Na, bammeg, 546.
Wazze, fel ne vigyék 545 fölé ma. Díjaznék egy alapos beöntést min. 530-ig.
Kis sunyi meg itt mindjárt 545 fölé kerül, ha így folytatja.
Miért van olyan érzésem, hogy vannak megint jól értesültek?
Még tippelhetsz az osztalék mértékére :D
Te lehetnél a fórumtalin a meglepetés :D
Ui: nem kell majd előbújni egy tortából :D
530 körül jó vétel osztalékra, szvsz 600 környékéig el fog menni megint.
A távközlési, energiaszektort és a kiskereskedelmi szegmenst terhelő válságadók megszűnnek idén - jelezte tegnap Cséfalvay Zoltán államtitkár tegnap. A bankadó 2013-ben felére csökken és 2014-ben az uniós kulcsnak megfelelő szintre kerül. Ez abszolút egybevág a piaci várakozással és a korábbi kommentárokkal, fellélegezni azonban korai; hiszen a GDP-növekedési prognózis lefelé módosításával további egyensúlyjavító intézkedésekre is sor kerülhet év közben. Bár ez már nem közvetlenül érinti az adott szektorokat, könnyen lehet, hogy mégis hatással lesz a tőzsdei cégek profitabilitására
Na tessék, Egonnál is megjött a fordított füles csésze. Már csak a "teáskanna" hiányzik. :DD
http://peti.lb.kbcequitas.hu/q/211283/index.htm
50 és 200 napos lassan metszi egymást.
Szvsz
elesik az MA200 és elmegy lefelé vs. csinálhat egy szép "aranymetszést" és beindul
Most látom, Profitlineosok is duplacsúcsot látnak.
http://profitline.hu/technika/elemzes/257011
"A tegnapi csökkenéssel már majdnem teljessé vált a dupla csúcs, márpedig ha elesik a nyakvonal 527 forintnál (amelyet egyébként az 50 és a 200 napos mozgóátlagok is erősítenek), akkor az 500 forintos szinthez is visszatérhet. Az MACD már egy ideje a long pozíciók zárására figyelmeztet."
Szerintem 500-525 közötti vétellel nincs nagy kockázat benne, ha marad min. 50 Ft az osztalék.
Én se sokat, mert látok én ebben duplacsúcsot, fordított fülescsészét, teás kannát :D, amiből szép bekker ár lehetne, ha összejönne. Rally előtt illik beverni és "jóárasítani". Remélem, ezúttal se fog ez elmaradni. De nekem úgy tűnik most, hogy ismét 600 vidékét veheti célba jó esetben.
Vettem osztalék rallyra egy adaggal 529-en. Meglátjuk, mire lesz jó. Sávosan veszem tovább majd lefelé.
Ugyanez az Egon tavaly az osztalék javaslat előtt 499-es célárat mondott, akkor is ment a hülyítés, hogy elmarad az osztalékrally.
Na, itt a mai nap. Amikor írtad 145 ft-ért voltak kötések, most 136-ért lehet eladni. kb -6%. Ez nekem túl van a tűréshatáron.
Elolvastam Egont:
"Az MACD eladási jelzést adott, így az idei osztalékrallyval kapcsolatban csak nagyon visszafogott elvárásaink lehetnek."
Én nem nagy pakkal szállok be, mondjuk ott a veszély, ha valaki nagy pakkal akar kiszállni, akkor én sem tudok közben.
A kiütés veszély ott van, hogy nyilván beszállni az osztalék javaslat előtti napokban fogok, tavaly is akkor indult felfelé, mikor ezzel biztossá vált az 50 Ft(előtte 550-ről 521-ig esett, majd aznap 540-ről 560 fölé, onnan pár héten belül 600 fölé ment). Nyilván a kockázat megint az, hogy meglesz-e az 50 Ft. Én abban bízok, hogy igen, viszont ha mégsem, akkor olyan nagy veszteséget nem kell realizálnom részvénnyel, mint long certtel, sőt igen alacsony osztalék javaslat esetén még kiütésre is látok esélyt...
Osztalékot nem tervezek felvenni, a rallyra játszanék TBSZ-ről, 3 napos kiszállású befektetési alapban van a pénzem, tehát ennyi idő kell nekem az induláshoz.
Nem is tudtam hogy van MTEL certi. Most nézem 02.02-től megy.
A véleményem: Ha irányban állsz mindegy mivel nyersz. Ha nem jó az irány:. Stoppolni eleve nem lehet mert nagy valószínűséggel az árjegyző eladó pakkja fölé rak be (mert az aktiválta valahol a stoppot a stopp ár alatti kötéssel)
Illikvid. Az árjegyzőnek 5000 db-os pakkja van, ha teszem azt vki beszáll 20.000db-bal (2,9-3m ft)akkor azt bajos realizálni egyszerre, főleg akkor ha esik az árfolyam és még 3an szeretnének eladni ekkora mennyiséget.
A rv-vel ellentétben nem fizet osztalékot ha tartod.
Vsz nem ütik kimostanság. Ahoz vmi nagy para kellene.
Tavaly február 24-én jött ki az osztalék javaslat.
http://www.telekom.hu/befektetoknek/befektetoi_kozlemenyek/2011/februar_24_3
Gondolom, idén is február vége felé lesz, úgyhogy nagyon kell majd figyelni.