A 1153-as bevallás 167. sorának "d" oszlopába beírod a jövedelmet/osztalékot, az "e" oszlopba az adó összegét. Az 57. sor "b" oszlopba beírod a kifizető által levont adó összegét.
A 1153-as bevallás 167. sorának "d" oszlopába beírod a jövedelmet/osztalékot, az "e" oszlopba az adó összegét. Az 57. sor "b" oszlopba beírod a kifizető által levont adó összegét.
Nem tudja vki, h az osztalékkal mit kell kezdeni az adóbevallásnál? Mást nem csináltam tavaly, csak kaptam telkó osztalékot, de úgy tudom, abból már levonták az adót. De anyám szerint ezt vhova be kell írni, meg ki sem derül az értesítőből, h ott brutto, vagy netto lé van..
olvasom, csak nem értem :))
majd elküldöm a tadawulnak, h rágódjanak rajta
elméletileg kellene adatot szolgáltatniuk ha jól értem, bár a végén vannak olyan kitételek az EGT országokkal kapcsolatban, h a t..köm se érti, mit akarnak
szerintem egyik külföldi FX cég sem küld semmilyen adatot a magyar hatóságoknak
de cáfolja meg valaki nyugodtan ha jobban képben van
oda magyar cégek sem küldenek önhatalmúlag, semmi közük hozzá, h az üf miként adózik
max a hivatal kérhet adatszolgáltatást, HA vizsgál valakit és kutakodni akar
Igen. Pont volt a végén:)
"ráadásul nem küldenek semmiféle papírt senkinek sem, még az ügyfélnek sem ;-)"
... és az apehnak sem.
ebből a szempontból sehol :)))
csak hogy fogok elszámolni a Maseratival :P
"ráadásul nem küldenek semmiféle papírt senkinek sem, még az ügyfélnek sem "
Akkor hol itt a probléma ;-)
jahhh, látom kénytelen leszek tételenként megcsinálni, majd kiexportálom excelbe, oszt nekihasalok
klassz feladat lesz
a beker ár/huf és eladási ár/huf-al kell számolni, v. csak a nyereség/veszteség értékének napi árfolyamával?
köszi, kötéslistám van
forexezel? mert ott más a módi mint itthon
ráadásul nem küldenek semmiféle papírt senkinek sem, még az ügyfélnek sem ;-)
mailben lejön a napi kötéslistád, meg egy havi összesítő, oszt annyi
A legegyszerűbb az, ha az után adózol, amit a brókercég megküld neked, mint éves nyereséget. Ugyanazt az összeget küldik meg az adóhivatalnak is. Akkor nagyobb lesz a gondod, ha nem ezen összeg után adózol, mintha szétszámolod magad és a beküldött összeg után.
sztem napi közép árf. számolj ha napizol - mert nagyobb forint mozgásnál lehet buksz az adóval . vagy nyersz - akkor meg az a baj )))
ráadásul ez a korrekt
ha átviszed akkor is és úgy számolj átszorozva forintra
köszi MNB v. NBM :)
ezt már én is megtaláltam
ez a 15.-e piszkálja a csőrömet, ha ilyen fontos dátum elszámolás szempontjából, erre miért nincs szűrés?
és akkor még ott van a nem munkanapra eső 15.-e
azzal mi van?
van itt jópár pü-es ember, valaki megszánhatna ;-)
"Forex adózásról röviden
Lassan itt lesz az ideje az elmúlt évi adó bevallásának és megfizetésének. Az adó alapja a veszteségekkel csökkentett eredmény. Ha negatív, akkor is érdemes bevallani, mert két éven belül, ha sikeresen kereskedsz, akkor csökkentheted vele az adóalapodat. Az adó mértéke 16%. Azt, hogy az adó alapjául mi szolgál, kétféleképpen lehet kiszámolni. Van egy bonyolultabb módja és mivel egy kolléga megkérdezte az adóhivatalt, ezért kiderült van egy egyszerűbb módja is.
• Bonyolultabb: az adó alapja, minden egyes kereskedés eredményének átszámolása Forintra az adott napi MNB árfolyamon, és ennek az összesítése az egész évre.
• Egyszerűbb: hogy minden hónap nyereségét, az előző hó 15-i MNB árfolyamon kell számolni, majd ezeket összesíteni.
Természetesen, azt javaslom, mindenki konzultáljon ezzel kapcsolatban hozzáértővel!"
nahhh, ennyit találtam
ilyen adott hó 15.-ei MNB árfolyamot honnan lehet lőni?
keresgéltem már de nem vagyok benne biztos, h jó az, amit találtam
és miért pont 15.-e a határnap, mert hóközép?
és ha 15.-e nem volt munkanap?
köszi :)
nahhh, beszéltem velük
sok mindenben nem tudtak segíteni
azt mondta az ember, h a havi összesítők alapján, az akkor aktuális letét deviza/huf árfolyamon kell elszámolni a nyereséget, vagy ellenkezőjét
kérdeztem, h mi van a spreaddel, mint költség, nem tudott rá érdemben válaszolni
------
másik út,
a magyar jogszabályok értelmében elméletileg minden lezárt trade után az akkor aktuális letét deviza/huf árfolyamon kell kiszámolni a dolgokat, és a speradet
magyarán excel/alkalom
VISZONT ez szerintem így nem tekinthető hivatalosnak, mivel a brokicég egyenlegéből nem derül ki a spread, mint költség
nem szerepel tételként
valaki?
a kommentekben benne van ez a verzió is
a kérdés csak az, h ha sikeres vagy és gyarapodsz átlagon felül, mivel igazolod egy vizsgálat esetén
http://devizatozsde.blog.hu/2010/09/17/forex_adozas_roviden_osszefoglalva
megcsörgettem a tada irodát, nincs senki
majd januárban beszélek velük, gondolom csak tudnak hiteles információt nyújtani
illetve januárban várnék egy éves kimutatást is automatice