vettem eur-t 292-ért egy ösmerőstől
most jött haza külföldről ő ingatlant vesz
remélem nem szop@tom magam telibe
vettem eur-t 292-ért egy ösmerőstől
most jött haza külföldről ő ingatlant vesz
remélem nem szop@tom magam telibe
Szerintem nem te mozgatod még az egész világot, vagy ha mégis légyszi szólj előre, hogy most majd merre mozgatod tovább:-)
Ha jól értettem, az EKB nem támogatta közvetlen hitelekkel a kereskedelmi bankokat, ellenkezőleg - az EU államainak kötvényeladásai mögé állt be valamilyen garanciákkal - ennek volt talán 3 éves futamideje és valamilyen 1 % kamat is szóba került.
Viszont én sem tudtam ebben jobban elmélyülni, ezért én is csak innen-onnan felszedett információmorzsákkal rendelkezem :-(
Sorry.
Talán ez volt az...
Bár akkoriban azért nem tulajdonítottak ennek a hírnek akkora feneket...
"Közel 500 milliárd eurót kértek kölcsön a bankok az EKB-tól
2011. december 21. - 11:28
Jelentős volt az érdeklődés az Európai Központi Bank (EKB) mai refinanszírozási tenderén. A bankok összesen 489 milliárd eurónyi jegybanki forráshoz jutottak, ami közel 190 milliárddal több a vártnál. A kormányzótanács két héttel ezelőtt döntött az új, hároméves refinanszírozási tender bevezetéséről, amit a pénzpiaci feszültségek erősödésével indokolt...."
Ez oké, de most ez a lóvé ez mikor került megteremtésre?
Mert ugye volt hivatalosan QE1, meg QE2, amik szépen kifutottak és utána nyártól megint elkezdett esni minden.
Én most csak arra emlékszem, hogy decemberben (novemberben?) volt az a letéti csökkentés dolog, aminek gyors hatása nem volt.
Most meg minden média arról kezdett el beszélni, hogy az eu-i bankok mekkora hitelt kaptak az EKB-tól (az EKB mennyi semmiből előteremtett pénzt nyomtatott) 1%-os kamatra.
De erről mikor lehetett hallani, vagy volt erről bármiféle hír, ami elkerülte volna a figyelmem?
Vagy csak szimplán megint a matgab faktor mozgatja az egész világot??
Ez oké, de most ez a lóvé ez mikor került megteremtésre?
Mert ugye volt hivatalosan QE1, meg QE2, amik szépen kifutottak és utána nyártól megint elkezdett esni minden.
Én most csak arra emlékszem, hogy decemberben (novemberben?) volt az a letéti csökkentés dolog, aminek gyors hatása nem volt.
Most meg minden média arról kezdett el beszélni, hogy az eu-i bankok mekkora hitelt kaptak az EKB-tól (az EKB mennyi semmiből előteremtett pénzt nyomtatott) 1%-os kamatra.
De erről mikor lehetett hallani, vagy volt erről bármiféle hír, ami elkerülte volna a figyelmem?
Vagy csak szimplán megint a matgab faktor mozgatja az egész világot??
Valójában arról van szó, hogy a válság elháritása végett a rendszerbe olyan mennyiségü olcsó pénz került, ami keresi a helyét, hogy elinflálja az árakat.
Ezért aztán minden emelkedik akkor is, ha szar.
Euro 294. Ha tegnap emelnek, lehet, már 290 alatt lennénk.
Egyelőre minden szép és jó a világban, közben a rég nem hallott USA adósság tovább nő, görögök továbbra is bajban, eurozóna szétesőben, de most ezek nem számítanak, mert tél van és lehullott egy jó nagy adag porcukor a trutyira.
ha romlik a hangulat, szükség lesz rá, még többre is....
Igen, 0.5%-kal emelt volna. Még 1 évig ő a góré. Gondolom, addig megpróbálja minél magasabbra emelni.
akkor miért veszel ha az a normális ár? hiszen akkor nem spekulálsz árfolyamváltozásra ezek szerint? nem értem,de mind1
ma vette certiben... >275ön majd élőben.. az a normális ára.. sztem
az külön érdekes, hogy tegnap SImorék meg kamatot akartak emelni...
Hol lennénk ma 290-en?
van ott több is, de központilag! csak 295-ön.
én nem piszkálom most,ezt nehéz belőni,még ha kitőrnek fel 1 körre,akkor ez még rottyan
állítólag "központilag" 295-ig engedik....
na vettem egy kicsi eurot ma,csak daxhoz végre....
azt hittem soha nem jön már le eddig...
ráadásul nagy üzlet,mert pont vhol itt adtam el x honapja a 260 akárhányasomat...de lehet inkább 292-őn volt..
292-290,extrém 287,de itt is fordulhatunk 296nál,nem megy az már sokat le