Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1212

Re: nincs cím

#473802 Waszeitung Előzmény: #473801

Második nekifutás pesti parketten a 200 naposnak...

Forint 325 ról erősödött 295 alá,bux 3e pontot ment kori nélkül,ezek után én nem lépek longba asszem...

Daxot pedig kár egy kalap alá venni buxal :D

shortolok is néha de néz…

#473801 TROPHEUS

shortolok is néha de nézzétek a daxot ,a ft-ot,otit és a molt

lefelé néznek ki?

nagyon nem szvsz

de péntekről már volt eg…

#473800 TROPHEUS

de péntekről már volt egy shortom 900-ról amiért hétvégén cidriztem is kicsit

zártam 580-n,majd újra long 650-ről

innen ment még le délután de most már nagyon jó

stopp kivágott 830on , n…

#473791 Borska

stopp kivágott 830on , nem kimondottan shortos idők ezek , kivárok

Re: jh

#473748 banyaiz Előzmény: #473747

Két dolog, kötvény piac stabilizálódik alacsony hozamon, és mellette pénzpumpa a gazdaságba. Amcsik is ezt játszották a két QE-vel. Ilyesmit akarnának látni Eu-tól is, csak hát a németek inkább a költségvetési szigort erőltetik, azt a modellt ami náluk nagyon jól működik. Működne az mindenhol ha ott is németek laknának nem pl görögök. :)

#473745 banyaiz Előzmény: #473743

Ha én jól látom át a témát akkor kb annyi a különbség az amcsi, és eu-s válságkezelés között, hogy amcsiban a Fed nyomtatott és abból hajtotta végre a QE-t.

Eu-ban pedig főként a németek ezt nagyon ellenzik és azt az utat erőltetik, hogy az országok dobjanak össze egy mentőalapot ez az ESM, és ennek egy részét fordíthatja az ECB másodpiaci kötvény vásárlásra. Mellette pedig elmennek a szigorú költségvetési kontroll felé erre van ez a megállapodás a pénzügyi unióról.

A piac pedig ilyen Rogers stb félék pedig azt tartanák az üdvözítő komoly megoldásnak ha lenne egy pol döntés erre , hogy az ECB úgy mint a Fed saját hatáskörben nyomtasson és vegyen egy jó nagy keretösszeg erejéig a kötvényekből. És ezt jelentsék is be, hogy QE 1 1000 milliárd eur erejéig pl. Aztán QE 2 megint 1000 milliárd stb stb.

Ezt tartanák az érdemi lépésnek. Lehet , hogy az is lesz a vége, hogy ezt kikényszeríti majd a piac. Nehéz ez most még felmérni. pl franciák is ezt erőltetnék, németek a fő ellenzői ennek.

#473744 banyaiz Előzmény: #473742

Minden csak döntés kérdése Herceg. Ha úgy döntenek az ECB bármennyi kötvényt megvehet, végrehajthat amcsi jegybank mintájára QE -t mondjuk 5000 milliárd eur értékben stb.

A bizalom itt is a lényeg.

Mondjuk Vikiék elintézték Bill Grosséknak , hogy olcsón vehessenek magyar állampapírt január első hetében, és jó eur/huf árfolyamon. Köszönik azóta is szépen.

Kb ilyen ez az EU-s téma is csak nagyban. Ha kell lehet közös Eur kötvény a tagállamoknak, mindjárt más a leányzó fekvése stb. Ezer féle lehetőség van csak itt az időtávok , és közben milyen piaci mozgások vannak az a nagy kérdés.

Mert ezeket a döntéseket meg lehet hozni akkor is ha a piac összeomlik, és meg lehet hozni, vagy lehet menni ebbe az irányba úgy is, hogy a piac nem omlik előtte össze. Na de ember legyen aki kiolvassa , hogy melyik lesz. :)