Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

Re: nincs cím

#499560 BudFox Előzmény: #499225

igen, sok igazság van ebben is...

viszont mondjuk az a baj ha a bankok részvényekbe fektetnek és nem a gazdaságba helyezik ki hitelként a pénzt, a gazdaság nem fog beindulni. csak a spekuláció megy.

#499225 macika Előzmény: #499213

" mindenki csak korlátlanul nyomtatja a devizáját és arra használja fel a világban amire csak akarja"

a hitellufi kipukkanása miatt van, hirtelen pénzszűke lett a világban, mert a virtuális pénzeket /hiteleket/ az elkezdik visszafizetni a bankoknak, azok meg a hitelkereslet csökkenése miatt nehezebben tudják kihelyezni - inkább befektetik pl tőzsde

hitelkereslet csökkenése . lakosság - lakásvásárlások

hitelkereslet csökkenése - sok vállalatnál - mert tele vannak pénzzel

de ezek persze országonként igen változnak

SNB euró vásárlás (kb 30-40 mrd), az euró stabilitását is nagyrészt elősegítette egyébként már rég kuka volna, vagyis nem csak "magának" vásárolt, hanem az eunak is jó szolgálatot tett. elvégre eus ország

#499219 Euroman Előzmény: #499213

Svájc nyilván dollárral is tele van...nem hiszem, hogy bármi gondot okozna nekik....majd megint jön a menekülődeviza szindróma, és a chf megint az egekbe megy...mondjuk engem bármi csak huf relációban érdekel, a keresztek csak indikátorként

#499213 BudFox Előzmény: #499200

nézem én is..devizák még mennek...

Szerintem Svájc is abba fogja hagyni ezt....mi az hogy korlátlanul tud Eurót vásárolni ? ilyen nincs... mindenki csak korlátlanul nyomtatja a devizáját és arra használja fel a világban amire csak akarja... a piac ezt nem fogja elfogadni.

A másik : Ha USA most egyszerre ki akarna ütni két világ-valutát, akkor előbb földbe döngölné az Eurót, azzal együtt meg a Svájci frank is összeomlana, mert Svájc is ki van tömve Euróval.

#499211 BudFox Előzmény: #499184

Jó ez az avatar, főnök :-)

amúgy ahogy elnézem ki sem nyitottak USA -ban..csak a futuresok mentek..de már azok is leálltak...nem is lesz kereskedés. hétfő-kedd érdekes lesz.

figyelitek ahogy a piac …

#499200 Borska

figyelitek ahogy a piac kóstolgatja az SNB-t :) nézegetik lesz-e beavatkozás 1,20nál :)

Én zárás előtt 940-en be…

#499198 Ricsi

Én zárás előtt 940-en belevettem. Aztán még ment lefelé, de 900 megfogta. Meglátjuk, messze még a kedd...

#499190 Euroman Előzmény: #499184

azt hiszem olyan 17.30 körül leállnak a futik is...nyse meg nem nyit, Good Friday van.

#499181 BudFox Előzmény: #499177

de még mindig :

fél perc alatt -1.09 % -ról -1.30 % -ra

kedden megnézzük a 17.500 -at Bux -ban ?

#499174 BudFox Előzmény: #498888

Most jött ki a payroll adat : 87.000 -el kevesebb munkahely jött létre !!!!

SP fél perc alatt +0.17 % -ról -0.73% -ra zuhant !!!!

már -0.88 % on vannak , nem semmi...jó hogy tartom a shortokat.

#496547 Donoo Előzmény: #496476

lemaradtam róla, pedig fontolgattam anno a vételt, csak 4 évig oldalazott az volt a gond. Bőven elég, ha innen dupláz :)

#496322 Donoo Előzmény: #495927

Nyitottam 2 longot ARNA és THLD részvényekre, elég hazárdírozós, de elegem lett ebből a szüttyögésből... Bukás vagy felemelkedés lesz belőle :))

#495927 Donoo Előzmény: #495117

ha nem is mennek, de a korábbi csúcsokat sztem elérik... onnan lesz kérdéses a dolog