Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nincs cím

#485117 exmnbs1 Előzmény: #485112

a cég dolga hogy megoldja a problémáit

ki tudja mióta megy már a vásznazás

új könyvvizsgáló kellett

a hitel pedig nem szerencse kérdése

Re: nincs cím

#485112 Előzmény: #485098

X . Y. imádja feleségét, minta házasság .

Elmegy egy üzleti útra Dél- Koreába, nagyon édesek tudnak lenni a kis ferde szeműek, na meg nagyon fertőzőek is. Megesik a baj, némileg nemileg.

Itthon rohanás orvoshoz, szerencsére gyógyítható , de teljes nemi absztinencia fél évig.

Asszonyt jobban imádja mint valaha, de tilos közeledni hozzá.

Hogyan kell kommunikálni a helyzetet, hogy a lehető legkevesebb sérüléssel átmentse a házasságát ezen a fél éven?!

Ki gondolhatja úgy, hogy tudja a tuti megoldást?! Gondolom ,sokféleképpen próbálnánk túlélni a szitut. A véleménykülönbségek valamiféle rangsort kijelölhetnének az igazság csarnokában?! A magunk habitusa szerint igen, de közel nem biztos, hogy a példa béli házaspárnak az lenne a legjobb.

Re: nincs cím

#485094 Előzmény: #485080

Szerintem korrektebb lenne, ha megírnátok, mit tetettek volna a Cég helyében, és véleményetek szerint a Ti általatok helyesnek tartott kommunikációnak milyen hatásai lettek volna.

Nagyon nehéz jó választ adni, ami egyáltalán nem jelenti ezt, hogy nem létezett volna jobb megoldás, hadd derüljön ki, ha valaki ennek a birtokában van. .

Amerikában / és már nálunk is/ az az íratlan szabály, hogy egy üzlet akkor megy igazán tönkre, amikor bevallják.

Re: nincs cím

#485090 taresz Előzmény: #485083

Egyébként nem értem, hogy miért nem pályáztak addig míg lett volna esély pénzt nyerni vele. Oké, hogy SCs elvi alapokra helyezi ezt a kérdést, de az elv olyan mint a fing. Tartod amíg bírod.....

Kell tudni megalkudni.

Re: nincs cím

#485083 zeeh_ Előzmény: #485080

12 ezerig rendkívül korrekt módon tájékoztattak mindenkit, nem egyszer leírtam, hogy "a BÉT gyöngyszeme", ami akkor igaz is volt. Aztán fordult, jött az esés, minimális kommunikáció, majd vetítés a "napokban" OTP hitellel. Nálam SCS eljátszotta a bizalmat. Ha lesz pozitív irányú eredmény Q1-Q2, de inkább Q2-Q3 körül, akkor majd visszaszállok hosszabb időtartamra, addig kivárás, mozi és legfeljebb DT játék napon belül.

Re: nincs cím

#485080 taresz Előzmény: #485078

Nem lenne ekkora gond,ha korrekt módon lenne kommunikálva, hogy mi és miért történik. Ezzel szemben csak a vetítés megy minden platformon. Elég szomorú, hogy a jelen korban, a legkisebb értéke az adott szónak van. Igaz ez az élet bármely területén.

Re: nincs cím

#485078 zeeh_ Előzmény: #485033

Szerintem az lehet, amit talán Lupin írt. Pár hónap türelmi időt kaptak a bizonyításra és annak eredményétől függően lesz a folytatás. AEGON beszállása azért némiképp megnyugtató. A folytatás SCS-n múlik.

Mindenesetre a bizalmat remekül sikerült eljátszania, kezet foghat a tolvajmédia ex-vezérével.

Re: nincs cím

#485071 Előzmény: #485065

Talán rosszul fogalmaztam . Szerencse nélkül semmit nem ér a többi. Persze a többi nélkül meg eljátszod a szerencséd. Nézd meg ezt a Céget. Biztos követtek el hibákat, de ami a legfontosabb , a szerencse is nyilván elpártolt tőlük. Ez esetben a külső körülmények alakulására gondolok.

Nincs az üzleti életben 100% -os jó modell, nincs halál biztos befektetés, nincs teljesen biztos partner, semmi nem biztos. Ahhoz, hogy két hitel lehetőség egyszerre menjen füstbe, ahhoz nem elég "vérlázítóan kanapén ülni", ahhoz balszerencse is kell. Az esetleges holnapi kedvező hitelhez nagy adag szerencse is kell. Persze valami csak valamiből lesz, aki nem csinál semmit, ahhoz nem pártol a szerencse.

Re: nincs cím

#485070 susnye Előzmény: #485062

szerintem az nem így van..

Az üzleti életben, főként a tőzsdén az lehet hosszútávon sikeres, aki jól informált. szerk.: Ehhez pedig megfelelő kapcsolatok kellenek.

A szerencse faktor egy jó nagy szakadék után a kisbüfiknél számít jelentős tényezőnek..

Re: nincs cím

#485065 rbbj11 Előzmény: #485062

szóval szted elsősorban egy lottózó az üzleti élet? :)

Sztem meg az fogja szerencsére, akinek a többi felsorolt pont nem az erőssége...

Re: nincs cím

#485064 matgab Előzmény: #485058

Az az érdekes számomra, hogy a múltkor amikor a warning-ot kiadták, akkor mindenki azt mondta, hogy biztos azért olyan alacsony a warning eredménye, mert most már nem akarják a saját előrejelzésüket alulmúlni, meg csalódást okozni.

Hát ahhoz képest sikerült még azt is alulmúlni.

A tőzsdetali előtt írtam , hogy az interjúból én pont azt láttam, hogy ebből már nem lesz OTP és EBRD sem mostanában. Most már legalább leközölték... értékeljük...!

Más kérdés, hogy ha nem lesz hitel, akkor a román projektek hogyan fognak 2012-ben ebitdát termelni?

Harmadik számomra nem világos kérdés, hogy ha évi 15-30 millióért (gondolom ez alatt nem adják a nevüket) beültettek VIP-eket az IT-be, amik csak Q4-től jelentkeztek, akkor hány központi dolgozó embert kell kirúgni ahhoz, hogy a központi bérköltségek jelentősen csökkenjenek 2012-ben?

Sajnos én semmi pozitívumot nem látok a mostani gyj-ben.

Re: nincs cím

#485063 rbbj11 Előzmény: #485058

annak az öntését nem ismered fel. Én sem, sztem senki sem.

1. mert ügyesen adnak el, nem árleszorítóan

2. ahhoz kicsik, hogy észrevegye az ember pár nap alatt

3. fokozatos lecsorgás jellemző az árra olyankor - ugyebár ez volt eddig, de most is minuszban az ár, akár most is lehet ilyen osztás.

Erre bizonyítékot de még jelet sem lehet szinte sose látni a charton. Max. ha fórumba írnak :)

Re: nincs cím

#485062 Előzmény: #485035

Kötözködés nélkül . Az életben, így az üzleti életben is a következők fontosak. Szorgalom, tehetség, kitartás, szerencse. És most sorrendbe téve : 1, szerencse, 2, szerencse, 3 szerencse, és utána a többi. Annyira felesleges a partvonalról okoskodni és ítélkezni.

Re: nincs cím

#485058 hAliG Előzmény: #485050

Nem kifejezetten az alapokra gondoltam, hanem olyan közepes büfikre, akiknek több infója van.

Re: nincs cím

#485050 rbbj11 Előzmény: #485033

szerintem egyáltalán nem. sokszor leírtam, hogy aza lapok ugyanolyan eséllyel buknak. Sőt, én tovább megyek, az alapok sokkal többször buknak, mint az ügyes spekik, főállású traderek, tehetséges kis és közepes befektetők, menő hedge fundok.

A mezei alapok, mint Uti., Aegon stb. JELLEMZŐEN buknak. És nagyon ritkán realizálnak mínuszt, mert befektetőinek is megmondják, hogy 5-10 évre van kitalálva egy tőzsdei alap. Belecsüccsennek 10 évre, és akkor egy nem túl buta portfólió akár még felül is múlja a banki betétet évi 2%-kal, amit már óriási mellel nyújtanak az új ügyfelek elé, hogy ez a legjobb befektetési lehetőség az országban, ő is vegyen ilyen alapot.

Ez mindig így működött. Ha mégis balul sül el a dolog, és netán 10 év alatt sincs rajta hozam, mert mondjuk E-star lebegő lehúzza az összesített eredményt, ők nagyban tesznek rá. Senkit nem érdekel. Semmiképpen se annyira, mint azt, aki pénze benne van. Ők csak alapkezelők, az alapkezelési díjat akkor is levonják, ha E-star csődbe megy.