉSZRE, mire megy a játék.
c. @mínuszöt-nek, aki elindította a kezelt számlák összehasonlításáról szóló blogot, ami kiválóan kielemezte a QXXL hiányosságait és rizikóit is.
17. Még januárban beiratkoztam PÉNZÉRT (ami még az 1 százalékát se érte el annak, amit kockáztattam) egy egész jó háromhetes forex tanfolyamra, ahol NAGYON sokat tanultam, többek között azt is, hogy a forex is egy SZAKMA, amit nem lehet úgy csinálni, mint a QXXL, nem létezik olyan, amiről bárki azt állítja, hogy évi 50-80 %-ot hoz TARTÓSAN. Viszont kellő alázattal, sok-sok tanulással és MEGFELELŐ MONEYMANAGEMENTTEL lehet a banki kamatoknál jobbat elérni. De NEM MÁSRA bízva a döntéseket. Ha mégis, hát kizárólag ÁTLÁTHATÓ, bármikor ELLENŐRIZHETŐ, LEÁLLÍTHATÓ rendszerben.
18. Mindazok alapján, amit itt-ott olvastam, tanultam, több menetben, de minden pénzemet visszavontam mindenhonnan (a maradék „ügyfeleimet” is erre bíztattam már januárban, ki is léptek). Egy hónapja a TDFX is mindent visszautalt. És nem fogok többet beszállni, mert nekem nincs időm ezzel foglalkozni, másra meg többet nem bízom a pénzem. Egyébként pedig minden tiszteletem azoké A KEVESEKÉ, akik képesek ezzel HOSSZÚ TÁVON pénzt csinálni.
19. A pénz, ami devizában nominálisan ugyan kevesebb, mint amivel elindultam, mégis jobb forintban, azaz nem buktam, mert hál’istennek az ÁRFOLYAM megsegített.
20. No ennyit a saját sztorimról, most pedig néhány szót a QXXL-ről. Azt egyfolytában éreztem, hogy a DD-vel biztosan nem stimmel minden, de arra mégse számítottam, hogy a 70 %-ot is eléri. Döbbenetes az a cinizmus, amivel ezt akár a webkonferencia vezetői, akár a hírlevelek írói kezelték. Semmiféle könyörületet nem érdemelnek, de itt mindenki csak bírói útra gondoljon.
21. Ennek eredményességében azonban sajnos nem bízom. Az offshore megoldás iszonyú kiskapu lehet nekik, de érdemes megpróbálni (ahogy az egyik kommentelő írta) „legalább megizzasztani őket”. Már csak azért is, mert IGEN NAGY PÉNZRŐL lehet szó. Itt valahol azt olvastam, és azt gondolom ez a reális, hogy kb. 4-6000 ügyfélről lehet szó. Az egyik őszi (?) web konferencián elhangzott, hogy akkor egy-egy QXXL számlán átlag 7000$ volt. Feltéve, hogy azóta semmi nem változott, ez vagy 35 millió USD, ami mai árfolyamon majdnem 8 MILLIÁRD FORINT!
22. Az elveszett pénzről nyugodtan mondjatok le, sose fogjátok viszont látni. A forex természetéből adódóan itt a kötés lezárásakor azonnal realizálódik a veszteség vagy nyereség és nincs apelláta. Aki vállalta a kötést (és a számlatulajdonos vállalta), az „élvezi” az eredményét is. Megtévesztésről, „nem tudtam”-ról, stb. felesleges gondolkozni. Ezen nem változtat az, hogy csak a balance volt látható számunkra, és nem tudtuk, mennyi az equity. A TDFX pedig épp az EU szabályozás miatt szorította rá a QXXL-t, hogy menjen át equity alapú elszámolásra. Csak épp a QXXL-nek ez már nem volt érdeke…
23. Ha valaki még mindig úgy gondolja, a megmaradt pénze maradékát még otthagyja, mert hátha tényleg visszakeresik neki, lelke rajta… De közben iratkozzon be egy kezdő matektanfolyamra, hogy mennyi türelmi idő kell ahhoz, hogy havi 3-5 %-os feltételezett hozam mellett a 30 %-ából újra 100 % legyen és mindezt jelenértéken!
ÉS EGY BÓNUSZ PONT:
Azok számára, akik sokat vesztettek, de még mindig nem vesztették el teljesen kockázattűrő képességüket és kedvüket, viszont van némi türelmük is, ajánlom a következőt:
Én MINDEN jövedelmemet leadózom, így ezt is, mert szeretek aludni. Mivel devizában buktam az ügyön, az árfolyamnyereség pedig nem adóköteles, a buktát leírtam a tavalyi adómból (SZJA). A törvény szerint három éven keresztül ezt cipelhetem, és a majdani nyereség terhére elszámolhatom. Ha valakinek már tavaly volt nyeresége, azt érdemes most bevallani, amit a következő évben majd az idei veszteséggel (legalább részben) kompenzálhat, és legalább az összeg 16 %-át visszakaphatja. Az is több, mint a semmi.
Szóval remélem azok, akik úgy ugrottak bele a QXXL-be, mint én, hogy halvány lila gőzük se volt, mi az, és most már megtudták, illetve azok, akik csak belátogattak erre a fórumra, mert egyébként kokettálnak a témával, talán közülük néhányan elolvasták ezt és nekik is segített KINYITNI A SZEMÜKET, ahogy ez a topic az enyémet is kinyitotta.
KÖSZÖNÖM NEKTEK!!!
Egy beszkennelt POA-t kellett küldeni a quantumnak meg a tadának. Ennyi volt a szerződés kötés.
Mindjárt megőrülök! Elő akartam keresni a Quantum-os szerződésemet, de csak a Tadawulnak elküldött PoA-t találtam.
1.) Elcsodálkoztam, hogy mért a Tadawul-nak küldött PoA-ban van benne a profit utáni 40%-os levonás, hisz azt a Q. kapta. (OK, ők utalták. Érdekesség kedvéért bennhagyom ezt a hozzászólásomban)
2.) Ti személyesen írtátok alá a Q-s szerződést és kaptátok meg az ellenjegyzett példányt, vagy emailban küldtétek el az aláírt szerződést? Nagy segítség lenne, ha tudnám, hogy hol keressem. Remélem nem csak egy webes űrlap kitöltése jelentette a szerződést, amit meg sem küldtem nekem...