Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tőzsdekaszinó reloaded

Re: nincs cím

#493838 Rozsdáskilincs Előzmény: #493766

a részvényesek kisemmizése. Nagyon is gyakori, így vagy úgy.""

Sommás megállapítás!:-) Abban a játékban ahol a pénz a tét, bár minden szereplő öltönyben feszít, de ez még nem biztosíték arra hogy egyben úriemberekkel ülünk egy asztalnál:-) De ha ezt már felismertük egy picurka előnyre tehetünk szert.:-)

Ja a money management is megérhet egy alaposabb, sajátos átgondolást:-) Mint minden valamirevaló spekulás védőfelszerelési alapeszköz.:-) Igyekeznek ellátni a spekiket minden hatásos szinte nélkülözhetetlen fegyvertárral:-)

#493820 Arsene Lupin Előzmény: #493814

"Kérdem én, pl. egy E-star csőd esetén szerintetek mit kapnak a részvényesek? Szvsz fityiszt az orruk alá....tehát a fundamentális értéke nulla."

Hogy mit kapnak a részvényesek, az még kérdés. De hogy mit kap az, aki szóba hozza a csődöt, azt már láttuk.

#493814 rbbj11 Előzmény: #493813

és még egy fontos dolog: a legtöbb magyar részvényben nem vagyok érintett, de E-starban igen. Fotexban is, de annak végképp van komoly fundamentálsi értéke, azt máshogy próbálja most bagóért elszedni Várszegi a részvényesektől.

CIG is csak egy szépreményű ígéret, egyedül a politikai-hatalmi hátszél miatt vettem bele. Ami annak idején otp-t is felemelte a sárból.

#493813 rbbj11 Előzmény: #493789

semmi rosszat nem írtam, csak amit tényként látok. De még egyszer, ez csak az én véleményem, és számos magyar cégre érvényes.

Sőt, abból van kevés, aminek nem nullának tartom a valós fundamentális értékét. Ilyen pl. Mtelekom. A stabil nagy ügyfélszám és kialakított rendszer valóban értékesíthető lenne a cég megszűnése esetén is, és nincsenek beszállítói tömegei, raktárkészletei stb.

#493811 rbbj11 Előzmény: #493778

nagyon érdekes és tartalmas cikk, külön megérne egy hosszú beszélgetést!

#493809 _pda_ Előzmény: #493807

"Egyedül a spekulációval lehet rövid és középtávon boldogulni, de az meg irtó nehéz."

kb, kezdem átérezni a skalperek világát

fogd a pénzt és fuss, Forrest, fuss............. :))

#493807 rbbj11 Előzmény: #493777

teljesen hasonlóan gondolom a diverzifikációt is. Nem diverzifikálni, hanem koncentrálni kéne, az egy jó befektetés jellemzője. De mivel a tőzsdén a biztos csőd receptje a koncentrálás, talán ebből is látszik, hogy ez nem egy befektetési forma. Csak a közelmúltban a fotex, linamar, rába esete a magyar piacon...Ezekben valóban volt valódi funda, és a bele fektetőket ki is semmizték, egyiket így, másikat úgy. Egyedül a spekulációval lehet rövid és középtávon boldogulni, de az meg irtó nehéz.

Lehetséges mód még a valóban előrelátó hosszú távú bef. Pl. 90-es években magyar blue chipekbe fektetni valóban értelmes döntés volt. 2000-es évek elején Brazília. Jelenleg szerintem Egyiptom, de még talán egy kicsit korai.

Ennek ellenére jó cégek valódi irányítói és tulajdonosai lenni szerintem sokkal kifizetődöbb, mint részvényeket vásárolni. Részvényt venni túl gyakran bukásra ítélt dolog, pláne, ha vállalati kötvénnyel összehasonlítom.

#493805 rbbj11 Előzmény: #493777

Írhattam volna sok külföldi példát, de gondoltam az itteni fórumosakat érdekli a magyar piacra való alkalmazhatóság, példa, ezért kellett magyar példa. A phylaxia-t is említettem, de az tök egyértelmű eset, mindenkinek nyilvánvaló már, h. nulla a funda értéke és a csőd felé tart.

Az e-start ezért említettem, mert úgy gondolom, sokan még mindig annyira fenntartások nélkül hisznek benne, mint egy otp-ben vagy hasonlóban, aminek azért sokkal nagyobb befektetői, bizalmi, hatalmi stb. bázisa van. És azért is, mert E-star esése a tökéletes aktuális magyar példa arra, hogy valójában sehol sincs támasza egy részvénynek, ha nem képes profitot termelni. Azért ez aktuális, mert sokkal többen hisznek egy komoly rebound-ban, mint pl. Synergon esetében. De synergon is egy tökéletes példa, ráadásul ott hosszabb időtávon látjuk, hogy működik a dolog, pontosabban hogy nem, befektetni olyan cégbe, ami képtelen profitot termelni, képtelen növekedni, képtelen versenyezni.

#493789 Bendeguz Előzmény: #493780

Ment a PLUSZ, holnap elolvasom tiszta fejjel és majd lehet minusz lesz. Látok alul valami estárt, ha csúnyát mondasz rá, fehér garbóba tekerlek és rádkötöm a távfűtést :D

#493777 matgab Előzmény: #493766

gyakorlatilag kár volt az E-start odaírni a végére, mert ennyi erővel írhattál volna akár OTP-t, MOL-t, de akár Citigroup-ot is... Miért kell pont ezt a szerencsétlen E-start bántani már megint?

amúgy teljesen egyetértek. Én minél hosszabb ideje tőzsdézek, annál inkább azt látom, hogy a tőzsde a globális háttérhatalom legális kirabló eszköze.

Épp lehet szerencsénk, meglovagolhatunk velük trendeket, vagy épp aljvadászattal pont mielőtt bedobják a jó híreket vásárolhatunk és akkor épp jól járunk.

DE! Hosszútávon egy befektető előbb utóbb biztos beleesik egyszer-egyszer egy ilyen megrendezett átverésbe! Ha minél több részvénybe fektetünk annál valószínűbb, hogy belefutunk.

Ha egy adott időpontban diverzifikálunk, hogy ne bukhassuk el hirtelen a pénzünk nagy részét az meg pont olyan , mintha a ruletten tennénk 33-35 számra az asztalon 1 -1 egységet. Sokáig úgy gondolhatjuk, hogy ez a nyerő stratégia és bár kicsi de biztosnak tűnő hozamot hoz ami hosszú távon be fog jönni, de tudjuk , hogy előbb utóbb úgyis kigurítják azt a számot, amire nem raktunk...

Itt a tőzsdén 4 szereplő tud jól járni hosszú távon:

1) bennfentesek,

2) hangulatirányító médiatulajdonosok,

3) maguk a brókerek, tanácsadók stb. akik ha esik, ha emelkedik leveszik a sápjukat

4) a pénzügyi intézmények, akik az ingyen nyomtatott pénzeiken olcsón intézményesített keretek között tudják felvásárolni a reál javakat.

Ezek persze majdhogynem egy és ugyanazon körök, mert így még hatékonyabban tudják kifosztani a kisbefektetőket.