Én hetek óta rongyosra jártattam a számat (bocs, gépeltem a klaviatúrát), hogy ez mind átverés!
Leírtam vagy ötször, hogy mi nem stimmel:
- eldugják a lebegő mínuszt
(hivatkoznak mindenféle üzleti titokra, közben van egy csomó lehetőség arra, hogy a robot matematikája illetve az "üzleti titok" rejtve maradjon mégis láttatni lehessen a floatingot!
- istenítik a hedge-martingale-grid alapú robotjaikat
(lehet van közöttük egy két Nobel díjas matematikus aki feltalálta a holy grail-t és inkább kis hazánkban mlm alapon szerzett ügyfelek pénzén tradel, mint hogy óriás hedge foundoknak kezelné a pénzét!)
- havonta felveszik a jutalékukat a lezárt (csak pluszos) kereskedéseik után
(erre senki nem reagált még, hogy miért is nem évente az összes lezárt kereskedés után kapnak jutalékot mint a normális hedge foundok vagy alapkezelők)
- offshore cégek mögé bújnak
("adót optimalizálnak" vagy egyszerűen csak a felelősség alól szeretnének kibújni?)
- irreális hozamokat ígérnek
(nézzük már meg, hogy a világ legnagyobb befektetői mennyit is keresnek évente?)
Mindig volt egy-két "ügynök" aki lehordott mindennek és vészmadárnak titulált.
Most hol vannak ezek az emberek???
Szégyellik magukat, hogy emberek tömegét palizták be?
Sz.-úr januárban vészmadárkodott, hogy itt a vég mert túl sok a nyitott pozíció.
Erre most tessék bedőlt egy cég aki ugyan azt a robotot használta mint a qxxl.
Lehet, hogy magasabb kockázattal, de BEDŐLT!!
A lényeg itt egyvalamin van amit nem akar senki felfogni, hogy van olyan árszint ahova az ár belátható időn belül nem megy vissza. Aki manuálisan kereskedik már pár éve az tudja miről beszélek! Ha nyitva hagyjuk a pozíciót (netalántán még rá is építünk a vesztőre) az előbb utóbb a számla nullázását hozza magával!
A qxxl-nél is csak idő kérdése mikor fogják elégetni az egész tőkét.
Nincsen olyan csoda robot ami mindig minden körülmények között csak termeli a pénzt!!!
A piac folyamatosan változik és ami jó volt pár hetes range-es időszakban (pl. a hedge-martingale robotok) azok egy trendelő piacon ledarálják a számlát!
Sajnálom a sok a naiv embert akiket ezek a "cégek" az orruknál fogva vezetnek!
Egy apró történet jut erről eszembe:
Sétál a pali a barátnőjével a ligetben.
Egyszer csak szembe jön a felesége.
Megszólal az ürge:
- Kinek hiszel Drágám, nekem vagy a szemednek?