Pfff...... :-D. Szegények.
Pfff...... :-D. Szegények.
valóban igaz, hogy ilyen árfolyamon 10% árfolyamveszteséggel simán lehet számolni. De azért egy befektetést holmi 10% árfolyamveszteség nem kéne kizárjon a megfontolási körből, pláne, ha 30%-os felértékelődés a cél.
Egyetértek ezzel.
Végeztem egy közvélemény kutatást ki mennyire sikeres a magyar parketten: az utolsó fórumtalin körülöttem ülők, mint kiderült nagyrészt komoly bukóban vannak. A pszaf a forex tradeket szerencsejátékként definiálta, a magyar parketten történő vásárlás sem sokban különbözik.
Az olyan mintha kaszinóban néznék szét :-) A viccet félretéve hozamjaival mindenki nagyon szemérmes.
Viszonyításnak megfelelő, csak nézz szét a fórumon és belátod Te is. Mind1 ezen nem veszünk össze.
De ez az FX, CFD ügyletek, ami hazánkban azért nem a teljes spektrum. Én nem is szerepelek ebben a statisztikában :-), meg megannyi befektető (államkötvénybe, betétbe, banki alapokba, részvényekbe, jelzáloglevelekben). Magyarországon akik rendelkeznek megtakarítással, azok nagyrészt biztonságos befektetésbe fektetnek. Tehát a hozamuk az infláció körül ingadozhat.
Ja igen, meg a marinéni is vehet most Eurót, de Én nem vagyok idióta.
de nem befektetőként, hanem spekulánsként viselkedsz a piacon.
A magyar piacon Nokiába is fektethetsz és még megannyi másba.
A magyar piacon csupán néhány rv. van, amibe érdemes pénzt fektetni.
értem. Bár így is nagyon sebezhetőnek tartom azt az állapotot, ahol egyetlen rv-re jut kb. 90%-os tőkehányad.
Mivel 4000-es szintről van a lombard és stoppal védett ezért 0 az esélye a likvidálásnak. A teljes E-star pakkom kb. 30%-ával bővítettem hitelből, ami nem éri el a teljes portfolio 20%-át. Amíg van mögötte tőkefedezet addig nem likvidálnának.
Olvasd el a 110-es bejegyzésem, amit ott olvasol majd azok tények (napi. hu közölte le), a magyar tőzsdére levetítettem. Valószínűleg nem tévedtem sokat a megadott intervallummal.
gyors fejszámolással 6700 körüli árral lenne a teljes e-star pakkod +30%-ban. Sztem elég merész célár, de meglátjuk
Ennek a tőkepiaci játéknak nem az a lényege, hogy a teljes pénzügyi vagyonod, ami a tőkepiacon forog, mekkora stabil hozamot termel évente? Ez így ami neked van elég kamikaze.
értem.
Már csak a 30%-os céllal kötekednék tovább... :) Soros se csinál már nagyon rég 30%-os hozamot, sőt, nem is volt olyan 5 éves időszaka soha, amikor ez átlagolva kijött volna.
milyen e-star árfolyamnál "dőlne be" a lombardhitel? Vagy másképp, milyen e-star árfolyamnál lennél kénytelen likvidálni a pozit?
Honnan van neked ilyen kimutatásod? Muti már, engem is érdekel. De komolyan.