Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Arsene Lupin

Re: Menekül a nyilvánosság elől dr. Schmitt Pál

#468838 taresz Előzmény: #468830

Schmitt-től nem tudhatták meg............

Re: Süllyed a hajó

#468834 Sezlonrugo Előzmény: #468823

Lehet, hogy ezért kaptunk csak 1 hónap haladékot. Nem szeretnék találgatni, hogy mi lesz, ha márciusban becsődöl Görögország és nincs addigra imf szerződésünk.

#468735 Előzmény: #468723

Ez nem érzelmi alap. A fiuk nem vagányak, buta kis akarnokok. Vagány tudja az alapszabályt, mindenkinek meg van a párja.

#468713 banyaiz Előzmény: #468706

Amennyire a piac rápörgött a témára, ha egy olyan szót kiejt a száján bárki a kormányzatból, hogy nem működünk együtt szétszedik Ft-ot, Bétet, állampapír piacot.

Viszont most nálunk pattog a labda beszélni kell valamit. Szóval ebből gondolom, hogy nem sok mozgástér, és idő maradt. Ki kell játszani a kártyákat.

#468711 Előzmény: #468694

Felkészülhetsz rá, hogy ugyanolyan érdemi viták lesznek, mint amit a Fidesz szokott itthon folytatni.

Vagyis : így döntöttünk , te meg egyet tehetsz, kussolsz, és végrehajtod.

Persze ezt nagyon finoman, a diplomácia nyelvén fogják kifejezni.

#468706 zeeh_ Előzmény: #468700

Szvsz egyáltalán nem annyira sürgős, van még idő. Jövőre meg remélhetőleg a devizatartalékból kicsengetnek némi tőkét az államadósságból, miután Simor magyar IMF helytartó és fő kiszolgáló távozik végre.

#468700 banyaiz Előzmény: #468691

1 hónapot olvastam. De ha 2 úgy is jó, igazán itt vsz nem a kötelességszegési lesz a lényeg, hanem , hogy a hitel tárgyalások elindulhassanak az pedig nekünk sürgős .

Rozsdáskilincs: Vizsgálják azt is, de azok talán ebbe a hitel témába nem fognak bekavarni.

Vsz kb az lesz, hogy Viktor beadja a derekát, de ezt úgy fogja előadni, hogy győzött. Ha szerencsénk van ez a folyamat 1-2 hetet fog igénybe venni , ha nincs akkor hónapokat :)

#468694 Rozsdáskilincs Előzmény: #468682

Na közben látom EU megindította a tegnapi témákban kötelességszegési eljárást 1 hónapot kaptunk a rendezésre."

Sokat szelidült EU is:-) Ezek szerint mégis van sajtószabadság és a diktarúra sem áll meg:-) Kiváncsian várom az érdemi vitákat amiről bizom benne lesznek közvetitések. Hogy ne sokadkézből keljen tájékozódni.

#468682 banyaiz Előzmény: #468681

Na közben látom EU megindította a tegnapi témákban kötelességszegési eljárást 1 hónapot kaptunk a rendezésre.

Most mi lépünk. Ha jól értelmezem tárgyalni sem ül le velünk addig EU-IMF hitelkeretről amíg ezeket kérdéseket nem rendezzük.

Várom a válaszunkat, ez vsz a piacot is mozgatni fogja elég rendesen mi mit lépünk erre.

A huzakodásnak természetesen mint már kifejtettem az értelme 0 vsz részünkről , de ez persze nem zárja ki, mivel ilyen apróságok eddig sem voltak befolyással ténykedésünkre. :)

#468681 Rozsdáskilincs Előzmény: #468654

A mumsz az oka sokat hiányoztam miatta:-) nyuszimuszi, tapsifüles:-)

Zoli

politikus és politikus között is van különbség:-)

Re: nincs cím

#468670 banyaiz Előzmény: #468515

Minden viszonylagos. Megirigyelhetnék persze több országban. Az életszínvonalat is több országban megirigyelnék ami nálunk van. Kérdés kikhez viszonyítunk.

Az államadósság azért nem alacsony, államháztartási hiányt pedig muszáj lent tartanunk ha az államadósságot csökkenteni szeretnénk. Szóval ez az alap.

Amit nem muszáj tennünk az , hogy megyünk a pofonért, mert ugye ahhoz már kell egy fajta tehetség, hogy rosszabbnak tüntessük fel magunkat , rosszabbul adjuk el magunkat mint amilyenek vagyunk.

Többek között ezért is van szükség építő jellegű kritikákra. :) Pl ez az Oszkó rám jó benyomást tesz, higgadt, precíz embernek tűnik, és szakmai érvekkel beszél , nem egy elmeháborodott forradalmár típus.

#468643 Rozsdáskilincs Előzmény: #468618

"Közel négyszeres keresletre a meghirdetettnél magasabb összegben értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján, csökkenő hozamokkal.

Az ÁKK 45 milliárd forint értékben hirdetett meg jegyzésre 3 hónapos diszkont kincstárjegyet, akárcsak az előző három aukción.

Az elsődleges forgalmazóktól az április 25-én lejáró papírra 173,4 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, ebből a meghirdetettnél 10 milliárd forinttal több, 55 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott el az adósságkezelő. A kereslet jóval meghaladta az előző aukción benyújtott 123,4 milliárd forintot, és az érdeklődés a legnagyobb volt 3 hónapos aukción tavaly augusztus óta.

A 7,84 százalékos átlaghozam 14 bázisponttal alacsonyabb az előző aukció 7,98 százalékos átlaghozamánál, és 1 bázisponttal alacsonyabb a 3 hónapos diszkont kincstárjegy hétfői, 7,85 százalékos másodpiaci referencia hozamánál.""

Most akkor vagy van még nyul, vagy a piaci itélet javul:-)

#468618 xmann Előzmény: #468395

A nyulakat már láttuk, most valami mást szeretnénk. Én nagyon örültem amikor OV megkapta a 2/3-ot mert azt mondtam, itt a nagy esély hogy végre gyors rendrakás kezdődjön az országban és az útelágazódás meg lárifári után valami értelmes cselekvés induljon meg. Nem ez történt, sőt amit OV csinál az láthatóan károsabb az előző kettőnél is. A gazdasághoz mindenesetre láthatóan lövése sincs. ennek ellenére még 2,5 évig legalább ő lesz a főnök. sajnos.