Az alkotmányhoz mi a szent sz...r közük van.?
A helyzet az, hogy mi kérünk pénzügyi támogatást, nem pedig az EU. Aki pedig kiáll a kocsisorra...
Az oroszok,a kínaiak és az arabok már elzavartak minket. Az eszkimóknál még nem próbálkoztunk.
A végtörlesztést már bukták , mert a bankszövetség megállapodott a kormánnyal.
mnyp ügy az belső téma, de támadják a pénztárak és tagok is emberi jogi bíróságon eu-ban. Az mondjuk ettől független téma.
Végtörlesztés ügye felmerülhet az imf tárgyalásokon, ahogy a különadók ügye is. Ha egyszer eljutunk a tényleges tárgyalásokig.
Ahhoz, hogy egyáltalán a tárgyalások meginduljanak kell ha jól emlékszem jegybank, bírók, ombudsmanok ügyében egyezségre jutni, vagy vállalásokat tennünk.
De ezt majd gondolom hamarosan lehet már holnap EU elmondja. Mi alapján és minek a módosítását kérik, ahhoz, hogy egyáltalán lehessen bármiről beszélni. Közben megindul az ilyenkor szokásos kötelességszegési eljárás. És még vizsgálnak egy csomó másik törvényt is média, Alkotmány, AB stb. Ami teljesen normál folyamat ha kifogások merülnek fel, csak ezek később szintén megakadályozhatnak egyezséget.
Egyszerű kis meccsnek tűnik.
Hát jobban teszi az eu ha nem szól bele a belső dolgainkba.
Mert akkor az lesz, hogy nem áll meg a fidesz a falnál, hanem egész egyszerűen faltörő kossal lerombolja azt.
Te el bírod képzelni azt, hogy Merkel vagy Sarko megengedné azt, hogy Brüsszel megszabja nekik, hogy milyen bírókat alkalmazhassanak Németben, vagy Franciában?
Végtörlesztéshez, nyugdíjpénztári témához SEMMI közük az égegyadta világon.
Ezek az önálló magyar gazdaságpolitikát érintő kérdéskörök.
Itt mások (az íratlan) szabályok. Aki itt fórumozik, el kell fogadja azokat, vagy a többség úgyis ellehetetleníti.
Az a szabály, hogy a topikgazda és a topic témája az elsődleges urak, és márpedig ennek megfelelően szűrve leszel te is. Megvan arra is a lehetőség, hogy mindenről és mindenkiről elmondja az illető a véleményét, amit az olvas, aki akar: ez a saját topichoz a jog.
Gentle, én nem vagyok jogász. De amit ezek az emberek összebarkácsoltak nem támadható jogilag az kizárt. Pl a jegybank törvényt csak akkor lehet módosítani ha az ECB hozzájárul. Nem járult hozzá, mégis elfogadták, ez már bukta.
Akkor van szerencsénk ha megelégszenek a jegybank törvény, bírói dolgok és ilyen részletkérdésekkel. Előveszik a végtörlesztés, vagy a nyugdíjpénztári témát akkor nekünk reszeltek. Azt talán most nem fogják piszkálni.
Te tévedsz Zoli! Az EU/ECB javaslatok 97%-át átvették.
Olyan jogszabályokat hagytak benne, amelyet más tagállamok is applikálnak.
Akkor mi a gondod.
Jól mondja Rozsdáskilincs, hogy ezek nem hülyék, hogy direkt benne hagynak olyan szabályokat, hogy támadhatóakká váljanak. Tele van az egész Fidesz jogot végzett emberekkel.
Nem, az eu egész egyszerűen jogtalan és megalapozatlan nyomást gyakorol.
és most újra jóban vannak, ahogy hallottam...
Végig az SZDSZ-t és a fideszt támogatta. A kerályt is ő mentette ki Angliába 89-ben.
Ha igazad van akkor nagy a baj. Azért én ha fogadni kellene inkább arra tenném a pénzem eddigi benyomásaim alapján , hogy ennyire képesek.
Rozsdáskilincs: én meg azt hallottam, hogy Viki oxfordban soros ösztöndíjjal tanult. Sokat háborúzik még visszakérik a tandíjat kamatostól. :) Mondjuk egy komplett Magyarország shorttal.
Zoli ma hallottam azt hiszem a rádióban vagy tudja csuda hol. Soros biztatására lépett bajnai. 90-ben is biztatta Atalt, nem lett jó vége.
Elég szélessávból tájékozódom, szeretek olvasni. Számomra egyértelműen kilóg a lóláb. Viktor nem ostoba lehet kell picit a dolgon csiszolni de hogy hanyathomlok ellentétes törvényeket próbálna keresztülverni azt nem hinném.
Lupin Úr! Épp azt nem akarják a keletiek szemében szentté válna. Napokban felgyújtották Bukarest utcáit.
Gentle, hidd el nekem meg fogják mondani. A vitatott törvények egy részét tavaly ünnepek előtt fogadták el, elfogadás előtt néhány nappal küldték meg ECB-nek ami már akkor emelt egy csomó kifogást pl jegybanktörvénnyel kapcsolatban. Van ennek egy menete, csak már előre figyelmeztették Viktort, hogy gond van velük, ő pedig azt mondta, hogy elfogadja aztán ha van megalapozott jogi kifogás akkor felülvizsgálja, és közben a szöveg, hogy senki ne szóljon bele az önrendelkezésbe stb. Ami szépen hangzik , csak egy gond van vele nem igaz. Mert annak , hogy az EU kiadjon egy ilyen hivatalos állásfoglalást annak feltétele, hogy a EB megvizsgálja a jogszabályt és döntsön. Barroso azért figyelmeztette Vikit, hogy gond lesz ezekkel a törvényekkel mert kapásból is látszott a hülyének is. Viki pedig eljátszotta a hülye gyereket mintha nem lenne tisztában az Eu -s döntési folyamattal.
Csak tudnám mi értelme volt ennek? Arra ,hogy égessük magunkat jó, másra nem nagyon.
Ez egy kirakós játék, ha jól összerakod, csak vedd sorra a tényeket....
Én már egy hónapja erre jutottam.
Ez a magyarázata annak, hogy mennek tovább az úton sajnos.
http://www.nol.hu/lap/mo/20120104-a_magyarok_felebredtek_a_remalombol
A franciák vicces kedvükben vannak. Sarkozy aggodalmát fejtette ki a MO kajajegy ügyekben az már a puszta véletlen hogy egy francia cég érdekeltsége. Illő feladat egy államfőhöz:-)
Zoltán, miért kellene egy törvényt módosítani, ha azt sem tudják megmondani Brüsszelben, hogy mi a gondjuk vele konkrétan?
Ez a menete az ügyeknek. Aggályos jogszabályok, megvizsgálják az hetek hónapok. Aztán ha úgy látják tényleg gond akkor megindul a kötelesség szegési eljárás. Ami nem a világ vége mert vsz nincs olyan EU-s ország aki ellen ne lenne ilyen.
A mi helyzetünk annyiban spéci, hogy mi egyszerre mindenkivel háborúban vagyunk, és közben hitelt kérünk EU-IMF-től, ahol egyáltalán a tárgyalás megkezdését ahhoz kötik , hogy a vitás ügyeket rendezzük. Ezért most az EU expressz prezentál nekünk pontos jogi hivatkozásokat amiket egyébként lehet fél év múlva szültek volna meg normál esetben.
Annyira kell a saller koki nekünk, hát kiosztják.
Filter: Argentín utat nem hinném, hogy bejárnánk és arra készültek, szerintem inkább simán csak ****ok, persze minden lehet és az ellenkezője is.
én? vagy 30 éve" +
még a népfrontos csajt is elzavartam hiába is hivatkozott az eu szabályokra )))
Az EU húzza az időt. Minden nap ürül a kerályi kincstár, mi meg süllyedünka budiba. Példát fognak statuálni a kerályon, lassan és kéjjel, mint jó Dózsa Györgyön. Nem is ugrált aztán jó ideig senki.