Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: nincs cím

#463735 sbbacsi Előzmény: #463697

Ennyi. Azt tudnám mi a fenére vagyunk és akarunk öntudatosak lenni? A óriási böszmeségünkre és életképtelenségünkre? Mert azok vagyunk, ez tény sajnos az utóbbi 20 év után.

#463733 sbbacsi Előzmény: #463688

Bajban vagyunk 20 éve.

Nekem is csak megtakarításom van. Az se sok, épp lakásra elég lesz.

Mitől van? Attól, hogy nem vettem ész nélkül devizahitelt 5 éve, hogy előbb legyen, mert úgy gondoltam ez a biztos módszer.

Most szophatok... akár azzal (kicsit), ha hitelt szeretnék felvenni rá, akár azzal (nagyot), hogy bármelyik pillanatban elkúrhatják a megtakarításom.

Szerinted most mit csináljak a "bajban"? Utaljam át adósságcsökkentésre nem? Én meg majd a következő életemben visszakapom... Kevés és nem is ez a megoldás. Hosszú távon - talán szerénytelenségnek tűnik - jobban járnak velem ha kvalifikált dolgozóként inkább élek és dolgozom, adózok még itthon jó darabig.

Szóval nem tudom feláldozni azt a kicsit se, ami van. És csak az van, amit összedolgoztam, apámtól nem kaptam, mert az ő élete, munkája már ráment a folyamatos "bajra" az elmúlt 20-30 évben.

#463732 banyaiz Előzmény: #463717

Nem semmi ez a kép. De szeretném hallani a felvételt miről volt szó. Nagy anyázás lehetett az arcokból ítélve.

#463729 Arsene Lupin Előzmény: #463719

A kép alapján úgy vélem, hogy Simor bemutatta nekik az Angela által a kerályon elverendő lóf*sz kicsinyített mását.

#463728 sbbacsi Előzmény: #463654

Nem csak az adófizetők menekítik, de ők is kivétel nékül. A nem minimálbéresek az a réteg, akinek van megtakarítása és mind viszi ki. Ill. azt írtad, hogy ők maguk is mehetnek ki utána... igazából erre írtam, hogy mennek is sajnos. Ezért írtam, hogy ez nem megoldás. Az az 1-2 réteg aki többé-kevésbé hozzájárul ennek a szemétdombnak az életben tartásához 20 (50) éve nem mindent tud elviselni.

A hitelfelvételes gazdaságpolitika nem volt helyes, egyetértek, de épp ezért szajkózom, hogy nem ez a fő gond. Az, amit te is írsz: hogy semmi nem változott. Továbbra is csak elszórjuk a pénzt, továbbra is csak hitelből tudnánk megélni. Ez, azzal párosítva, hogy még be is intünk a hitelezőknek, vagyis a piacnak, nem kitörési kísérlet hanem szimpla idióta falnak rohanás.

Itthon kellett volna rendet tenni a 2/3-addal nem a saját érdekű b*ziságaikra koncentrálni. Most ott tartanánk, hogy:

1. Ugyanennyivel megnövelt összeget vonnának el tőlem/tőlünk "nem megszorításként", akár még az mnyp pénzt is vegyél el, csak ne ilyen égbekiáltó hazugsággal.

2. De közben felszámoltak volna 1-2 pénznyelőt, behintik a MÁV-ot, BKV-t sóval, nem szórják Puskás akadémiára, sportcélokra a társasági adót, adót egyszerűsítenek nem 62 új kis f*sz adót vezetnek be, stb...

3. És emellett a piaci finanszírozást sem vágták volna haza - ez simán meglett volna a fentiekkel, a piac tapsolt volna a kiadáscsökkentésnek és egy kis "nem megszorításnak"

akkor most én tapsolnék Viktornak!

Így viszont egy lúzer eddig.

#463727 Palimadár Előzmény: #463721

Kár, hogy nem ismered a valós támogatási viszonyokat. Jelenleg a feltétel nélküli közvetlen támogatások értéke évi 300 mrd Ft körül van. Ezeknek nincs is nemzeti lába. További 200 mrd-nak van, jellemzően beruházásiak.

Amiről te írtál az 7 év alatt kb. 200 mrd volt - a szőlőkivágási és cukor ügylet, és nem volt kötelező, a tulajdonosok igénybe vehették.

A magyar mg tőkehiányos és minőségi okok miatt versenyképtelen.

#463723 zeeh_ Előzmény: #463719

Kézen fogva kellett volna kimenniük? :)

Nagyon mást nem is vártam volna a Népszarától.

#463722 banyaiz Előzmény: #463649

Már akinél mártír lesz nálam inkább nemzetáruló lesz, ha addig erőlteti a dolgokat, hogy erre sor kerüljön. Persze valószínű, hogy a közhangulatot az uralná amit mondasz. Bár ahogy a környezetemben beszélgetek emberekkel nem vagyok benne teljesen biztos, hogy OV-ben a mártírt látnák esik a népszerűsége a kerálynak ahogy itt hívjátok.

#463706 Borska Előzmény: #463636

"Az okosok nagy része az osztrákokhoz..."

"Pedig ha mi dőlünk, akkor az osztrák bankok is jönnek velünk szerintem."

Ne gondold,ha Mo dől ,tuti ránt egyet az osztrák bankrendszeren,ez tény ,ami max a osztrák pénzügyi szektor tőzsdei árazásában fog meglátszani,DE osztrák államcsőd teljesen kizárt,esélye a nullával egyenlő,mig a magyart most 40% körülire veszik,vagyis a kint lévő betéteknek kutya bajuk nem lesz ,sőt euroban lévén ,ha legrosszabb esetben a bedőlő Mo-t nézem ,az elszabaduló inflát és a bazi recessziót,a betét simán értékét fogja állni ,szemben az itthoni kp felvét korláttal,valuta korláttal,bármikor hozzáférhető és forgatható tartalék marad,én igy látom.

#463702 zeeh_ Előzmény: #463697

Szerintem sokan nem bánnák, ha kilépnénk belőle. A magyar ipar tönkre lett vágva, a mezőgazdaságból élők nem termelnek már annyit, mert az EU azt támogatja, hogy szedje ki a szőlőt, gyümölcsöst, ne termeljen semmit, a cukorgyár le legyen bombázva, majd importból be lesz hozva minden, ami kell.

Jönnek állandóan, hogy mennyi pénz áramlott be ide az országba.

1. Nem sok minden látszik belőle, mert lenyúlták nagy részét a szoclib elvtársak

2. Presztízs beruházásokra lett elherdálva, pl. a budakeszin élő nyugdíjas horror árú metrója

3. Hülyeségekre lehetett felhasználni, ami munkahelyet nem teremt, max. addig, amíg megépítettek valamit (pl. temető kápolna felújítás).

Felénk van egy nagyon látványos példa erre, egy semmi közepén megépített kb. 2 km-es kerékpár út (nem csatlakozik be sehova, kb. 5 km-t kell tekerni egy forgalmas főúton a várost elhagyván, hogy a kerékpáros rá tudjon menni), ami a semmiben ér véget egy pusztán. Mondván ennek segítségével fellendíthető a turizmus, mert kerékpárral is meglátogatható a helyi természetvédelmi terület. Köszi.

#463697 Arsene Lupin Előzmény: #463691

Ha sokat ugrálunk, kivágnak minket az EU-ból a nemzeti öntudatunkkal együtt.

Nem kötelező EU-tagnak lenni, ott vannak betartandó játékszabályok. Itt virítunk majd Európa szélén, csupasz s*ggel, nyakig öntudatban.

#463691 zeeh_ Előzmény: #463689

Pont a példa statuálás miatt fog (ha lesz) még több embernek kinyílni a szeme és szvsz a többrangú EU uzsoraúnió leginkább EU ellenes országává válunk. Évtizedek óta próbálják a sárba döngölni a nemzeti öntudatot, de épp most erősítik meg.