Grat, meg ha jol latom jokor adtad el a hatikat is.
Hosszabb tavon IMF nelkul (mert hat ugye azert van nemzetkozi nyomas meg mutyi is, es szellel szemben nehez pisilni) itt buko van. Ez nem vita targya. Viszont a nagy kereskedelmi partnereink is nyomnak a latba, hiszen csak gondold el, ha a nemet fogyasztas no, es olcso a forintban kapott aru, akkor megno az export, amire magasabb GDP-nk lesz, es ha nincs akkora recesszio, akkor ha nem is oly nagy mertekben, de emelkedik a hazai tozsde, meg ha alul is teljesiti a kornyezoeket. Ugy is mondhatnam, ha EU jobban teljesit a vartnal, akkor nem lesz olyan, hogy a magyar tozsde ne menne felfele, meg ha alul teljesit is.
Emelkedő ékem letört, nagyjából ebbe a zónába tudom elképzelni célárát:
http://postimage.org/image/y4xyakxvr/full/
Kijött a kamatdöntő ülés eredménye. Nem változtatott a jegybank az alapkamaton.
E-Starban volt ma egy 2%os köröm még
és ha ehhez hozzáadod a magyar cds alakulását,ami az 500as szintről fordulni látszik...
minden egyes maihoz hasonló kedvezőtlen állampappírkibocsájtás egy szög a bux koporsójába,persze ha jön IMF még összeüthetnek egy rallyt is,de én lefelé várom,nemzetközi szentiment ide vagy oda
meglátjuk
Bar en rovid tavon meg hiszek az emelkedesben. Fontosabb tamaszok nem serultek. Alacsony forgalmon torteno oldalazast latunk, semmi tobbet. Szerintem az elkovetkezo 3-4 nap vizvalaszto lesz, mert ha most nem megy a felfele irany, akkor bizony lefele lesz, hosszabb tavon IMF nelkul tuti.
jahh és a 7-8% éves kamat euróban értendő,hasonló mint a pánikban az olasz állampappirokon megcsíphető kamat
szerintem lassan elválnak a fejlettek és a fejlődők, és közöttük extra lemaradók leszünk,vagyis egy nagyobb dax rántás is csak mérsékelten lesz érezhető itthon
a HUF-ot tekintve pedig ha belegondolsz az egyik legalkalmasabb valuta a cerry trédre,KOCKÁZATMENTES !!!!!! 7-8% os éves kamatot lehet csinálni eur/huf kereszt trédelésével,ami a mai profitéhes világban a nagy tökének hibátlan lehetőség,vagyis az eur/huf pozik short iránya nem tuti hogy az országba vándorló gazdaságba valóban befektetni kívánt tőkét jelenti,sokkal inkább speki forrotőke,a kamatkülönbségek trédelésére
Hat en sem a magyar piacban bizom. De higyetek el, ha nemetek felmennek 7200 fele, akkor minket is fentebb huznak majd, ugyanis a magyar piacnak a nemet piac a legnagyobb kereskedelmi partnere. Az viszont igaz, hogy ha ok nem mennek fel, akkor a sajat eronkbol mi sem fogunk (IMF meg franc se tudja lesz e es ha lesz mikor lesz). Mostansag ugyanis ket dolog tortenik, vagy masoljuk a Dax-ot, vagy a forint valtozasat reagaljuk le.
pontosan igy látom én is! ha ilyen hátszéllel se megy akkor mi lesz ha szembefúj.....
a kormány pedig már párszor eljátszotta a farkas kiáltást,sokáig nem fog menni
én rettentő pesszimista vagyok Mo.-val kapcsolatban,a fejlett világ még csak csak kivergődik a szarból de a periféria sokáig fog szívni,lehet ez röhejes de hosszab idősíkon én brutális forintgyengülést várok ( még mindig ) 350 euro, 300as usd, és 1,16-20 közötti eur/usd-vel
ha az irányom jó akkor ehhez pedig többezer pontos bux esés tartozik,és tuti hogy igy lesz .....
azt szokták mondani mindig a többségnek fáj,most pedig a többség long
szerintem egyáltalán nem, én nem igy látom.
Az IMF megállapodás miatti várakozásra emelkedtünk 3000 -ről 4150 ig..most hogy kiderült csak időhúzás volt, meg a piacok átverése, megnyugtatása...a befektetők kezdenek eladni.
a tegnapi nagy USA emelkedésre se tudtunk emelkedni, ma is szenvedünk....a legkisebb USA esésre is óriási zuhanás lesz. a forint is gyengül a 287 Ft óta.
szóval nagy esésekre számítok ha usa csak kicsit is visszaesik..IMF megállapodás halasztódása miatt..
persze ha mondanak valami megnyugtatót, és a piac elhiszi akkor változhat a helyzet.
ismét egy apró adalék a mostani eszement emelkedés mellé :
olyan brutális és hirtelen lesz a szakadás ,hogy öröm lesz shortból végignézni
.....vagy már megint a pozi beszél belőllem :)
jaj de szép ez a grafikon :-)) tehát a sima BUx nem mehet 19.230 fölé.,mert onnantól lenne fölfelé kitörés....most viszont lefele törjük az éket...ott táncolunk éppen.
Van egy ékünk:
http://postimage.org/image/9ds72o1od/full/
Ibiza mondaná mondjunk is hozzá valamit.
Sokan tudjuk, hogy az emelkedő ék elvileg letörik.
Célárat is lehet számolni belőle.
Ezeket most nem teszem meg. Kövessük figyelemmmel, ha letörik.
Jogos, hovege van, meg negyed ev, pedig elozo heten meg eszemben volt, es mint tudjuk, a tozsdezok szeretik a statisztikakat, szoval csucsot varok 4 napon belul :D
Nem lenne szenvedes, ha az OTP magara talalna mar. Ez az elso nap, amikor nem a forinttal egyutt mozog. Valszeg a bux kosar valtozasra reagalnak a befektetok, vagy csak az ellenallasok lekuzdese nehez dio. De irtam az OTP topicba is, ennek a papirnak 4000 felett kene mostanra lennie, a hatinak meg 20000-et tamadnia. Ehelyett nyoszorgunk. Es en nem orulok neki, mert ha ilyen jo a hangulat kinn, es mi csak nyoszorgunk, akkor ... (es innen hagyom shortos barataimat hogy befejezzek a mondatot) :D (es nem azt fogjak irni, hogy csak erot gyujt :D)