no, futik szépen lekanyarodtak....már csak a hatinak kellene megindulnia...mert egyelőre csak a KT tágulgat.
no, futik szépen lekanyarodtak....már csak a hatinak kellene megindulnia...mert egyelőre csak a KT tágulgat.
Versenyszéfárban dolgozom és pénzügyi cégekre is van rálátásom. Nem mondanám egyik helyen sem, hogy az látom azonos minőséget nyújtanának hatékonyabban.
Persze a két számból a lap végén ez derül ki: bevétel/piac van vagy kicsit kevesebb, kiadás még kevesebb. Az egyenleg pozitív. A végkimenet továbbra is kérdéses...
És ha azt nem látod be, hogy akár középtávon mit jelent hogy már a közepes kvalitású dolgozó is utcán van a helyette ugyanolyan fizetéssel felvett nagyobb kvalitású helyett, akkor nekem sincs értelme ragoznom tovább...
De remélem látod azért. Középtávon. Csak mivel középtáv ezért egyelőre nem érdekel... ahogy másokat sem. Ennek jobban örülnék, mint ha nem is látnád.
a hatékonyság az hatékonyság..tünnyön fel javulnak a vállalati hatékonysági mutatók..nagy cégek nem véletlenül nagyok szükség van a munkájukra függetlenül a válságtól..szerződéseik vannak..ez ad egy puffert..usában mint kés a vajban úgy tudtak nagy létszámokat leépíteni a válságra hivatkozva.
ismerek pár nagy céget ők is simán leépítettek, illetve átcserélték dolgozóikat, azonos bérért magasabb kvalitásúakat..ezt gondolom a világon mindenhol megtették.
a világ nem tudja össze fog dőlni de én tisztán látom szöveg az nekem nem jön be..
de nem cifrázom itt.. be is fejeztem.
egyelőre jó a shortom..
Eddig szépen másoljuk a tegnapot...
Ha többször is kiugrottál volna, akkor szerintem túl érzékeny a rendszered, kicsit növeld a tűrőképességét:)
No igen, utólag én is így látom, bár ha csak pusztán tech alapon vizsgálom a dolgot, akkor sem fogtam volna sehogysem 3000 pontot, mert menet közben többször is zártam/ugráltam volna, hiszen többször nézett ki úgy a dolog, hogy itt az emelkedés vége. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ez fog kisülni belőle, szerintem irracionális ami végbe ment, persze többen mondhatják erre, hogy a másik irány is az volt, bár ha a világban uralkodó állapotokat nézem, akkor arra legalább találok magyarázatot, előbbire viszont nem. Vagy inkább úgy fogalmaznék, nem a kellő súlyukkal kezeli a pozitív vs. negatív híreket, a piac elfogult az egyikkel szemben, nyílván nem véletlenül. Persze nyitottnak kellene lenni mindegyik eshetőségre, és gyorsan újratervezni, ha esetleg nem a saját szájízünk szerint alakulnak a dolgok, nem pedig harcolni a szélmalmokkal értelmetlenül...
papíron/számokban van jelen.
az biztos,akkor nem kéne elbocsátani ennyi embert ha olyan jól megy,mert van kereslet,no meg profit reálisan is:)))
Ezért kellene minden potenciális setupot mindkét irányba megjátszani. Ebből a ralliból 3000 pontot simán meg lehetett volna fogni a chart alapján és mindjárt máshogy várnánk a shortbelépőt.
Ezt már írtad sokszor, de ez a "hatékonyság" nem ilyen fekete-fehér.
Mit és hogyan termelnek a leépített cégek? Ugyanazt? Ugyanolyan áron? Ugyanolyan piaci kereslet mellett?
Sok helyen a hatékonyság csak papíron/számokban van jelen. Aztán egyszer csak majd megdöbbenésre szétesik a hatékony gépezet. Magától is, ha eltekintek a fenti piaci környezet okozta külső tényezőktől. (Mert az olcsóbb munkaerő és a munkanélküliek meg külső tényezőként nem hatnak jól a piacra).
Ezek a cégek is pont annyira hatékonyak amennyire a pénznyomtatás az. Sajnos ugyanoda lyukadunk ki a fenntarthatóságot tekintve, bárhonnan nézzük a rendszert.
Én ezt napon túlra még kissé korainak érzem, de DT-re akár jó is lehet.
Szerintem sokan várjuk már. Fölfelé már nagyok a kockázatok a várható hozammal összevetve, hiszen ekkora emelkedés után bármikor jöhet egy emberes min. 1000 pontos korrekció, és akkor szvsz nem mondtam sokat. A gond "csak" az, hogy mindeddig nem kaptunk egyértelmű shortjelet/shortbelépőt, hiszen eladói nyomás szinte nulla, vagy csak pár órára korlátozódik, a fontos szintek nem sérültek még. Attól félek, ha egyszer el is jön az idő, nem a legjobb helyen lehet majd fölugrani a vonatra, mert csinálnak majd egy 500 pontos gap down-t, aztán nézünk mint süket a zsákban várva egy visszatesztet, ami viszont már nem jön vissza értünk, aztán örülünk majd ha nagy kapkodva odadobnak v.mi pár száz pontos alamizsnát a koldusok asztalára, és mire észbekapunk, már újfent robogunk ellentétes irányba. Sajnos ha az ember keresni akar, akkor sokszor belekényszerül abba, hogy a normálisnál nagyobb kockázatot vállaljon.
MOL short (20500 felett már nem bírtam nézni), OTP short duplázva. BUX long stop, nyitó szint alatt shortba fordítva. Nekem mozgalmas lesz ez a mai nap.
majd itt is az lesz pár bróker hírtelen feltépi,meg záróba 20600-20670körülre,usa csúcsnál
sőt a facebook bevezetésére se ,mert ha esik a piac is,azt éppen veszik majd,nem 1 részvény ment 1 nap 40%fölött zakókba is:)))
egy cég a sok ezer amcsi között,és ha jó hosszú távon akkor venni fogják akár sokáig is bevezetés után,trendtől független
Ez így igaz. Ha viszont jövő hétig nem borul, akkor még izgibb lesz majd shortban csücsülni.
Azért nem lehet mindig a 3. péntekre/hó végi záróár beállításra játszani. Ha így lenne, elég lenne csak előtte pár nappal pozit fölvenni, és mindenki csak nyerne a hónapok második felében. Ez azért nem így működik, mert ha borul a bili akkor mindent elönt a trutyi 3. péntek ide v. oda.