Regisztráció Elfelejtett jelszó

Érik a harmadik világégés?

Re: Irán leállítja az európai olajexportot

#478589 kelvin Előzmény: #478581

már a 100%-os emelés is 1000Ftra emelné literenkénti árat

Re: Irán leállítja az európai olajexportot

#478581 GáborGábor Előzmény: #478573

Hétvégére a benzin 500 pénz lesz itthon.

Még reggel, valahol azt olvastam, hogy 40-180% os üza emelkedés várható ...

Irán támadással fenyeget

#475599 kosami

Forrás: MTI

2012. február 05., 15:30

Irán megtámadtatása esetére megtorlással fenyeget: ilyen értelemben nyilatkozott vasárnap a Forradalmi Gárda parancsnokhelyettese.

Irán bármely országot megtámadná, amelynek területéről Teherán „ellenségei” támadást kezdenének – mondta Huszein Szalami a Fars állami hírügynökségnek. Hozzáfűzte: „Minden terület, amelyet az ellenség Irán elleni katonai hadműveletre használna, a Forradalmi Gárda haderejének célpontja lenne”.

Szalami ugyan nem nevezett meg közvetlenül egyetlen államot sem, a figyelmeztetés azonban Törökországnak vagy a szomszédos arab országoknak szól.

A Nyugat Irán atomfegyver előállítására való törekvését gazdasági szankciókkal akarja meggátolni, amire Teherán a Hormuzi-szoros lezárásával fenyegetőzött. A szoroson át zajlik a világ nyersolaj-kereskedelmének egyötödét kitevő hajóforgalom. Az Egyesült Államok és szövetségesei közölték, hogy gyorsan válaszolni fognak bármilyen blokádpróbálkozásra.

érdekes ajándék

#475539 Kissherceg

A görög védelmi minisztérium megvizsgálja az Egyesült Államok ajánlatát, miszerint M1A1 Ambrams típusú harckocsikat adna az európai országnak. A harckocsik, amelyek átkelhetnek az óceánon jelenleg Nevadában vannak lekonzerválva. Yiannis Sifakis a görög szárazföldi erők képviselője elmondta, hogy Görögországnak szándékában áll elfogadni az amerikai „ajándékot”, a 400 harckocsit. A görög félnek mindössze a szállítási költséget kell állnia, ami hozzávetőleg nyolcmillió euró.

Az Egyesült Államok már másodszor kínálja fel Görögországnak a harckocsikat – ajándékba. Az első, 2010-es felajánlást a görög hadsereg visszautasította. Most azonban a védelmi költségvetésen (is) keletkezett hiány miatt a görögök elfogadták az ajándékot. Sifakis elmondta, hogy a görög szárazföldi erők képviselői már az USA-ban tartózkodnak, hogy kiválasszák és megvizsgálják a harckocsikat. A Görögországnak felajánlott harckocsik 1990-91 között részt vettek a Perzsa-öbölben zajló háborúban.

Görög védelmi minisztérium zászlajaA görögországi gazdasági válság miatt a védelmi kiadásokat is radikálisan kellett csökkenteni az országban – amely az idén mindössze 600 millió euró szemben a korábbi év 5,73 milliárd eurós költségvetésével. A védelmi kiadások csökkentése miatt el kellett halasztani a tervezett harckocsi, fregatt és vadászrepülőgép beszerzéseket.

A 2012-es évre Görögország mintegy egymilliárd eurót tervez védelmi kiadásokra

Re: nincs cím

#475536 TrendMan Előzmény: #475513

Hát ez az!

A dolog olyan, mintha fegyverviselési engedélyt osztogatnánk egyre több fegyverviselőnek.

Azért mert eddig még nem volt ámokfutó nem biztos, hogy ezután sem lesz.

Egyébként Izraelnek nincs kapacitása egy kiterjedt háborúra Irán ellen.

Arra van, hogy lebombázzanak néhány kulcsfontosságú létesítményt és desszant csapatokat tegyenek le meg vegyenek fel egy korlátozott akció keretében.

Miért jelentenék be ennek az időpontját előre?

Ha támadnak, akkor már holnap teszik, az április altatás.

De könnyen lehet, hogy ez még mindig 'csak' a nyomásgyakorlás része.

#475526 Vipera Előzmény: #475525

:))

Nem véleményeztem sem az ott leírtakat, sem az oldalt. Csak belinkeltem. Mintegy példát arra, hogy itt - ott már megy ez a "történet" egy ideje. Linkelhettem volna mást is, ez igaz. Úgyhogy megdobálhatsz hógolyóval. :))

#475522 Vipera Előzmény: #475498

Vagy Kissinger elég idős ahhoz, hogy már ki merje mondani amit gondol.

Vagy Kissingert még mindig irányítják.

Vagy Kissinger nemzetiségileg olyan közösség tagja, illetve politikailag olyan körökhöz tartozik, hogy lehet, hogy tudja mit beszél.

Vagy....

Sok a variációs lehetőség. Szerintem Kissinger személye jelen esetben nem sok vizet zavar. Nem tőle függ, hogy elindul e bármi és ha igen, az mikor lesz. Az sem különösebben érdekes, hogy te vagy én mit gondolunk logikusnak, vagy elképzelhetőnek.

Ha valaki figyelt, kb. november óta lehet tudni, hogy mozgolódás van a környéken és kb. tavaszra tehető, hogy HA akkor kb. akkor kezdik el a háborúsdit.

#475513 Scipio Előzmény: #475497

Ki garantálja Észak-Korea esetében, ki garantálja, hogy a pakisztáni, izraeli vallási fanatikusok nem ragadják kezükbe a hatalmat és így az atomfegyvereket is?

Ez az "iráni vallási fanatikusok" hisztéria tipikus nyugati média kreálmány, persze vannak náluk is olyanok szép számmal, de nem terveznek világhódítást -már csak azért sem, mert síták és így a többi szinte kizárólag szunnita vezetésű iszlám országra sem számíthatnak, sőt...

Ha békén hagynák őket élnének a maguk választotta rendszer keretei között, de persze USA a vele szembenálló államok esetében csak a szekulerizált "demokráciát" tartja elfogadható államberendezkedésnek, a szövetségesei esetében nem ilyen válogatós...

#475498 TrendMan Előzmény: #475448

Kissinger egy beteg, öreg állat, akinek már semmi sem drága.

89 évesen persze neki már mindegy, ha az egész világon mindenki mindenki ellen atomháborúra kel.

Nem tudhatjuk, melyik le…

#475497 TrendMan

Nem tudhatjuk, melyik lenne a jobb forgatókönyv.

Ha nem támadják meg az atomfegyvert birtokló Iránt, ki garantálja, hogy nem kezdenek ők vallási fanatikusok atomháborút Izrael vagy a nyugati világ ellen?

#475487 Scipio Előzmény: #475486

Nyilván jópár forgatókönyv létezik, de egyelőre kevés esélyt látok egy ENSZ vagy NATO közös akcióra, az meg szerintem védhetetlen lenne - legalábbis előttem, ha szimpla szövetségesként hozzájuk csapódnánk...