Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tőzsdék adózása

Re: nincs cím

#500757 Margaretta Előzmény: #495294

A 1153-as bevallás 167. sorának "d" oszlopába beírod a jövedelmet/osztalékot, az "e" oszlopba az adó összegét. Az 57. sor "b" oszlopba beírod a kifizető által levont adó összegét.

Nem tudja vki, h az oszt…

#495294 KawaBazsy

Nem tudja vki, h az osztalékkal mit kell kezdeni az adóbevallásnál? Mást nem csináltam tavaly, csak kaptam telkó osztalékot, de úgy tudom, abból már levonták az adót. De anyám szerint ezt vhova be kell írni, meg ki sem derül az értesítőből, h ott brutto, vagy netto lé van..

Re: újra téma

#495007 _pda_ Előzmény: #495000

olvasom, csak nem értem :))

majd elküldöm a tadawulnak, h rágódjanak rajta

elméletileg kellene adatot szolgáltatniuk ha jól értem, bár a végén vannak olyan kitételek az EGT országokkal kapcsolatban, h a t..köm se érti, mit akarnak

szerintem egyik külföldi FX cég sem küld semmilyen adatot a magyar hatóságoknak

de cáfolja meg valaki nyugodtan ha jobban képben van

#494996 _pda_ Előzmény: #494993

oda magyar cégek sem küldenek önhatalmúlag, semmi közük hozzá, h az üf miként adózik

max a hivatal kérhet adatszolgáltatást, HA vizsgál valakit és kutakodni akar

#494914 Margaretta Előzmény: #494584

"ráadásul nem küldenek semmiféle papírt senkinek sem, még az ügyfélnek sem ;-)"

... és az apehnak sem.

#494603 _pda_ Előzmény: #494601

ebből a szempontból sehol :)))

csak hogy fogok elszámolni a Maseratival :P

#494601 Fornit Előzmény: #494584

"ráadásul nem küldenek semmiféle papírt senkinek sem, még az ügyfélnek sem "

Akkor hol itt a probléma ;-)

#494589 _pda_ Előzmény: #494581

jahhh, látom kénytelen leszek tételenként megcsinálni, majd kiexportálom excelbe, oszt nekihasalok

klassz feladat lesz

a beker ár/huf és eladási ár/huf-al kell számolni, v. csak a nyereség/veszteség értékének napi árfolyamával?

#494584 _pda_ Előzmény: #494583

köszi, kötéslistám van

forexezel? mert ott más a módi mint itthon

ráadásul nem küldenek semmiféle papírt senkinek sem, még az ügyfélnek sem ;-)

mailben lejön a napi kötéslistád, meg egy havi összesítő, oszt annyi

#494583 Margaretta Előzmény: #494576

A legegyszerűbb az, ha az után adózol, amit a brókercég megküld neked, mint éves nyereséget. Ugyanazt az összeget küldik meg az adóhivatalnak is. Akkor nagyobb lesz a gondod, ha nem ezen összeg után adózol, mintha szétszámolod magad és a beküldött összeg után.

#494581 macika Előzmény: #494576

sztem napi közép árf. számolj ha napizol - mert nagyobb forint mozgásnál lehet buksz az adóval . vagy nyersz - akkor meg az a baj )))

ráadásul ez a korrekt

ha átviszed akkor is és úgy számolj átszorozva forintra

#494576 _pda_ Előzmény: #494565

köszi MNB v. NBM :)

ezt már én is megtaláltam

ez a 15.-e piszkálja a csőrömet, ha ilyen fontos dátum elszámolás szempontjából, erre miért nincs szűrés?

és akkor még ott van a nem munkanapra eső 15.-e

azzal mi van?

van itt jópár pü-es ember, valaki megszánhatna ;-)

#494519 _pda_ Előzmény: #464172

"Forex adózásról röviden

Lassan itt lesz az ideje az elmúlt évi adó bevallásának és megfizetésének. Az adó alapja a veszteségekkel csökkentett eredmény. Ha negatív, akkor is érdemes bevallani, mert két éven belül, ha sikeresen kereskedsz, akkor csökkentheted vele az adóalapodat. Az adó mértéke 16%. Azt, hogy az adó alapjául mi szolgál, kétféleképpen lehet kiszámolni. Van egy bonyolultabb módja és mivel egy kolléga megkérdezte az adóhivatalt, ezért kiderült van egy egyszerűbb módja is.

• Bonyolultabb: az adó alapja, minden egyes kereskedés eredményének átszámolása Forintra az adott napi MNB árfolyamon, és ennek az összesítése az egész évre.

• Egyszerűbb: hogy minden hónap nyereségét, az előző hó 15-i MNB árfolyamon kell számolni, majd ezeket összesíteni.

Természetesen, azt javaslom, mindenki konzultáljon ezzel kapcsolatban hozzáértővel!"

nahhh, ennyit találtam

ilyen adott hó 15.-ei MNB árfolyamot honnan lehet lőni?

keresgéltem már de nem vagyok benne biztos, h jó az, amit találtam

és miért pont 15.-e a határnap, mert hóközép?

és ha 15.-e nem volt munkanap?

köszi :)

#464172 _pda_ Előzmény: #459530

nahhh, beszéltem velük

sok mindenben nem tudtak segíteni

azt mondta az ember, h a havi összesítők alapján, az akkor aktuális letét deviza/huf árfolyamon kell elszámolni a nyereséget, vagy ellenkezőjét

kérdeztem, h mi van a spreaddel, mint költség, nem tudott rá érdemben válaszolni

------

másik út,

a magyar jogszabályok értelmében elméletileg minden lezárt trade után az akkor aktuális letét deviza/huf árfolyamon kell kiszámolni a dolgokat, és a speradet

magyarán excel/alkalom

VISZONT ez szerintem így nem tekinthető hivatalosnak, mivel a brokicég egyenlegéből nem derül ki a spread, mint költség

nem szerepel tételként

valaki?

#459530 _pda_ Előzmény: #459361

megcsörgettem a tada irodát, nincs senki

majd januárban beszélek velük, gondolom csak tudnak hiteles információt nyújtani

illetve januárban várnék egy éves kimutatást is automatice