Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Harcsa vagy Süllő

Re: Szükség van a mélytengeri halászatra?

#473212 Bakiba Előzmény: #472859

Nyugodtan jöhet minden ilyen anyag:)

Azért az Izland-móka sok gondolatot ébreszt:(

Szükség van a mélytengeri halászatra?

#472859 Netmaster

"A mélytengeri halászat világszerte jelentős hatással van az óceánok ökoszisztémájára és a vízparti közösségekre. Több tanulmány is kimutatta, hogy ez az egyik legkörnyezetpusztítóbb halászati módszer, amelyet egyaránt alkalmaznak az exkluzív gazdasági zónán belül, és a nyílt tengeren is. A mélytengeri halászat során nem csak egyes fajok, mint például a gránátoshalak és a mélytengeri cápák, lesznek a túlhalászat áldozatai, hanem a nagyon érzékeny tengerfenéki élőhely is jelentősen károsodik.

Az Európai Unió mélytengeri halászflottája az egyik legnagyobb a világon. Az Atlanti-óceán északkeleti térségében az uniós flották felelősek a mélytenger kizsákmányolásának mintegy 75%-áért. Emellett a nyílt tengeri tengerfenéki halászatban is jelentős szerepelt tölt be az EU. Ez mintegy 103 halászhajót jelent, ami a globális létszámnak nagyjából az egyharmada. Ezért az Európai Uniónak nagy szerepe van abban, hogy ezek a sérülékeny élővilágok megmaradjanak a jövőben is. Ez akár könnyen megvalósítható lenne, ugyanis a mélytengeri halászat gazdasági szerepe elég kicsi. A világ teljes fogásának nagyjából 2-4%-a származik ebből. Az EU-ban ez a szám csupán 1,3%."

http://halaszat.blog.hu/2012/01/26/szukseg_van_a_melytengeri_halaszatr

Se nem harcsa, se nem süllő, de hal.

Re: nincs cím

#471406 Bakiba Előzmény: #471404

Ugyi-ugyi:))

Mert vannak akik acsarkodnak /néhány topik/, és vannak akik kereskednek. Ez egy min. 2000$-os tipp volt:))

#470662 Bakiba Előzmény: #470215

Részemről mától indítom a longot, de egy alsó tüske benne lehet, fontos napok 01.26 környéke, majd 02.24 környéke. Álmaimban egy dupla szerepel dodo kapitány vezényletével 3-6 hó:))

Már megent gyötörnek ezek az álmok:))

#469902 banyaiz Előzmény: #469870

majd mikor már ő üldözi a halakat. :)

Jó sok horgászvíz van azon a környéken, bőség zavara, ideális horgásztanyának.

#469859 banyaiz Előzmény: #469852

Ja, értem, ez örömteli.

Bár mikor utoljára így kiszálltál Otiból , 2 hét múlva 3 k alatt találtuk magunkat, gondoltam is rád.

...

Jó ez a meleg január, nincs befagyva a víz ahol csónakom van, hétvégén próbálkozás lesz, hátha vmi süllő , netán harcsa, vagy csuka harapni akar. :)

Fogtál vmi szépet tavaly? Nem olvastam tőled horgász témát mostanában.

A kivonulásnak, nincs má…

#469852 Bakiba

A kivonulásnak, nincs más indoka, mint az hogy szépen hozott az itthoni 2 hónapos kaland. Most viszont más instrumentumoknál nagyobb potenciált látok, kb ennyi:))

Gáz, Bund, stb

Re: Széles kárász az év hala 2012-ben

#462579 Fornit Előzmény: #462403

Na, mégsem a szilvaorrú keszeg nyert... (mondjuk nem is szép hal...)

:-)

Re: Széles kárász az év hala 2012-ben

#462578 Tapasz Előzmény: #462547

Én 6 m-es bolognai és 4,20 as match el nyomom. Egyszerű cuccal (0,16 zsínór, szivószál úszó, világitó patronnal a tetején, 1 söréttel túlsúlyozva, a pici horogtól 4-5 cm-re.egy szem konzerv kukorica, vagy kenyérrózsa csalival. Jó kis feltolós cucc.)

Kilós dévéreket, pontyokat ( volt 4,5 kilós is) fogdostam, meg egyszer egy 3-4 kg körüli harcsát is. Stégről, a parttól 2-3 m-re. Bitangul el tud indulni ilyen rövid zsínóron egy ponty.

A 4,5-est 1,5 óráig fárasztottam.