Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: "üzleti modellünk brilliáns"

#474551 Arsene Lupin Előzmény: #474547

"A menedzsmentben történt változások miatt a részvényopciós ösztönző programhoz minimális mennyiségű részvény is elégséges, ezért kezdtük leépíteni az egyébként is nagy kockázatokat hordozó határidős pozíciókat."

Magyarul: baromi nagyokat buktak a határidős pozikon.

#474550 Arsene Lupin Előzmény: #474547

"Én is ezt mondom.. Ha akarnák simán fel lehet mutyizni.."

Soós nélkül fogják.

#474549 Arsene Lupin Előzmény: #474544

"egyre inkább úgy tűnik nekem, h ön azt sem érti amit saját maga ír..."

Szerintem az Ön készülékében van a hiba. Amúgy a hitelen alapuló üzleti modellt csak egy porszívóügynök nevezné briliánsnak.

#474547 Kissherceg Előzmény: #474542

Én is ezt mondom.. Ha akarnák simán fel lehet mutyizni..

Ez tetszik:

"A menedzsmentben történt változások miatt a részvényopciós ösztönző programhoz minimális mennyiségű részvény is elégséges, ezért kezdtük leépíteni az egyébként is nagy kockázatokat hordozó határidős pozíciókat. Az ösztönző program ráadásul akár úgy is futhat, hogy az ahhoz szükséges papírokat csak a rendelkezésre bocsátáskor vásárolja meg a társaság." :)

#474545 Arsene Lupin Előzmény: #474540

"A legrosszabkor nyultak ehhez a lengyel rEetek-hez..."

Akkor már nem volt meg a kezdeti szakértelem a cégben, csak a mohó szerencsevadászat.

#474544 Muskatli Előzmény: #474531

egyre inkább úgy tűnik nekem, h ön azt sem érti amit saját maga ír...

egyet tisztázzunk: lehet vitatkozni azon, h egy üzleti modell mennyire brilliáns vagy sem, de semmiképpen sem attól függ, h mennyire brilliáns UGYANAZ!!!! az üzleti modell, h Makra éppen van vagy sem.........................................................................

ennek ellenkezőjéről ne is próbáljon meggyőzni, most mondom előre, h sikertelen lesz.

#474542 Arsene Lupin Előzmény: #474539

Most őszintén. az energetika se nem agysebészet, se nem kvantumfizika. Egy S. Lajos kaliberű kormányközeli fenomén egy hónap alatt gründol az EU-s pénzékre, ha lesznek, megfelelő céget. Ha kell, műegyetemi tanszékeket vesz meg kilóra.

#474540 Damn Jones Előzmény: #474524

A legszanalmasabb az a resz, hogy 50 millio ft-tol felfele mar inditananak uj projectet, eddig meg a Kozep- europai multirol volt szo, aki 5 orszagban akarja megvetni a labat. Ez olyan vissza a gyokerekhez cimu mese, egyetemrol vissza az abakuszhoz. Az egyeduli remenyt itt az adja, hogy ( szvsz ) bikapiac van kialakuloban az EKB miatt, es talan lesz vmi hitel addig, mig reorganizalnak. Ilyen szempontbol deja vu a helyzet 2009 elejehez kepest, foleg, ha a reszvenyarfolyam megindul. A legrosszabkor nyultak ehhez a lengyel rEetek-hez...

#474539 Kissherceg Előzmény: #474537

Telekom azért egy kicsit más, mert Ő csak veszíthetet a piacából, rfv előtt még van lehetőség. EU-s pályázatok tömkelege, simán fel lehetne tornázni a céget..

#474537 Arsene Lupin Előzmény: #474533

Ugyanezt mondták Soros Gyurkának is, amikor 2200 felett elkezdte kiszórni a Matáv pakettjét és tudtommal átment shortba. Diplomatikusan, de lehülyézték az elemzők.

#474535 akpo7 Előzmény: #474529

Hetkozben egy ideje nem iszom sokat, de hetvegen tobbszor 10*-ezem a mennyiseget. Az hirtelen valtas. :)

Amugy kezdek meglepodni azon, h. mik folynak az RFV-nel. SCS nyilatkoyataibol nekem ugy tunik, h. a novekvo cegmeret mogott borzasztoan amator penzugyi kultura volt/van. Velem anno elhitettek, h. valoban profin fel fognak epiteni vmit, de 2,700-as beszallom utan ido elott dobtam es ilyenkor ritkan szallok fel ujra a vonatra. Ehhez tartottam magam az RFV-nel is.

Ktv-ukbol mondjuk vettem parat, azt tartom. SCS az iden meg kifizeti a kamatot. :)

#474533 Kissherceg Előzmény: #474529

Persze, de energetika cégek se 5-6évesen válnak fejőstehéné. Az a cég halála volna.. Oda a szép növekedési terv. Korai volna kivenni a cégből a lét.

#474531 Arsene Lupin Előzmény: #474528

"makra idejében is hitelből csinálták, méghozzá folyamatosan... "

De nem is nevezték akkor még brilliáns üzleti modellnek.

Informátorom szerint Makra ezerszer nagyobb koponya volt Soósnál. A szakértelemről nem is beszélve.

#474529 Arsene Lupin Előzmény: #474523

Miért? Az energetikai szolgáltatás alapvetően ugyanolyan szolgáltatás, mint a víz és az áram. Az emberek nem fognak hirtelen kétszer annyit fűteni, vagy kétszer annyit inni.

#474528 Muskatli Előzmény: #474522

most meglepődtem, de az utánanézés eredményét nem látom a hozzászólásaiban... úgy érzem nem igazán csapódott még le Önben a lényeg...

ugye az előbb az üzleti modellt kritizálta, h van benne hitel... "hitelre épülő üzleti modellre azért Nobel-díjat nem fognak adni"

megsúgom: makra idejében is hitelből csinálták, méghozzá folyamatosan... az üzleti modell nem változott etekintetben... remélem most meg Ön lepődött meg!

#474524 Arsene Lupin Előzmény: #474518

"Akkor most megsúgom: igen kevés tőzsdei cég van a világon, amelynek ne lenne benne az üzleti modelljében hitel."

Akkor én is megsúgom, hogy a hitel nem pótolja a szakértelmet.

#474523 Kissherceg Előzmény: #474522

fejőstehén csak a telekom és a Zwack, ill ÉMÁSZ van BÉT-en. Hasonlót vízionál? Fura volna

#474522 Arsene Lupin Előzmény: #474518

"látom még azóta sem vette a fáradtságot, hogy utánajárjon mivel is foglalkozik a cég..."

Meg fog lepődni, de utánanéztem a cégnek. Megbízható ismerőstől tudom, hogy addig volt az RFV hiteles cég, amíg Makra is benne volt. Ő volt a szakértelem. Soós egy amatőr szerencsevadász.

Az zöld energetika profitábilis befektetési lehetőség, de csak megfelelő szakemberek irányításával. És ezen a területen nem lehet évente duplázni. Klasszikus milk cow ágazat, mint az áram- és vízszolgáltatók. Biztos profit, évről évre. Mihelyt Soóst kiütik a cégből, remek ki fejősteheneket alakítanak ki a roncsokból.

#474518 Muskatli Előzmény: #474506

látom még azóta sem vette a fáradtságot, hogy utánajárjon mivel is foglalkozik a cég...

pedig tényleg nem olyan bonyolult. még talán ön is megértené, ha lenne annyi igényesség legalább saját magával szemben, hogy mielőtt ide butaságokat ír rászánjon legalább 1 órát.

Tehát Ön szerint a hitel szitokszó? Akkor most megsúgom: igen kevés tőzsdei cég van a világon, amelynek ne lenne benne az üzleti modelljében hitel.

Vagy esetleg baja van a kapitalizmussal? Csak tudnám akkor a tőzsde miért vonzza ennyire... Vagy skizofréniával állunk szemben?