Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: "üzleti modellünk brilliáns"

#474748 rbbj11 Előzmény: #474737

látom, nem érted a short állomány lényegét egy részvény esetén. Lefelé mozgásra spekulálni csak shorttal szokás. Vannak olyan likvid amcsi cégek, ahol a teljes rv-állomány jelentös része short. Ilyen volt a VW, amibe bele is buktak nagy brokiházak is, vagy ilyen most a First Solar, Netflix, de még OTP-ben is mérhetö short állomány van. Ez jelzi, hogy valóban folyik spekuláció áresésre. Ilyen jelentös (min. a teljes rv-állomány 5%-át kitevö) short állomány e-starnál nincs. Remélem, most többen megvilágosodtak végleg, és elfelejti mindenki a gonosz short spekit hibáztatni az árfolyamért

#474745 rbbj11 Előzmény: #474733

sajnos még mindig nem értem, ez minek a lényege, milyen szempontból olyan fontos

#474743 vincentlauria Előzmény: #474740

hibáztak, hibázott SCS is, de ne essünk át a ló túloldalára, hogy mekkora lufi az ember, meg a cég, mert azért az erős, még Lupen-úr kaliberektől is...ufff

#474742 Muskatli Előzmény: #474718

az miért átbaszás, h az interjú pillanatában még nem látható okok miatt csúszik néhány hetet a hitel aláírása????? az látszik, h önnek sok hitellel nem volt még dolga, fogalma sincs, hogy hogy működik ez, különösen ilyen nagyságrendű hitel esetében és az utóbbi 2-3 évben...

egyébként az is átbaszás ön szerint, hogy SCS a saját részvénypakettjének jelentős részét beáldozta, a részvényhígítás helyett??? ezzel pl. hogy baszott át engem?

kifejezetten úgy gondolom, hogy ez egy rendkívül korrekt lépés volt tőle, valamilyen szinten - az én szememben - korrigálta azt a hibáját, hogy Kassai alatt láthatóan nem ment bele annyira a cég ügyeinek részleteibe.

mivel most tették meg egyúttal vezérigazgatónak, a jelenlegi tulajdonosok maximálisan bízhatnak benne, önnel ellentétben.

valahogy úgy érzem, h Önnek valamikor a tyúkszemére lépett SCS... és nempicit... talán korábban ön mérnökösködött a cégnél és kirúgta, innen ez a mérhetetlen ellenszenv??? csak mert nehezen hiszem, hogy ilyen gyűlöletet érezzen egy olyan személlyel (és céggel) szemben, aki ön számára elméletileg teljesen irrelevánsnak kellene lennie, mivel nem ül longban.... valami komoly sérelmének kell itt lennie, ennyire piócaként nem viselkedne így, az unalma meg nem lehet magyarázat erre.

#474741 Arsene Lupin Előzmény: #474734

"Tenyleg le lett vajazva a dij!?"

Lantos "véletlenül" mindkét helyen érdekelt volt.

#474740 holnor Előzmény: #474698

én is így látom.

SCS is tudott a túlköltekezésról, a sajátrészvényekről, stb. de nyilván nm a főtulaj fog menni a cégtől, hanm a ceo.

#474737 Lxrose Előzmény: #474728

Mellesleg a pf-en írták páran, hogy shortolják. Nem nagy mennyiségekkel, de ha elegen vannak, azok után, ami ezzel a részvénnyel történt, pont elég egy 2-3%-os minuszhoz akár egy nap.

De a 10000 feletti nagy forgalmakkal történő meglódulás is spekuláció volt, ugyanis nem lehetett tudni semmit arról, hogy miért is érne annyival többet a cég hetek alatt.

#474736 Arsene Lupin Előzmény: #474721

Én nem is belső infóra hivatkoztam. Minden szakmában vannak "játékosfigyelők".

#474734 Pedrito Előzmény: #474726

Bendeguz, nem akarnak vitatkozni :) csak gerjesztik itt a hangulatot. Ez olyan mintha Ronaldo bevagja Valdez szeme koze a labdat es odaszolna neki,"Oreg, nem akartam am golt rugni!"

A dijrol meg annyit, hogy 4 evet huztam le annal a cegnel, ahol ezt a dijat kiosztjak. Ezt a dijat a vilag majdnem osszes orszagaban nagy megtiszteltetes ovezi. Az Ernst & Young nem osztogat ugy dijakat, mint Lupen ur konnyed megjegyzeseket. Tenyleg le lett vajazva a dij!? Akkor miert a Deloitte kapta meg a konyvizsgaloi felkerest? Hoppa, hoppa, alljunk meg itt egy asonyomra...Itt kisiklott a vonat.

#474733 Lxrose Előzmény: #474716

Ez:

"Ha nekem kellene okot találni, hogy így jellemezzem, akkor azt mondanám, hogy az, hogy a klienseknek nem kell törődni sem a pénzzel, sem a fejlesztéssel, már komoly előny ahhoz képest, mintha pl. minden önkormányzat saját maga kellene korrupt beszerzési eljárásokat írjon ki, majd a nemlétező forrásokkal megvalósíttatni a beruházást."

#474728 Lxrose Előzmény: #474717

Nem kell, hogy legyen feltétlenül. Ahogy 12000-nél spekuláció hajtotta fel, úgy mostanában is az hajtja le.

#474727 Lxrose Előzmény: #474715

Értem. Ideírod a saját véleményedet, és nem számítasz rá, hogy valaki vitatkozni fog veled. Én sem téged akarlak egyébként meggyőzni, csak nem szeretném, ha csak a te egyoldalú és pontatlan gondolataid lennének itt.

#474726 Bendeguz Előzmény: #474721

Nevezzük kamunak. Hasba akasztásnak. Gusztustalan, hogy idejárnak egyesek ugyanazokat a lózungokat puffogtatni. Shortoljátok, ha meritek, különben meg nem kell a saját szarotokkal dobálózni, ezt az állatkertben szokás.

#474721 vincentlauria Előzmény: #474712

emlékszem párhete mit kapott Former Öntől, hogy említette, mekkora derültséget váltott ki a cégnél a fehérkanapés, garbós metafórája, most meg Ön hivatkozik "informátorra".. ez nálam kettős mérce

#474718 Arsene Lupin Előzmény: #474714

Amióta figyelem a céget, minden nyilatkozatuk átbaszás. Elég csak a december végire utalni, miszerint napokon belül aláírják az OTP szerződést. A levajazott díjat pedig egyenesen orcátlanságnak tartom.

#474717 rbbj11 Előzmény: #474714

ez jó :D

Elárulom, hogy ezen a rv-en sok shortos állomány tuti nincs, uh. nem a spekulációs hullám mozgatja lefelé ;)

#474716 rbbj11 Előzmény: #474713

melyik hsz? Kérlek idézd be, ennyire nem lehet nagy fáradtság. Kösz

#474715 Arsene Lupin Előzmény: #474711

"ez viszont a vitánkat nem viszi előre"

Én nem akarok vitatkozni. Nem engem kell meggyőzni, hanem a befektetőket, hogy csukott szemmel szaladjanak neki a könyvnek. Én csak szóltam, hogy sz*r van a brilliáns palacsintában.