igen, sok igazság van ebben is...
viszont mondjuk az a baj ha a bankok részvényekbe fektetnek és nem a gazdaságba helyezik ki hitelként a pénzt, a gazdaság nem fog beindulni. csak a spekuláció megy.
igen, sok igazság van ebben is...
viszont mondjuk az a baj ha a bankok részvényekbe fektetnek és nem a gazdaságba helyezik ki hitelként a pénzt, a gazdaság nem fog beindulni. csak a spekuláció megy.
" mindenki csak korlátlanul nyomtatja a devizáját és arra használja fel a világban amire csak akarja"
a hitellufi kipukkanása miatt van, hirtelen pénzszűke lett a világban, mert a virtuális pénzeket /hiteleket/ az elkezdik visszafizetni a bankoknak, azok meg a hitelkereslet csökkenése miatt nehezebben tudják kihelyezni - inkább befektetik pl tőzsde
hitelkereslet csökkenése . lakosság - lakásvásárlások
hitelkereslet csökkenése - sok vállalatnál - mert tele vannak pénzzel
de ezek persze országonként igen változnak
SNB euró vásárlás (kb 30-40 mrd), az euró stabilitását is nagyrészt elősegítette egyébként már rég kuka volna, vagyis nem csak "magának" vásárolt, hanem az eunak is jó szolgálatot tett. elvégre eus ország
Svájc nyilván dollárral is tele van...nem hiszem, hogy bármi gondot okozna nekik....majd megint jön a menekülődeviza szindróma, és a chf megint az egekbe megy...mondjuk engem bármi csak huf relációban érdekel, a keresztek csak indikátorként
nézem én is..devizák még mennek...
Szerintem Svájc is abba fogja hagyni ezt....mi az hogy korlátlanul tud Eurót vásárolni ? ilyen nincs... mindenki csak korlátlanul nyomtatja a devizáját és arra használja fel a világban amire csak akarja... a piac ezt nem fogja elfogadni.
A másik : Ha USA most egyszerre ki akarna ütni két világ-valutát, akkor előbb földbe döngölné az Eurót, azzal együtt meg a Svájci frank is összeomlana, mert Svájc is ki van tömve Euróval.
Jó ez az avatar, főnök :-)
amúgy ahogy elnézem ki sem nyitottak USA -ban..csak a futuresok mentek..de már azok is leálltak...nem is lesz kereskedés. hétfő-kedd érdekes lesz.
figyelitek ahogy a piac kóstolgatja az SNB-t :) nézegetik lesz-e beavatkozás 1,20nál :)
Én zárás előtt 940-en belevettem. Aztán még ment lefelé, de 900 megfogta. Meglátjuk, messze még a kedd...
azt hiszem olyan 17.30 körül leállnak a futik is...nyse meg nem nyit, Good Friday van.
de még mindig :
fél perc alatt -1.09 % -ról -1.30 % -ra
kedden megnézzük a 17.500 -at Bux -ban ?
Most jött ki a payroll adat : 87.000 -el kevesebb munkahely jött létre !!!!
SP fél perc alatt +0.17 % -ról -0.73% -ra zuhant !!!!
már -0.88 % on vannak , nem semmi...jó hogy tartom a shortokat.
tedd már ki blogba légyszives, hasznos
lemaradtam róla, pedig fontolgattam anno a vételt, csak 4 évig oldalazott az volt a gond. Bőven elég, ha innen dupláz :)
http://finviz.com/quote.ashx?t=THLD&ty=c&ta=0&p=d
Látom veszély a második neved :))
Jobb lett volna kb hatszorozás előtt :)
Nyitottam 2 longot ARNA és THLD részvényekre, elég hazárdírozós, de elegem lett ebből a szüttyögésből... Bukás vagy felemelkedés lesz belőle :))