megelőztél
pepe "gurunak" külön üld el )))
Budapest – 2012. február 23. – A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), Magyarország
vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a Társaság Igazgatósága megtárgyalta a Magyar Telekom Nyrt. magyar
számviteli szabályok (HAR) szerinti és a Magyar Telekom Csoport IFRS szerint készült 2011. évi gazdálkodásáról szóló éves
beszámolóját és azt elfogadásra javasolja a Közgyűlésnek. Az Igazgatóság a 2011. gazdasági év után részvényenként 50
forint osztalék kifizetését javasolja a Közgyűlésnek.
Otp-ben utazom. Régebben sokat spekuláltam szelvényvágás előtti felhúzásokra telóban.
Viszont ha az a környezet bejön amiről írtam Otp és dupla ennyit érhet vsz alsó hangon.
Telo abból a szempontból jobb talán, hogy kisebb kilengések vannak benne, defenzívebb papír. Kisebb kockázat. Pl 500-600 közötti vétellel 50 körüli osztalékkal hozhatja idén is kb az éves banki kamatot. Lefelé azért elég korlátos a mozgása hacsak vmi iszonyú katasztrófa nem üt be stb.
Otp nagyobb kockázat, nem biztos, hogy nagyobb profitért sőt. :)
Harlem: nekem nincs telóm nagyon régóta, de ez a szitu megmozgatja a fantáziámat.
Elég dúrván mozgatják ma a papírt TS01-et is beleértve, amin szépet kaszáltam reggel :)
Aztán a long is szép azóta, de asszem ismét fordítok, mert zavart érzek az erőben...
Egy alacsonyabb kamatkörnyezetben is ha csak 60 Ft-os osztalékkal számolunk különadó nélkül 700 Ft felett kell legyen szelvényvágás körül szvsz.
Zeeh: világban , hogy alakul a helyzet sok múlik azon is, ha jól vsz 70 Ft osztalék sem kizár mondjuk 2014-re. Csak elég annyi, hogy valami miatt elboruljon a hangulat, máris ezt is üthetik, hogy nem fogja tudni kitermelni az osztalékot, vagy a kormány megszegi a szavát (nem ez lenne első eset) és mégsem vezeti ki a különadót stb, van azért kockázat.
Mondjuk látok benne fantáziát erre az időtávra.
Kivéve ha a környezet olyan lesz, hogy nem képes különadó nélkül sem a korábbi osztalékszintekre, ez a rizikó benne. Ezért kereskednek vele vsz ilyen árakon. Mai világban nehéz 2 évre környezetet jósolni. :)
Egyetértek.
560-567 között 3 részre elosztottam a puskaport reggel, de nem jött le értem, hogy a fene egye meg...
én is ezt papolom 500-tól, de nem értik meg ))
mégha 50-60 lesz az osztalék tartósan akkor is alaphangon 600 a papír , oszti rallyra meg több is lehet jövőre....
Ez a részvény még sok meglepetést fog okozni következő években vsz.
A különadó lenyomta az osztalékot 50 köré. No de meddig lesz különadó, és , hogy alakul a kamatkörnyezet, cég működése mondjuk 2013-2014-ben?
Pl : Tervek szerint 2013-ban már nincs különadó, esetleg osztalék visszaugrik 70 környékére, és esetleg a kamatokban is csökkenés lesz? Tesók között is 800 körül lesz szelvényvágás előtt.
Persze alakulhat sokféleképpen de aki 500 alatt belenyúlt és mondjuk kivár még egy-két évet nagy kasza lehet vsz 2-3 osztalék plusz egy 700-800 közötti ár alsó hangon, mondjuk 2014 tavaszára.
Igen. Mi lett volna ha egybrilliáns jelzővel ellátott gy jött volna.
A kis pakkomat szándékoztam visszavenni ma 564-en ahol eladtam...
pf-n páran shortoják nagy tételben 30K-val
csúnya sc lehet a vége
Hihetetlen erős ez a papír. Szelvényvágáson kívül semmi nincs, amire tudna esni egy szépet egyelőre...
Meg fogják venni az 590-es féket még ma.
A Deutsche Telekom nyeresége 2011-ben 1,7 milliárdról 557 millióra csökkent. A Reuters által megkérdezett elemzök 2,95 milliárdos többletet vártak.
A vállalat nem változtat részvényenként 0,70 eurós osztalékán. !!!!!!!!!
A Deutsche Telekom 2012-re 6 milliárdos nyereséget valamint 18 milliárdos adózás és értékcsökkenési leírás elötti eredményt vár.
párszor már leírtam
persze és nem hívom magam " szerényen gurunak" )))
Hú, ez a gyj aztán jól lealázta. -4 Ft. :))
Franc essen bele, hogy nem akar leesni, bivaly.
Nem vagyok gazdasági szakember, de mikor nem azt mondják, hogy valami csökkent, hanem 3x deriválják és kihozzák, hogy "lassult a csökkennés növekedésének üteme" és innentől pozitív hírnek számít, akkor furcsán szoktam nézni, hogy valaki ezt beveszi? (Itt elsősorban az elemzőkre, hitelminősítőkre és tettestársaikra gondolok)
A kormányzati költségvetés kiegyensúlyozására a kormány számos intézkedést vezetett be, hogy 2012-re a hiányt a GDP
2,5%-ára csökkentse. Ezek közül a legjelentősebb az áfa 2 százalékpontos, 25%-ról 27%-ra való emelése volt. A
távközlési különadó, mely 2010-ben lépett hatályba, 2012-ben várhatóan több mint 24 milliárd forinttal fogja csökkenteni
az EBITDA-nkat. A T-Systems Magyarország szegmensünket a kormányzat, a legnagyobb üzleti ügyfelünk kiadásainak
erős csökkentése is érintette. Ezen intézkedések és a negatív üzleti környezet ellenére azt várjuk, hogy a fő üzleti
területeink továbbra is képesek lesznek működésükkel erős készpénzáramlást generálni, bár a távközlési különadó
hatással lesz az osztalékpolitikánkra.