1. Ha lehet, a DAX topikba.
2. Nem mindegy, hogy long vagy short.
1. Ha lehet, a DAX topikba.
2. Nem mindegy, hogy long vagy short.
Nem kötekszem, csak tényeket rögzítettem.
Mit kardoztok itt ? :)
Utólag beírva nem túl hiteles.
Megint egy géniusz, aki maximumon fordított, minimumon zárt, de megint csak órák múlva tudtuk meg.
pedig ha EU-t nem hagyják szétesni, akkor éppenhogy Nagy-Britanniához hasonló államalakulat kell létrejöjjön ill. fog létrejönni EU-ban. Brittannia ennek tuti nem lesz része, de nekünk magyaroknak ez nagyon is aktuális, mit több, közeljövő alapkérdése.
Nézd rbbj, én nem veszem magamnak a bátorságot, hogy megmondjam egy skótnak neki mi a jó. Ez a saját belügyük, hogy a skótok mit akarnak Skóciával. Én biztos vagyok benne, hogy nagyon is tudják, hogy mit akarnak. Vegyük a mi példánkat. Mi például önszántunkból voltunk az Osztrák-Magyar Monarchia tagja? Vagy a szovjet blokk tagja? Nem. Ezért, amikor alkalom nyílt rá rögtön éltünk is a függetlenedési lehetőséggel. Aztán mind ahányszor ezt megtettük, mindig elvágták a torkunkat. A skótok sem azért tagjai Nagy-Britanniának, mert annyira szeretik Wallace óta az angolokat. Hanem mert évszázadokkal ezelőtt erővel kényszerítették bele őket ebben az angol-skót házasságba. Észak írek szeretnek szerinted Nagy-Britannia része lenni.
A skót-brit kapcsolatrendszert összehasonlítani a magyar-eu kapcsolatrendszerrel az meg egyenesen nagy hülyeség.
wow, ennyi minden önálló? Ha ezt majdnem 300 év alatt mind el akarták érni, akkor aztán nagy patrióták. :) Nézd, ez mind nekünk is lehet önálló, csak legyen a köztársasági elnökünk helyett EU-elnök az elnökünk, és ne legyen önálló külpolitikánk stb, ok?
Egyébként pontosan az van, amit mondasz: csak a pénz számít. Amin keresztül több zsé jön, az a jobb. Mindegy, hogy az önállóságba vagy akármibe kerül, pláne a XXI. században. Ennek fényében kicsit demagóg a jobboldali újságuk...
Azt nem tudom, hogy mi lesz, de azért egy 1997-es népszavazás eredményeként Skóciának saját törvényhozása van, amely önálló hatáskörrel rendelkezik az oktatás, az egészségügy és az igazságügy területén, és beleszólása van a jövedelemadó megállapításába. Tehát kvázi egy fél függetlenséget már így is kiharcoltak. Londonnak csak az összvédelmi, külügyi és energetikai kérdésekben van döntő szavuk. Szerintem a skótok azt fogják megfontolni, mi hoz nekik több zsetont. Ha több lesz nekik úgy, ha elszakadnak, akkor úgy fognak dönteni, ha nem, akkor maradnak, és fejik tovább az angolokat, hiszen az ánglikánusoknak van mit visszarisztelni sok száz év alatt a skótoktól elvett vagyonokból.
nem lehet minden tökéletes ;) Legalább megtudtuk. :)
A dologban csak az a zavaró, hogy a lefordulás után egy órával tudtuk meg a váltást.
senki nem néz szembe az igazsággal, ha az rá nézve megalázó. Nyilván nem szeretnének. Ettől a tények tények maradnak. Szerinted mi lesz a népszavazásuk eredménye?
Rbbj, kérhetném, hogy ezen álláspontodat beírd valamelyik skót fórumra is?
Aztán hadd lássuk, skót bajtársainknak mi a reakciójuk ezen véleményre?
Ha beírtad valahová, akkor linkeld be az url-t, mert kíváncsi vagyok a skót kommentekre.
Gyanítom, nem fognak meghívni vendégségbe a skót felföldre.
én nem is a leminősítés miatt shortolok. Már elkezdtem pozit építeni előző héten. Egyáltalán nem érdekel a leminősítés.
Azért fog esni, mert minden szempontból kijár neki. DAX-ban pl. 6180-as sávból kitörés behalt, sztem max. azt a tetőt teszteli vissza ismét. Ha meg DAX lefordul, a mostanában túlvett BUX pláne le fog.
szerintem is süllyedés lesz, most még csak rákaptak a rózsaszín szemüvegesek a mínuszokat látva, hogy olcsóbb, mint előző héten minden
Wallace hősi népéről annyit, hogy talán egy nemzet se adta el magát a történelemben ennyiszer olcsó pénzért, mint ők. Tök jó fejek, hogy bort isznak és vizet prédikálnak: ma is UK része, és nem azért, mert nem lehetnének külön. Ha minden jól megy, akkor az angolok épp most erőltetnek rájuk egy népszavazást, ahol végleg dönteniük kell, hogy külön akarnak-e lenni. Szinte biztosra veszem, hogy ilyen XXI. századi népszavazáson is újra a függetlenséggel szemben foglalnak állást.
Csúnya napok jönnek az európai piacokon. A S&P leminősítés után szépen vissza fogják adni az elmúlt hetekben összeörömködött pluszokat. A franciák különösen nagy bajban vannak, Sarko csúnyán pofára esett. Pedig az elmúlt hónapokban úgy viselkedett, mintha Angelával egy szinten lenne, és ő is oszthatná az észt.
Itthon ma beindul az esés. Bőven van hely lefele. Fellegi Tomika programja ezen a héten is a vesszőfutás. Most, hogy egyre jobban látszik, hogy Európa bajban van és süllyed a hajó, nem fogják akceptálni egy különutas p*cs pökhendiségét. Aki most nem tart lépést és visszapofázik, az ki lesz vágva a mentőcsónakból.
emberek!
elvesztetek a részletekben. A tény az, hogy évente 400 milliárdot szór rá az EU a magyar gazdálkodókra, ez közvetlenül cash-nyereségként jelenik meg magyarországon. Ez a lényeg. és innentől viszonylag lényegtelen, hogy az osztrák gazda 30 vagy 200%-kal kap többet hektáronként, mert azt a pénzt ők adják nekünk. értsd: az osztrák/német, stb adófizető befizeti, és ajándékba ideadják. Ennyi a történet. Akinek nem tetszik, el lehet menni ukrajnába gazdálkodni a jó csernozjomra, majd kiderül hogy támogatás nélkül nem annyira vicces.
A másik téma: sem az idénymunkások számához sem más sikerhez semmi köze nincs a kormánynak, a legnagyobb hasznot azzal érik el, ha nem nagyon kotorásznak bele ebbe a szektorba. és ez igaz az előző kormányokra is. eddig nagyjából mind csak ártani tudott.