Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nyilasi befektetési alap

Re: Vak???

#490955 matgab Előzmény: #490937

A BÉT-en egyetlen klasszikus osztalékos papír van a TKOM. Azt is a bevezetés utáni diszkontidőszakot leszámítva 1200-2000 környékén vehette az ember, aztán most meg lehet nézni hol van az árfolyam... Na, ha ehhez hozzáadod az inflációt is, akkor ezt is megnézheted, hogy gyönyörű eredményt lehetett vele elérni!

#490937 macika Előzmény: #490936

jó de kit érdekel a cég!

arra céloztem, hogy 13 év alatt a hosszabb távú tőzsdei befektetések nem, vagy alig termeltek, sőt 13 évi inflációval csökkentek - az kb -50-70%

kivéve az osztalékos papírokat, mert azok valamit termeltek azért

az első tőzsdék is az osztalékokról szóltak sokáig, sőt lényegében csak arról

aztán jött a "bicnicc" tőzsde irreális árakkal a mai napig

#490936 pepe01 Előzmény: #490933

Ezt Én is látom, sőt nemrég írtam ezt egy másik topikban, de valójában ez nem jelent semmit.

Kit érdekel a rv. ár, ha szép jutalékokat osztanak ki a cégen belül, és termelődik a sok suska.

Az éremnek két oldala van.

#490933 macika Előzmény: #490932

ecsém cseréld ki a szemüveget már ))

otp hol áll most? vagy az indexek? 1999 WOW !!!

ebből levonjuk az inflációt akkor dupla WOW ))

#490922 pepe01 Előzmény: #490918

Jól látod szerintem, csak MO-on a rv. piacok így sem tudnak szárnyalni.

Nem tudom "megszeretni" ezt a palit, nagyon mosónős stílusban adja elő a gondolatait.

Mikor az OTP-t és a MOL-t kvázi pöcegödörnek állítja be, az jut eszembe, idióta.

#490919 lagwagoner Előzmény: #490918

...és ha a túlfűtött kötvénypiacról el kezd a rahedli pénz áramlani a részvény- és nyersanyagpiacra....lesz akkor itt tűzijáték és örömködés.

Vak???

#490918 lagwagoner

Ideje lesz Nyilasinak akkor a tőkepiaci ismereteit, tapasztalatait, megfigyeléseit felülvizsgálnia.

Asszondja: "Nos, a válság azóta is egyre csak mélyül, a világgazdaság egyre mélyebbre süllyed a pöcegödörben, az államok a katasztrófális válságkezeléssel saját maguk is csődhelyzetbe jutottak, a jegybankok pedig totális bankópréssel 4 ezer milliárd dollárt, eurót, frankot, jent, fontot hamisítva háromszorosára hígították fel a pénzt. Az infláció tartósan magas, amely elértékteleníti a megtakarításokat, nyugdíjakat, vagyonokat. A munkahelyek száma folyamatosan csökken, a munkanélküliség növekszik 5-10-15 éve nem látott szintekre. Summa summárum: a pénz értéke és az életszínvonal folyamatosan morzsolódik le. A tőzsdék pedig mindezek ellenére szárnyalnak, és a részvények és indexek többsége magasabban áll, mint a válság kirobbanása előtti gazdasági aranykorban."

Pont a bankóprés és az ebből következendő inflációból adódik a részvényárak növekedése. Tehát a tőzsdék nem "mindezek ellenére szárnyalnak", hanem éppen ezért. Vagy én látok valamit rosszul?

Re: nincs cím

#490904 Rozsdáskilincs Előzmény: #490854

Nyilasit olvasgatva egyre többet jut eszembe az az ismerősöm, aki anno biztosra vette az OTP nem emelkedhet 3000 fölé. Érveléseit alá is tudta támasztani. (nem kispályás) Igy ennek megfelelően makacsul nyitogatta a short pozikat. Az ár 10 000 fölé kúszott. Volt e alapja egy ekkora emelkedésnek? Az árat ez nem nagyon érdekelte. Csak repült és repült. A józan ész és vakhitnek az eredménye, óriási veszteség és orvosi kezelés lett. AttiAtti. Nehogy Hárshegy legyen a vége. Ott csak a mosolygó ápolóknak lehet magyarázni az igazságot.

2012.03.12. Öt évvel eze…

#490854 Zotya32

2012.03.12. Öt évvel ezelőtt robbant ki a válság. A tőzsdék most magasabban vannak.

"A Pannon Puma LufiBUX index is mindössze 10%-kal van alacsonyabban, mint a válság kirobbanásakor. Pedig a magyar gazdaság 5 éve folyamatosan zuhan a szakadékba. A MOL és OTP részvények valójában semennyit sem érnek, a Magyar Telekamu haldoklik, a gyógyszercégekre pedig adórabszolgaság vár. "

Kíváncsi vagyok, mikor lesz 3 számjegyű az otp és a mol.... :)

"Kakukktojás a görög tőzsde. Ott már nem bírták szőnyeg alá söpörni a teljes gazdasági összeomlást. Az állam becsődölt, a tőzsde ötödölődött. Csak egy támasz van: a padló. Fundamentális érték a nulla. Az értéktelen részvények helyett inkább a 3000 lakatlan szigettel kellene kereskedni a tőzsdén. "

2012.03.10. Tízenkét éve…

#489245 Zotya32

2012.03.10. Tízenkét éve ütött csúcsot a Nasdaq. 5000 helyett ma 3000.