Mire alapozva a shortot? Mit teszel mellé?
De Bud még el sem kezdődtek a tárgyalások, a legesleg optimistább jóslatok a március végi megegyezést feltételezik.
Feltételek:
-Szociális ellátó rendszer megváltoztatása,
-Külön adók hamarabb való kivezetése,
-Végtörlesztés felfüggesztése,
-Egy kulcsos SZJA megváltoztatása
csak a pletykák
Erre jön egy sereg törvény módosítása, vagy visszavonása, gondoljátok, hogy erre kapásból hajlandó lesz az Orbán kormány. Kizárt.
Hogy a HATI vonatkozásában beszéljek, nagy eéseseket várok a fentiek miatt heteken belül...
ma sem lesz csökkenés...hétfőn se, kedden se ?
vagy megállapodás után egyből zuhé.
Én megértem itt nem egyszer ilyen napok után 1000 pontos esést./ shortból /A beesési szög egyenlő a visszaverődési szöggel.
Hír rengeteg rossz volt a két hét folyamán:
-Új euró árfolyamcsúcs;
-Túlzott deficit eljárás folytatása (Úniós támogatások esetleges felfüggesztése);
-Kötelességszegési eljárás folytatása
stb.
vagy nemzetközi
-A világgazdaság növekedése 2012-ben csökken a korábbi prognózisnál (Világbank);
-Csoportos leminősítés az EU-ban;
-Fitsch várható leminősítése a hónap végén.
stb...
Még az EU/IMF tárgyalások el sem kezdődtek de már két megegyezést is beáraztak...
Mi áraznának ezt követően...
Nyomok hozzá egy hetes DAXot is.
http://postimage.org/image/nl6eak9xz/full/
Segítség a képhez: MA 100hetes ellenállásában elakadt DAX. Rendkívül túlvett az S&Pvel együtt. A mai beakadás a 100hetes mozgóba akár egy kettős top kijelőlés is lehet (jó esetben a shortra gyúroknak). Mit kell nézni a longosnak. Legyürjük-e ezt a szinte a sárga fülecsésze szerint, illetve emelkedő háromszögből kitörünk-e fehérrel. Emelkedő háromszög szerint is visszajöhet háromszög aljra, azzal pihentetve a túlvettséget, erőt gyüjteni a további hegymenethez. A fülescsésze ugyanaz mint a MOL képemen hetesen.
Van még sok hasonló képem, modtam szerkesztgettem, mindnt nem másolok be. Piactisztítás folyik. koszto tojás szerint első fázisban, lassan felismerés fázisa, majd az euforia jön a végén, de ez hetes távon gondolva. Ez az emelkedés gondolkodásában.
Nyugaton DAX piros dupla tetejére figyelek, meg S&P hetes 2007es leszorítójára, valamint a vételi erőre.
Most hogy be lettünk fenyítve megy már a talpnyalás mindenkinek...mindegy mit mondanak,a cselekedeteik elárulják őket,bekerültek a ringbe mint pehelysúlyúak és Mike Tysonnak meg akarták magyarázni hogy mi az a törökméz...csak ugye a ringben mást kell csinálni.
Nagyon mérges vagyok rájuk mert ilyen dumáért amit elkövettek az elmúlt fél évben azért egy kocsmában is kiosztanak pár fülest,most éppen ez zajlik,közben meg magyarázzuk hogy nem is úgy gondoltuk..hiteltel egy bagázs ez is! :(
természetesen a tévedés jogát fenntartom és megkövetem magam érte ha még sincs igazam...
Most hogy be lettünk fenyítve megy már a talpnyalás mindenkinek...mindegy mit mondanak,a cselekedeteik elárulják őket,bekerültek a ringbe mint pehelysúlyúak és Mike Tysonnak meg akarták magyarázni hogy mi az a törökméz...csak ugye a ringben mást kell csinálni.
Nagyon mérges vagyok rájuk mert ilyen dumáért amit elkövettek az elmúlt fél évben azért egy kocsmában is kiosztanak pár fülest,most éppen ez zajlik,közben meg magyarázzuk hogy nem is úgy gondoltuk..hiteltel egy bagázs ez is! :(
természetesen a tévedés jogát fenntartom és megkövetem magam érte ha még sincs igazam...
Waszi,
megint csak rajzolgattam, hangosan gondolkodva.
Nem kell komolyan venni a képet, de mint eshetőség:
Szerintem az esetleges jó hírek talán beárazódtak ezzel a 2 hét őrülettel, persze a sajtótájékoztató még simán hozhat egy utolsó gyors löketet.
Grafikonok szerint most Felleginek azt kell mondani, hogy probléma van a hitellel...
Nem akarom elkiabálni, de szvsz Mol-nál szépen kezd bejönni az ék elképzelésem, talán 19.200-ig elmehet ez alapján max, tovább nem várom. Otp szvsz nem biztos hogy kész van, talán legrosszabb esetben 900 lehet a teteje. Jelenleg most így állnak a korábban felrakott grafik:
http://kepfeltoltes.hu/120120/661248762MOL60_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120120/62334048OTP60_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Emelkedő pályára,mitől? Imf és németek is folyamatosan vágják vissza a gazd.növekedésre vonatkozó előrejelzéseiket..imf 1000 milliárd dollárra akarja emelni a tőkét amit hitelezhet ha gond van...ezek nem annyira fellendülésre utalnak.Hitelválságot inflával és több hitellel akarnak megoldani...22es csapdája,ennyi volt kész vége,húzni lehet,annyi pénzt ehet nyomtatni amit nem szégyelnek de ettől a reálgazdaság nem lendül fel,bux lehet 45e is,de az emberek éhenhalnak,szomjanhalnak vagy télen megfagynak..a választás lehetősége meg van számukra! :(
Fellegi még csak most fog vakítani:
http://www.kormany.hu/hu/tamas-fellegi-s-live-press-conference-in-brussels