Dax 8 200???
Na ezt inkább remélhetőleg személyesen meg tudjuk beszélni.
hmmm...
1). Szerintem is jó teljesítmény.
2). Nem ülök itt egész nap, néha napokig sem nézek rá, nekem ez így felel meg. Mondjuk holnap 11-kor Izrael megtámadja Iránt, és amire ránézek, már minden shortom nyerőben van. Nekem az a fixaideám, olyan hírt nem tudok elképzelni, hogy 1000 pontot emelkedjen egy nap, de olyat, hogy 1000 pontot essen, elég sokat.
3). Egyébként ez a taktika, elolvashatod a blogban.
4). Minek longoltad végig az E-start, amikor zuhant? Hülyeségeket én is tudok ám kérdezni :D:D
Azért szép teljesítmény mondhatom, bár nem értem long idején minek shortolni.
Re: Richter long :D
Egyébként eddig kerestem 1 455 pontot, és ha a dax-okat kiszámolod 6 940-re, akkor buktam 1 940 pontot. Így az egyenleg kb -500 pont, viszont vannak nyitva pozijaim. Ha így nézed, van 3 shortom, darabja 500/3 pontra nyitva, tehát 6 770 körül. Én ezt nem tartom tragédiának, nem tudom, te hogy látod :)
Szia:)
Szerintem jól:) Majd október elsején megtárgyaljuk, mennyi hasznot termeltem. Azért jól esik, hogy gondolsz rám:)
Szia Ricsi!
Remélem bejönnek a terveid.
Tudod, én vagyok az egyedüli aki nem ért egyet ezekkel a tervekkel, matekkal.
Lezártad a longokat CAC-ban, emelkedésben akkor nincs profit tovább, a lenti 5800-6000körüli DAX shortok meg folyamatosan mennek felfele, már 7Knál vagyunk. Közbe Dax shortokat dobsz rövidebbeket rá, amik szintén jönnek fel, az is kicsapódva.
Végeredmény a lényeg tudom. Kíváncsi vagyok hogy jössz ki belőle majd.
6691-en kiütött, 6 780-on újra megnyitottam, majd beírom a táblázatba, csak most estem haza, most nyitottam az új shortot is.
Stop jelenleg 6 699, megint elmegyek, csak este leszek, remélem, még megy lefelé...
6793-on tettem dax-ra egy 20 pontos csúszüt, és egy 6 800-as eladást, valamelyik be fog kötni, amit tegnapelőtt vettem 6 718-on. Legrosszabb ár jelenleg 6773
Az egyik CAC longra tettem zárást 3425-re, nem megy valami fényesen
Sokan nem tudnak úgy tekinteni rá, pedig nem is értem, komolyan mondom. Az embernek annyiszor van ilyen az életben, mégsem képes rá a tőzsdén.
Mondok pár példát a válllalkozói világból, hátha világosabb lesz:
Veszel egy autót, mert taxizni akarsz. Normális autónál ugyanúgy elbukod a 2 millát szinte a vásárlás pillanatában. Mégis sokan taxiznak.
Veszel fagyigépet, kemencét, dagasztót, mert cukrászdát akarsz nyitni. A gépeken is biztosan elbuksz 2 millát, mert használtan már nem tudod annyiért eladni.
Web tárhelyet akarsz szolgáltatni. Veszel gépeket, amiken szintén elbuksz 2 millát, hiszen ha mondjuk rájössz fél év múlva hogy nem megy, annyival olcsóbban tudod majd eladni.
Szerintem egy vállalkozótól nem állhat messze ez a gondolkodásmód. Ha igen, akkor sosem lesz belőle jó vállalkozó. Ezt a gondolkodásmódot kell magadévá tenni, és máris minden átformálódik benned.
Nagy bukta csak az ath, kissebb buktató h ha megközelíti, és ott sávozgat nagy a lebegő minusz amit le kellene dolgozni (7800-500 között 7 nyerő trade kell h az 5500-ason levőt semlegesítse). Persze ha eleve úgy tekintesz a fedezetpénzre mintha már nem létezne (én nem tudnám) akkor nincs az a nyomás.
A managelt pénzes variációban: Megkergetnek vasvillával :-)