Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

quantumxxl

Re: nincs cím

#499229 aSzabe Előzmény: #499224

Abszolút komoly szakmai és értelmezésbeli hiányosságaid vannak.

A számlakezelő az aki elfogyasztja a pénzt a számládon, vagy ritkább esetben megnöveli. Őt hívhatod másképp robotüzemeltetőnek.

A bróker aki nem tud a robotodhoz hozzányúlni, csak hátratett kézzel nézi mit művelsz, műveltetsz a számládon, addig amíg a margin call nem hív.

Szóval mi van a Poa-ban? Nem arról szólt hogy mindenben a q.-ra bízod magad?

#499224 Ejjeliorke Előzmény: #499223

A Tadawul a számlakezelő szerintem(Tőle kaptuk a számlakivonatot is)

A Quantum népszerűsít egy robotot(népszerűsített)

És van egy robotüzemeltető aki kereskedik a Tadawulnál lévő számlán.

A Tadáwal nekünk volt szerződésünk,amit mi írtunk alá.

Nem a Quantum a mi nevünkben.

És én nem arra írtam aló,mint ami a hétfő óta rám vonatkozik...

Hanem ami a múlt héten vonatkozott..nem? :)

De ezt majd az okosok eldöntik...

#499223 okokok Előzmény: #499221

Biztos hogy a Tada nem fizeti ki a bukóban lévő kötéseket, főleg, hogy nem ő kezeli a számlát... ilyen biztos, hogy nincs a Tadás szerződésben.

#499221 Ejjeliorke Előzmény: #499214

Ha csütörtökig együtt,elküldtük volna,hogy mindannyian egyszerre kivesszük a pénzünket,

akkor szerződés szerint a Tadawulnak kellett volna kifizetnie a bukóban lévő kötéseket?

Hiszen a szerződésben akkor még az állt,hogy kifizeti,ami az egyenleged,nem?

Re: POA-visszavonások

#499215 Emma11 Előzmény: #499204

Szia.Te már a Withdravalt is elküldted?Ha nem azonnal utaltatom a pénzem a bankszámlámra,tudnak még szórakozni vele?

#499214 okokok Előzmény: #499158

Szia!

Segítek... de kérdés, hogy mit értesz nyitott 80e alatt. Mert ugye nem mindegy, hogy merre van nyitva. Ha pozitívban és a 100e ft-ot kiveszik, akkor függőben marad még 80e ft. Ha azt lezárják, akkor marad 80e ft bent. Viszont ha -80e a függőben levő, akkor maga a broker nem engedte volna kivenni a 100e ft-ot, mert csak 20-ra van fedezet... akkor az lett volna, hogy 20e-t tudnak kivenni, majd a broker egyből zárja a veszteséges -80e-es függőt, mert 0-ra megy az egyenleg.

Januárban éppen erről volt szó, hogy félő, hogy nem nyereséges a robot, hanem az utosló bentmaradókon fizettetik ki a veszteséget. Ha valóban jól működött volna a robot, akkor balance alapján nyugodtan kivehették volna az emberek a pénzüket, mert ha csak 1 ember maradt volna meg, akkoris pozitívban lett volna a számla. Sőt, akkor az az utolsó ember kapja a legtöbbet, hiszen a többiek pénzéből szerzett nyereség is neki menne. Csakhogy nem ez történt.

Mondok egy példát... beszáll 1 ember 1m forinttal, jó a robot, egyedül bent van 1 hónapon keresztül, 5%-kot hoz a robot úgy, hogy nincs nyitott kötése... ekkor neki már 1,050,000 forintja van. Hirtelen beszáll még 9 ember 1m-val, így összesen 10,050,000 forint lesz bent... eltelik még egy hónap és jó a robot, megint hoz 5%-kot... így a 2. hónap végén 10,552,500 forint lesz a számlán. Tegyük fel, jönnek a vészmadarak, akik azt mondják, hogy nem jó a robot, mert nem látni a függőben lévő számokat és 9 embert rábírnak, hogy vegyék ki a pénzüket. Tegyük fel, hogy a 3. hónap végén, amikor még nem zárta a robot a kötéseket, mondjuk adott hónap 25-én, amikor a robot 4,5%-os plusszban van, akkor kiveszi az a friss 9 ember a pénzét, azaz összesen 9,450,000 forintot (az 1 hónapnyi 5%-os nyereségükkel amivel ugye benne voltak), mivel ez van a számlán, mint lezárt pénz és a függő 474,862.5 ft-ot (a 10,552,500 ft 4,5%-a) nem látják, mivel nincs lezárva. Eltelik 5 nap és mivel ugyanúgy teljesített a robot, így 5%-kal zárja a 3. hónapot is, vagyis a maradék 5 napra már csak a bent maradt 1,102,500 forinttal kell számolni azt a plussz 0,5% hasznot (5512,5 ft), így az egyedül maradt ember 3. hónap végére a számláján 1,000,000+50,000+52,500+474,862.5+5512,5=1,582,875 ft lett. Nagy öröm van és újjongás.

Tegyük fel, hogy rossz a robot és takargatják...

beszáll 1 ember 1m forinttal, rossz a robot, egyedül bent van 1 hónapon keresztül, van 5%-os plussz, amit lezár a robot, viszont van mellette -10%, amit nem zár le. Első hónap végén az emberke örül, hogy működik és van 1,050,000 forint a számláján és mellette -100,000 ft görgetett veszteség. Hirtelen beszáll még 9 ember 1m-val, így összesen 10,050,000 forint lesz bent a függőben lévő -100,000 forint mellett (ugye az 1m-nak a 10%, ami függőben van). Eltelik megint egy hónap, 5%-kot hoz a lezárt plusszos kötésekből, így a számlán 10,552,500 forintot látnak összesen az emberkék, viszont ismét sikerült -10%-ot összeszednie a lezáratlan kötéseknél, így összesen (-100,000)+(-1,055,250)=-1,155,250 lesz a függőben lévő görgetett mínusz. A számlán valójában 10,552,500-1,155,250=9,397,250 forint van. Itt most nem is megyek tovább, jönnek a vészmadarak és a 2. hónap végén a friss 9 emberke kivenné a pénzét, ami összesen 9,450,000 ft, de már csak 8 tudja kivenni (8,400,000) és a bent maradt 2-nek már csak összesen 997,250 maradt, ekkor mondjuk zárja a bróker a kötéseket és ekkor az első emberkének 523,556.25, a második emberkének, aki később szállt be, annak 473,693.75 forint maradt. Ha az utóbbi esetben 9 ember akarja kivenni a pénzt, akkor a 9. emberke már csak 997,250 forintot tudott volna kivenni és a broker egyből zárja a nyitott pozíciókat, mert 0-ra megy az egyenleg és a legelső emberkének nem maradt semmije.

Viszont ez egy teljesen bevett szokás a pénzügyben... ha tőzsdén veszel tőkeáttétellel részvényt, tegyük fel 1m forintod van és 5-szörös tőkeáttétel, akkor 5m forint értékben veszel részvényt, viszont ha az eléri a 20%-os esést, akkor a pénzintézet automatán zárja a te pozíciódat, mert elfogyott a tőkéd.

Mentések visszavonás előtt

#499205 Menekülő

Gondolom, sokatoknak egyértelmű, de hátha van, akinek nem: mentsetek minden olyan adatot, amire szükségetek lehet, mert onnantól, hogy inaktív a számla, értelemszerűen lekérdezni sem lehet már róla semmit.

POA-visszavonások

#499204 Menekülő

Újabb chatben megtudtam, hogy akit már nem enged be a MetaTrader, annak már inaktív a számlája. (Én bent voltam, ki kellett lépni, és már nem tudtam visszalépni.) Nikolett azt írta, húsvétkor is dolgoznak, és igyekeznek felgyorsítani a folyamatot, úgyhogy akinek ma napközben nem jött meg az értesítés az 1-es számláról, a hétvégén még megkaphatja.

Jó lenne már ott tartani, hogy visszautalták a maradékot, és megnyugodni, hogy nem az egészet buktam be... Én csak egy alfát nyitottam, nem is összes vagyonommal, de azért verem a fejemet a falba, amiért még mindig hiszek a mesékben. ;o)

még nem késő

#499188 Pacsni

A találkozóra beérkezett javaslatok hatására, az időpont,17 órára változott. Aki jönne, még írhat a pacsnihely@gmail.com-ra 16 óráig, és megküldöm a pontos címet. Utána elindulok.

poa

#499183 aSzabe

Kicsit bizonytalan vagyok a poa-rol olvasva.

Nem ismerem a tieteket, de ez elvileg a számlakezelő és a befektető között létrejött meghatalmazás.

Annak függvényében hogy mit engedsz, vagy tiltasz benne, kell eljárjon a bróker.

A robotot nem a broker futtatja, ő csak a "felületet" biztosítja hozzá.

Nézzétek meg a meghatalmazást, mit engedélyeztetek a q.-nak és mit tiltottatok.

"The Power of Attorney is granted to the Attorney personally and Tadawul FX Ltd does not influence the trading management of the account in any way, but only follows the instructions given by the Attorney. Tadawul FX Ltd is effectively released from any responsibility whatsoever for all acts, losses or omissions on the part of the Attorney."

Tehát ha nem kell átálljanak erre a másik elszámolásra, akkor a Tada akár röhögve nézhette volna amint a pénzetek nullára fut, hacsaknem volt erre is megjegyzés..

Re: Tada sárossága

#499182 vito54 Előzmény: #499179

Várd meg míg legalább mi akik itt vagyunk a fórumon kivegyük a maradék pénzünket.

#499179 Celithrandil Előzmény: #499175

szerintem meg kell küldeniük az átvezetésről igazolást + fel kell venniük a telefont és válaszolniuk kell az e-mailekre.

ezekben én biztos vagyok és abban is már hogy szerződésszegést és csalást követtek el ők is. Ezek itt ketten szépen kóperáltak 1 éven át és most egymásra mutogatnak.

#499175 Ejjeliorke Előzmény: #499173

Sztem ember vagy :)

Teljesen mindegy,ha van pénzmozgás a számládon,azt aznap éjfékor(mármint 0 óra pár perckor)

el kellene részedre küldeni sztem..

De már félek leírni bármi is :)

Re: Újabb hírlevél

#499169 Ejjeliorke Előzmény: #499160

A POA-val meghatalmaztuk a Tadawul-t hogy egy szoftvert futtasson a számlánkon.

A számlához elvileg csak a szoftver és mi férhettünk hozzá.

A POA-t mi írtuk alá,tehát a Tadawulnak nekünk kellett volna hogy szóljon ha baj van nem?

Már csak arra tudok gondolni,azért nem szólt nekünk,mert abban a pillanatban kivontuk volna,

azzal a feltétellel,amire szerződést kötöttünk,hogy a lebegő nem tartozik ránk.

Én nem védek senkit,csak próbálom végigjátszani a történteket.

Kíváncsi leszek erre a történetre...és a könyvre is ha lesz belőle :)

Lehet a jogaiból kapunk valamit :(

Tada sárossága

#499167 Celithrandil

meglepőnek tartom, hogy a Tadát senki se dobálja, hiszen ugyan úgy megszegte a a szerződést, 3 napja azt mondták nekem telefonon, hogy a Q jóváhagyta a tételek lezárását nekik amit a Q nem tehet meg a POA alapján hiszen csak nekik van joguk a számlát kezelni, nem bízhatnak meg ezzel harmadik felet. + érdekesnek találom, hogy a tadát két napja nem érem el telefonon, kb 40 szer hívtam őket, a mailekre se válaszolnak. Mára inaktív lett a két számla, de erről nem küldtek semmi visszaigazolást és a sime live számlára se tudok belépni mert az is inaktívnak mutatkozik. Ergó most mennyi pénzem is van és kinél is és miért nem tudom kiutalni és miért nem lehet őket elérni? Jó kérdések ezek.

POA visszavonás

#499166 wales

A POA megvonásos űrlapnál

TadawulFX Ltd Account Number itt az 1-essel kezdődő vagy a 2-essel kezdődő számot kell megadni?