Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: Lassú halál

#474458 Dioka Előzmény: #474446

Nem tudom mennyi megy ki kamatra, mennyi marad belőle. Valszeg mind elmegy. Azért rakott be ennyit, mert ennyi kellett. Ebből tud fizetni. A rövidtávú likviditási gondjai megoldódhatnak ebből.

A hiteltörlesztésre, visszafizetésekre meg a napi ügymenetnek kell megtermelni a pénzt. Természetesen mindent nem lehet tagi betétből finanszírozni. De a rövidtávú probléma megoldása feltétele lehetett a hitelnek, amivel már hosszútávú problémákat akarnak orvosolni. Reméljük sikerrel. Ha nem, akkor vége!

#474457 stock33 Előzmény: #474449

én is cégvezető vagyok, ismerem a likviditási problémákat (nincs hitelem, nem abból építem a céget). nálam pl. úgy szokott előfordulni, hogy a megrendelők kicsit csúsznak a fizetéssel.

hiába tervezem el szépen, hogy legyen mindig egy kis pénz a számlán, ez biza néha gondot okoz. van, hogy én is 1-2 hét türelmet kérek az alvállalkozóktól (kvázi csődöt jelentek 2 hétre).

ezt az estar nem teheti meg. főleg nem a kötvényeknél.

a nyereség a bevétel töredéke. pár hetes csúszás a bevételeknél mínuszba fordítja a pénzügyi egyenleget. na, nálam így szokott semmivé válni a likviditás.

feltételezem most minden fillért megnéznek, hogy hova tegyék. a legrosszabb esetben elkezdik eladni a projekteket, és így oldják meg a likviditási problémákat.

#474455 hAliG Előzmény: #474448

Behalok én is ezeken a dumákon.. Kva okos mindenki :)

Ha minden úgy lenne ahogy mondják, már milliárdosok lennének (lehet azok!??) és nem itt nyomatnák a dumát.

#474454 Arsene Lupin Előzmény: #474448

"AL is már nem fújja a csődös dumáját, most váltott, kíváncsi vagyok meddig tart ki ez a lemez."

A közvetlen csődtől a 10 százalék beáldozásának árán megszabadultak. Olyan, mint amikor nem kasztrálják azonnal a pasast, hanem időnként lenyisszentenek egy darabot a p*cséből.

#474453 exmnbs1 Előzmény: #474451

"Azonnali tőkeemelésben nem tudtunk gondolkozni, hiszen tavaly júniusban egy 10%-os tőkeemelésre már sor került, a szabályozási követelmények szerint pedig 12 hónapon belül prospektus nélkül csak egyszer van lehetőség erre a lépésre."

még prospektusra sem volt idő.......

#474449 exmnbs1 Előzmény: #474440

akkor most mire is ez a nagy sietség így a kamatfizetés előtt 1-2 héten belül?

hol az az elhatárolás?

#474448 pepe01 Előzmény: #474440

Most világítottál rá a lényegre miszerint a süketelők felelősség nélkül dobálják a viccesebbnél viccesebb ötleteiket. AL is már nem fújja a csődös dumáját, most váltott, kíváncsi vagyok meddig tart ki ez a lemez.

#474446 exmnbs1 Előzmény: #474438

az összeg mekkora része megy ki kamat gyanánt?

ha kifizetik belőle a kv-eseket mennyi marad belőle?

normál ügymenetből hogy fogja futni 2012 visszafizetésére és az új hitel törlesztésére?

gondolom arra sem ártana garancia

#474444 Arsene Lupin Előzmény: #474435

Én már november írtam, hogy szerintem egy OTP-hez közeli cég fogja átvenni az uralmat, és ő fog reorganizálni. Soós amatőr szerencselovag, de egy profi kezében sokat érhetnek a cég maradékai. A hullarablóknak viszont nem érdeke az árfolyam felverése. Kivéreztetés jön.

#474440 stock33 Előzmény: #474429

ennyire azért ne csúsztass. a cég nyereséges, a kamatok 2011-re eső részére a fedezetet el kellett határolnia, azt a tavalyi mérleg tartalmazza (és így is nyereséges az üzletmenete).

az már más kérdés, hogy likviditási zavarok állnak/álltak a háttérben. ezen problémák megoldására valók a hitelek. a tőzsdén nem sok olyan cég van, aminél ez nem napi szintű téma. mások is hitelekből likvidek. az E-STAR most épp hitelszűkében van, de ilyen mással is előfordult már. a gond az lenne, ha ez tartósan fenn állna.

innentől kezdve Te is csak találgatsz.

#474438 Dioka Előzmény: #474429

Tagi kölcsön. Nem ritka dolog. Pont azt szolgálja, hogy fizetni tudjon a cég. Nálunk utoljára pl 2 hete fordult elő ilyen. De nem a csőd miatt. :)

Az előnye, hogy nincs lejárata! Ráadásul a bank ilyenkor beleveszi a szerződésbe, hogy az engedélye nélkül nem lehet visszafizetni. Tehát mindenképp kockáztatja a saját pénzét a tagi kölcsönt adó. Ha így nézzük, akkor igen, biztosíték!

#474437 Arsene Lupin Előzmény: #474413

"és ha valóban így van, akkor Te is nagyon jól tudod, hogy az árfolyam innen nyárig akár duplázódhat is. Soós Csaba nem merő szerencséből építette fel a céget, és most se találomra alakítja azt át."

Nem tudom mitől duplázódna meg. Soósról kiderült, hogy amatőr szerencselovag. Ki fogják szedni a kezéből a céget. Olyan a helyzet, mint amikor a bokszolónak felreped a szemöldöke. Onnantól kezdve végig azt ütik. Az E-Starról kiderült, hogy komoly likviditási gondjai vannak. Innentől kezdve a hullarablók nem fognak pénzt tolni alá.

#474435 taresz

Ne ragadj meg az OTP-nél. Ha valami szarul sül el és Soós újra hozzányúl a csomagjához, akkor lehet , hogy lesz valaki aki átveszi Tőle, így még kevesebb lesz a tulajdoni hányada. Ha mondjuk Az Aegon is úgy dönt hogy dobja a pakkot, akkor ott lehet Illúzió példájával a rókaszemű, de dobhatja Utilico, Makra és meg ahány név van a naptárban.

Ha ezek a hajigált pakkok egy kézben kötnek ki pl. OTP, (de nem feltétlen) máris kész a tulajdonosi struktúra átrendeződése. Értelemszerűen Soósnak minél kisebb lesz a részesedése annál jobban bele fogja vágni a ............

Ez egyelőre csak fikció, de Nekem nem sejtet jót. Már eleve az nem tetszik, hogy Soós megbontotta a csomagot. Azt jelenti baj van. Nem pici.

#474431 hAliG Előzmény: #474425

Szerintem az nem parasztvakítás, ha leírják, hogy mivel foglalkoznak, milyen lehetőségeket vizsgálnak. Legalább vizsgálódnak több fronton is!

Szerk: Héjj, hová tűnt az avatarom?? (Na megvan :) )

#474429 exmnbs1 Előzmény: #474416

az biztosíték hogy már a kv kamatokat is a cégvezető állja most az első körben?