na most akkor mi van???short vagy long? VAGYIS MÁR EZ SEM EGYÉRTELMŰ NÁLAD. MI A CÉLÁRAD? TALÁN ÍGY MEGÉRTEM..
na most akkor mi van???short vagy long? VAGYIS MÁR EZ SEM EGYÉRTELMŰ NÁLAD. MI A CÉLÁRAD? TALÁN ÍGY MEGÉRTEM..
certiben short long :)
mindjárt ott van, 285 szinte biztos..
shortot? hová várod?én longot veszek 86 körül...270nél ütik ki..
Ne is mondd, par pont hianyzott du. ... Reggelig kitarto jo hangulatban mondjuk meg teljesulhetek...
lassan veszek huf short certit, pl holnap.
én is poziból sírok, igaz nem kell semmire, elvan a szekrényben , de vicc ez a ft bull 320ról..ha 286 kürül sem fordul azt már tényleg nem tudom mire vélni..."kicsit" spekulatív
sok pozíció csak 305 alatt kezdte el szívni a fogát, addig akár meg is fordulhatott volna az elemzések szerint (szinte nem is találtam pozitív szcenáriót)... meg hát az is kérdés, hogy hol nyitottak, lehet nem is volt ordenáré bukta
:)
ez így túl egyszerű volna....nincs még vége a gyengülésnek, szerintem, mostanában, megint éled a kormány forradalmi elképzelése, mint lejjebb linkeltem...
meglátjuk,
Szerk
VAlóban az eur-val együtt mozgott a múlt héten...
Belebukott a forintellenes spekulációba a francia bank
Délután még kissé gyengült a forint, az amerikai GDP-adat után bőven a 296-os szint fölé ment a kurzus, késő délután azonban hirtelen nagyon meghúzták az árfolyamot, mely újabb sok hetes csúcsra ért azzal, hogy már csak 293 forintot kell adni egy euróért.
A kiváltó okok között mindenképp ott van, hogy az egyik nagy forintellenes cég, mely az elmúlt hónapokban sokszor beszélt a magyar pénz ellen és bíztatta eladásra a befektetőket, ma lényegében beismerő vallomást tett: a Societe Generale csukja a magyar pénz gyengülésére játszó pozícióit. Ráadásul nem az az indoklás, hogy az IMF-tárgyalások miatt fordult a piac, hanem a globális hangulat javult.
Ha SocGen részvényesek, vagy főnökök lennénk, biztos feltennénk a kérdést Benoit Anne-nak és az egész elemzőcsapatnak: mi a fenét csináltatok 325-től 295-ig? Teljesen jól be lehetett azonosítani a forintpiacon a fordulatot, mi is jeleztük, hogy közel a magyar kormány fegyverletétele, illetve hogy megtörtént a dolog: a kormány behódolt a piacoknak.
A forint kereskedése hetek óta azt üzeni, hogy lesz IMF-deal, azt gondoltuk volna, hogy a forintshortosok már elmenekültek. De ahogy a mai példa mutatja, még nem. Ami azt is magyarázza, hogy miért emelkedik újra és újra a forint árfolyam akkor is, amikor már nem látszik rá semmi ok. Szegény bukott forintshortosok még most is zárják a pozikat. Aki eddig nem vette észre a fordulatot, az meg is érdemli a jókora buktát.
most jön a gyengülő kör....
http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/28/orban_keptelenseg_az_egykulcsos_ado_eltorlese/
Sokféleképpen lehet nézni az eseményeket és fundamentumokat. Úgy is, hogy a világvége hangulat ellenére milyen jól tartják magukat az indexek, és hogy több, mint 1 évtizede oldalazik az amcsi piac, és ebből bőven van tér felfelé.
Ahova leengedték 2008-ban, azon a vonalon az elmúlt 60 évben 4szer járt.
Kíváncsian várom a holnapi záróárakat.
Azért kételkedem a részvény és nyersanyag longban, mert
1) nem engedték beesni az indexeket (ellenben 2008-cal), ezért nem érzem azt, hogy innen sokkal feljebb még van nekik út
2) az iráni helyzet bármikor kulminálódhat
3) az európai válságra nem találták meg a megoldást, a helyzet olyan, mint amikor az influenzás beteg úgy tesz, mintha már egészséges lenne, nehogy betegállományba küldjék ... miközben lázas, szédül és zsibbadnak a tagjai.
Ezen felül is több probléma lappang a héttérben, pl. Kínai ingatlan lufi etc.
A forintunkkal kapcsolatban ez mind kockázati tényező, és akkor még itt van Orbán és szinvonalas vezetői garnitúrája - mint lufi.
288on fordul az vagy 290-292 a eurhuf
bár ja,hetes bolli alja az 285
Vagy indul vagy nem, a világvége jóslatokat mind április utánra datálták.
És itt nem csak Sorosra gondolok.
Szvsz ha audjpy megtartja magát a héten a 80,5 felett és sikeres kitörést mutat, akkor eurhuf min ~285,4-ig lejön (alászúrással még lejjebb is).
Az alatti tartományokhoz kelleni fog az imf megállapodás.
De lehet anélkül is elboldogulunk, mert indul a világban egy több éves lassú bikapiac, ismét csak carrytrade által vezérelve.
Azon a szinten táncol, ahol lassan dobnom kell az újranyitott longomat.