650től short..
325 ról szépen begyógyult 290 alá...
ism.
Feles longba fordultam. Figyeljétek a Ft-ot. Az idén a legjobb indikátor, kicsit mindig elől is megy. Tökéletes.
Ezek hol voltak 2009 ben,50% al alacsonyabb árfolyamoknál,ath előtt 10% al kell tényleg venni? :D
Korrekció megen csak egynapos lett?
vagy otp-t ami 1000Ft-ról 100.000Ft ra ment..
legenda a nagy bankok shortszálája.. még ha szervezettnek is gondolom a válságot.. beindult a fúzió és nem ismerték az eredményt..
"Visszanyerni" a tőzsdén soha, semmit sem lehet.
-ez sima piac..nem vegytiszta matek.. a válsággal az egész tőzsde veszített..a részvények értékének x százaléka elillant.
nem illant el,nagy bankok short számláján nőtt
-dt pont nem halál,max a buxon....vannak stratégiák amik jók,de 1-4éven belül mi lesz,na az a lutri!!!!!
nézzük mtelt mikor 1600-2000felett 2000be járt,mikor nyerik azok vissza,hosszútávon?
az tény a jutalék az üzlet..nekik a legyek hordják össze..
anno okos zsidó sem aranyásónak ment..hanem boltot nyitott az aranyásóknak..
sokan azt gondolják..még "szakemberek" is..de sztem nem játékelmélet..mert hiszed nem nem 0 végösszegű a tőzsde..akkor lenne igaz ha azonos zsetonszám lenne a játékban..
egy példa.. veszek otp-t 3k-ért eladom 4kért..kerestem rajta.. aki megvette eladja 4,2kért..ő is keresett.. aki megvette az tartja.. időközben kap osztalékot.. az otp növeli részvényesi értékét..hiszen ez a menedzsment dolga (SHV) ki veszített..senki.. még meg is cifrázom aki megvette 4,2k-ért gondol egyet eladja 3,9k-ért..látszólag veszít (nem számolom az osztalékot) és ezen a pénzen vesz.. 100db dobozgyár részvényt.. amin keres 20%-ot.. majd visszaveszi otpt 4k-ért..stb stb..
ez sima piac..nem vegytiszta matek.. a válsággal az egész tőzsde veszített..a részvények értékének x százaléka elillant..ez az érték senkihez nem került.. az ingatlan-boom idején pedig mindenki keresett..és a válság óta is visszakereshettél úgy is ha csak néztél mint vakegér.
És miért? mert értékel vagyonelemek (ennek értékelésére is van vagy 200módszer) vannak beszámolva a piacon és jövedelemtemelő képességek..ezeket befolyásolják a hírek..mert jön hír amibe a "szakértő" belemagyaráz dolgokat..és kivetít cégekre.
A net miatt gyors- a válságok miatt meg ideges lett a világ..
Sztem DT az halál a tőzsdén..teljesen kaszinó.. a swing hatékony lehet..de éves szint az ahol kereshetsz..de ez lényegesen unalmasabb.
Koszto papánál jobb megfogalmazást még nem találtam mi kell a tőzsdéhez 4G: Geduld, Gedanken, Geld, Glück. Türelem, gondolatok, pénz, szerencse.
Ha már játékelmélet , a kaszinó mindig nyer, jelen esetben jutalék nyertes vesztes ügylet után is megy a brókercéghez. Ezért nyomatják ezt a sok elemzést , csalikat számlanyitásra, kössél naponta 30x, akár sokszoros tőkeáttéttel, TA tanfolyamok jó pénzért, online rendszerek stb stb mind arra csábít kereskedj lehetőleg sokat. Ebből a tevékenységből sokan igen jól megélnek, de nem a játékos vonalon, hanem akik brókercégek tulajdonosai, alkalmazottai, elemzői stb stb.
És persze azok akik bevisznek mindenféle hulladékot a tőzsdére, és ott jó pénzen eladják papírokat. Béten is van pár ilyen gyöngyszem.
Persze a spekuláns vonalon is 1000-ből egy kb.
Fejlődni, érni, tanulni kell minden nap. Én csak annyit mondtam, hogy néhány év alatt kiderül, hogy fog-e menni. Ez a néhány legyen, mondjuk 4-5, mint egy főiskola, vagy egyetem. Sokaknak már az is nagy dolog lenne, ha belátnák, hogy nem szabad ebbe ölniük a pénz, a munkaórát és a hónapokat. Egy "világi" vállalkozásra fordítva mindezeket valószínűleg jobban járnának.
Hogy miből áll egy sikeres tőzsdés eszköztára? Nyilván van benne egy nagy adag pszichológia, játékelmélet. Nem árt hozzá elméleti tudás sem, de inkább önfegyelmed legyed, mint 3 közgáz diplomád.,-)
ez azért félig igaz,tapasztalat ez főleg és pszihológiai ismeret,többi elméleti tudás 30%kell hozzá..
rengeteg cselre, stop,vagy ellen pozi kell néha
de a szintek,stopok meghatározása,mikor-hol venni-adni,mennyit a tőkéhez ez komoly tapasztalat
Igazán néhány év alatt kiderül, hogy kinek megy ez, és kinek nem. Nagyjából 3-4% tud hosszabb távon is értékelhető hozamot felmutatni. Aztán van egy elég komoly derékhad, amelyik hosszú évekig reménykedik, mert vannak részsikerek. De ők is buknak összességében, ők azok a játékosok, akikből napi szinten élünk. Az ide írók jelentős hányada is ebbe a kategóriába sorolható.
A tőzsde a világ leghatékonyabb, de minden kétséget kizáróan a legdrágább önismereti kurzusa. Itt megtudod, hogy reagálsz nyomás alatt. Meglátod, hányszor követed el ugyanazt a hibát egymás után. Hányszor fogadod meg, majd nem tartod be. Aki ide érzelmet és olyan prekoncepciót hoz be, amire hallgat, az inkább előbb, mint utóbb elbukja a pénzét.
holnap várok kint új csúcsot és onnan megadják magukat,egy új csúcxs kéne 1350gfelett,meg 6800feletti dax
vagy inkább 21.szer is elbukja más forrásból származó bevételeit
Újabb emelkedő jambira mi sem fogunk esni...