az 4,5 millió.
benne van a 12,7 millió rövid pénzügyi kötelezetségekben.
az 4,5 millió.
benne van a 12,7 millió rövid pénzügyi kötelezetségekben.
remek...
újabb talány (az egyéb kötelezettségek összetételéről semmit nem lehet tudni)
tigus,
a 7,7 milliós mérlegeltérésre itt találod a megoldást:
http://bet.hu/newkibdata/110241450/Nyrt_Igazgat_s_gi_jelent_s_2011_hun_FINAL.pdf
Ebben ki tudták hozni a mérlegegyezőséget, és a különbség az egyéb rövid köt egyéb tételei között van!
Az év üzletembere továbbra is mindent megtesz a bizalom szétveréséért. Ennyire alapvető hibákat nem kellene elkövetniük normális esetben.
hát igen a goodwill.
ha a 13.pontból indulnánk ki, azazt mutatja minimális volt a goodwill, sőt negatív!
az átvett eszközök és kötelezettségek nettó könyvszerinti értéke 20,785 millió eur, ezért fizettek 21 milliót, vagyis nagyjából könyvszerinti értéken történt ez alapján az akvi.
a valós értékelés után azonban úgy néz ki, hogy 16 millióval többet ér , mint amit fizettek érte (vagyis negatív goodwill keletkezett). a különbözetet az IFRS szerint az eredmény javára kell elszámolni.
ez lehetett a gyj-ben ami plusszá tette a pénzügyi sort (7,9 millió eredmény), és lehet, hogy ez van a beszámolóban is a 9.pontban az eredményt javító egyéb pü. ráfordításban (9,1 millióban) benne.
és akár ez lehet az oka, hogy a forrás oldalról hiányzik 7,7 millió eur, ami ez alapján eredménynövelő tétel lenne, vagyis a saját tőkét növelné ennyivel.
vagyis ha a 13-ban leírtak valósak, akkor nem valós a forrásoldal. ha mégis valós a forrásoldal, akkor nem valós az eszközoldal (mérlegegyezőség-alapszámvitel), és így tovább....
és még a goodwill nagyrészének materializálásáról nem is ejtettél szót, amely nélkül a sajáttőke nagyrésze elpárolgott volna
ez a kamuzásos fércmű valamit takargat
láttunk már olyat igaz a tolvajrv-ek gyöngyében a Genesisben
ott a számok 3-szor változtak, persze egyre romlottak, az 1. kgy-n az auditor még vitatott egy számlát
és a megismételt kgy-n záradékkal fogadta el
a tárgyévi eredmény 17367 eur is fordított előjellel szerepel, rosszul.
áhh, lassan nincs hibátlan része a beszáolónak, minősíthetetlen.
majd a kgy által elfogadott(?) talán értelmezhető lesz...
mert az meg a tulajdonosokat fogja minősíteni!
a gyj-ben eltért a mérlegfőösszeg, mint kiderült a mérleg szerinti eredménnyel.
korrigálták....
a konszi beszámolóban 7,7 millió eur-ral eltér a mérlegfőösszeg, nagyon gáz. (ráadásul a beszámolóban szereplő forrás összesent sem jön ki....)
ehhez asszisztál a Deloitte???
vagy a kgy-re újból más számokat tartalmazó beszámoló kerül felterjesztésre?
eltérő mérlegfőösszeggel is elfogadják a tulajok?
19-én kiderül van-e lejjebb.
na akkor dupla limitre esne
az már biztos
esetleg összedől a székház és a Deloitte meg csődbe megy )))
matgab odacsap !!! ))
Ha elmész, felolvasod, akkor veszek 1 darabot, kiveszek egy szabit és elmegyek Veled!
Nem lesz meglepetés. Szinte biztos vagyok benne, hogy már olvasták.
hát ha valaki ráér, akkor én szívesen elmegyek, kinyomtatom ezt az írást és felolvasom...
Kíváncsi leszek a Deloitte-os partner és SCs arcára! :-)
"Tessék venni 1 db részvényt és elmenni hó végén a dzsemborira. "
Mosónőket is beengednek oda? Amúgy kisrészvényesek asztalra csapása utoljára a Titász Klub esetén volt sikeres, 12 éve.
Köszönjük Tigus!
Arsene Lupin, szeretne újra közgyűlési pont lenni? Tessék venni 1 db részvényt és elmenni hó végén a dzsemborira. Netán Matgab úr, Ön ráérne? Valakinek az asztalra kéne csapni végre.
"csak bízakodni lehet, hogy javítani fogják"
Annyi az esélye, mint hogy egy hamiskártyás eldobja a pakliját és tiszta lapokkal kezd el játszani.
egy katasztrófa az egész, ahogy már rfv topikban is írtam. Erre former véleménye ennyi volt: nem könyvelt a könyvelő hónapokig, és határidőre össze kellett csapni vmit.
Azóta ezen gondolkoztam, és arra jutottam, h. ez nem lehet magyarázat alaki hibákra, másrészt meg kell fizetni egy könyvelőt, aki mindent félredob, és csak e-starral foglalkozik egy hétig, és a probléma meg lett volna oldva. Büdös ez az egész, a cégen belül is teljes lehet a pánik, sztem mindenki menti a menthetőt a süllyedő hajóról és már letojják a tőzsdei közleményeket, beszámolókat