csak magamnak írom..sztem tömés van..messze az osztalék..és a kamatot is csökkentik... kivezetési hírek? Gr en épphogy hallottam valamit..lehet nem is telekom..
ráadásul sokmilliárdos usa büntetés.
csak magamnak írom..sztem tömés van..messze az osztalék..és a kamatot is csökkentik... kivezetési hírek? Gr en épphogy hallottam valamit..lehet nem is telekom..
ráadásul sokmilliárdos usa büntetés.
Úgy látom, még akár 630 feletti szinteken se csodálkozna az osztalékrallyval kapcsolatos visszafogott elvárásai alapján. :)
Érdekes,hogy csak ebben van forgalom a nagy papírok közül!Richter művelt hasonlót gyors előtt.
na ez már vmi.
Ilyen forgalom + telkóadó év végi kivezetése mellett szerintem nem valószínű.
Negatív forgatókönyv szóba sem jöhet? Csökkenő osztalék - amíg senki más nem tudja húzzuk fel az árfolyamot - majd gyorsan adjuk el az egészet mielőtt kijönnek a számok...
Egy osztaléknyit ment 2 nap alatt, de senki nem tudja mind a gyj-ben foglalt számokat, mind a javasolt osztalék mértékét. Hát, persze...
591 volt a teteje eddig.
8:24-kor az elemzők elemzője felpakolt minden mai elemzést, csak pont az osztalékrallyval nagyon visszafogott elvárásokat javasló telkó elemzés maradt le. :D
Valakik tudták a számokat már pénteken, különben ennyit nem ment volna a semmire szerintem. Egyébként a pénteki alapján egyre valószínűbbnek tartom, hogy 50 Ft-nál több lesz az osztalék és nem 590-600 körül vágnak, hanem felette legalább 10-20 ponttal.
Profitline
http://profitline.hu/technika/elemzes/257885
"Az 550 forintos szinten átlépve nagy forgalommal, meredeken ugrott meg a pénteki napon, miután ezzel áttörte a januári 560 forintos csúcsot is, ezzel elérhetővé vált számára az 580-as tavaly június végén, július elején elért csúcs. A pénteki emelkedéssel messze kiszaladt a Bollinger-szalagon kívül, ezért a további emelkedés előtt korrekció következhet. Az 560-as szint már támasz."
Trendlines
http://www.trendlines.hu/2012/02/20/nincs-megallas-technikai-elemzes-5/
"Hatalmas elánnal tört felfelé a távközlési vállalat árfolyama, már-már érthetetlen mértékű az emelkedés. A következő fontos szint 587 Ft-nál található. Az osztalékralihoz még kissé korai az időpont, a piaci szereplők pozitív meglepetést várnak a héten megjelenő vállalati eredményektől.
Támasz: 525 Ft (MA 200, sávtető), 544 Ft (MA 21), 555 Ft | Ellenállás: 587 Ft (Fibo -38,2 %)"
A Concorde jó eredményt vár a Magyar Telekomtól
Február 23-án teszi közzé gyorsjelentését a Magyar Telekom. Az értékpapírcég számításai szerint a tavalyi év utolsó negyedévében az árbevétel éves összehasonlításban csupán 1,3 százalékkal csökkent az IT-megrendelések felfutásának és a gyengébb forintnak köszönhetően.
Az intézményi befektetők által leginkább figyelt eredménysor, az adó, kamat és amortizáció előtti üzemi eredmény (EBITDA) tekintetében a Concorde arra számít, hogy a menedzsment előrejelzésénél kisebb, 3 százalék körüli csökkenés várható.
A negyedik negyedévben a társaság vélhetően 12 milliárd forint körüli nettó veszteségről fog beszámolni, elsősorban egy technikai adótétel-átértékelés miatt, amely 15 milliárd forinttal emeli a nemzetközi számviteli szabályok szerint kimutatott adóráfordítást, miközben tényleges kifizetés nem történik.
A gyorsjelentést követően számíthatunk a szokásos osztalékralira, továbbá a későbbiekben az IMF/EU megállapodásnak is lehet árfolyamfelhajtó hatása. Ennek ellenére a hosszú távú megítélésünk kevésbé optimista, hiszen vélhetően az év végén piacra lépő negyedik szolgáltató rontani fogja a meglévő szereplők eredményességét, írja elemzésében a Concorde
Engem is megszívatott. 6-8k volt betervezve,a mai elszállás miatt törhetem a fejem,hogy mikor, mennyit és milyen áron lehet majd még venni.
Remélem, visszaküldik legalább 540-ig oszti előtt.
Hát reméljük, kérdés hogy meddig.
Ez a mai nap jól odab.szott a "nagy tervnek", idegesit, nem kicsit.
Maradnak a bizonytalan kis poziciók. :S
nem lesz szép a jelentés, de ez nem is érdekes
kikerülnek a különadók akkor 65-70 lehet jövőre az osztalék, ráadásul idehaza a kamatok is szépen fognak csökkenni
vagyis 10% osztalék kamat lesz rakta évente, ha nem több
vagyis 700-at is megér majd idővel
nem lesz szép a jelentés, de ez nem is érdekes
kikerülnek a különadók akkor 65-70 lehet jövőre az osztalék, ráadásul idehaza a kamatok is szépen fognak csökkenni
vagyis 10% osztalék kamat lesz rakta évente, ha nem több
vagyis 700-at is megér majd idővel
Jó írás, de véleményem szerint itt már valakik tudták a jövő heti számokat, elvégre Magyarországon vagyunk.
Kirobbanó formában volt ma a Magyar Telekom, amely töretlen napon belüli emelkedés után végül 5,5%-os pluszban zárt. A részvényárfolyam szárnyalása az átlagot jóval meghaladó, 2,9 milliárd Ft-os forgalom mellett zajlott. Az emelkedés hátterében egyrészt egy gyorsjelentés előtti rali állhat, másrészt az elmúlt időszakban jelentősen csökkentek az állampapír piaci hozamok (a január eleji 10,8 százalékról 8,5 százalék közelébe), ami miatt az távközlési cég osztalékpapírjai egyre vonzóbbá váltak a befektetők szemében. Erre még rátesz egy lapáttal, hogy a távközlési különadó 2013-as kivezetésével a társaság ismét képes lehet 70 Ft-os egy részvényre eső osztalékot kifizetni.
Remélem, csinálnak majd egy alapos lefelé kört néhány héten belül osztalék előtt. Tavaly agyonshortolták 522-523-ig, idén is visszanyomhatnák 530-540 környékére.
+34 Ft volt a mai emelkedés, végül +30 Ft-tal zárt. Szerintem nagyobb lesz az osztalék, mint 50 Ft a mai napot látva.