Az E-star árfolyama 8 hónap alatt harmadolódott, simán elcsípek a korrekcióban min. 30%-ot.
Az E-star árfolyama 8 hónap alatt harmadolódott, simán elcsípek a korrekcióban min. 30%-ot.
Értem a mondandód lényegét. az első két adózós évemben tehát másfél év alatt 2009, 2010 során inkább a tőke megtartására törekedtem (gyakoroltam a hatizást, sok day trade is volt) , míg 2011ben egész jó meglátásaim voltak 1-2 kisiklással, túlzott optimizmussal fűszerezve, ami elvitte a nyerő nagy részét. Itt a lényeg, hogy a bankpapíros buktákat inkább leírtam év végén, tehát magam döntöttem úgy, hogy nem mutatok ki az adózáskor szép nyerőt.
Évi 30%-os hozam nem túlzás hosszú távon sem, ha Soros megcsinálta nekem is menni fog :D
Mivel rövid ideje tőzsdézem, ezért saját példát egyelőre nem tudok felmutatni.
Így már érthető?
2010-ben a magánszemélyekre vonatkoztatva.
A bukta a 0 % alatti hozam.
"A magyar befektetők kb. 70-80%-a buktával zárja az évet."
Mi a bukta? nominálisan, vagy reálhozamot tekintve? Ezt az évet vagy mindet?
Nominálisan hogy bukhatnának amikor egy mezei bankbetét is 5-6% fölött van (DKJ-ről nem is beszélve).
Befektetők, vagy tőzsdei spekulánsok? Nem mindegyegy bár van átfedés.
"Szédületes profitot termel majd a papír (E-star), semmi kétség"
Megsütöttem vele magam szépen, és lehet, hogy ez beszél belőlem, de a fenti mondatba ne éld bele magad. Ettől függetlenül kívánom, hogy Neked legyen igazad.
a medve a vásárlásra való, az nem probléma, én az alacsony diverzifikációban és a lombard hitelből hígításban látom a problémát.
na várj: azért az nagy különbség, hogy vkinek van egy veszteséges éve vagy pedig több évben veszít, mint nyer. Az hogy, egy kiválasztott évben ki lett plusszban v. minuszban, inkább csak szerencse kérdése. 3-10 éves távlaton érdemes teljesítményeket összemérni.
Egyébként ez uj infó, h. nyereséges vagy, előző hsz-ben még úgy fejezted ki magad, hogy "nem buktam el a tőkémet" - ezen rökönyedtem meg akkor, és ez nagy különbség!
Törekedni sok mindenre kell, de a 30-40% hosszú távon teljesen irreális.
A magyar befektetők kb. 70-80%-a buktával zárja az évet.
Én a másik 20%-ba tartozom, ez is már félsiker.
Mint korábban írtam 30-40%-os profitra törekszem évente, emellett fontos a profitszerzés karaktere is.
bocs, de ha vaoban minossze az a fö celod, hogy ne bukd el a toket 2.5 ev alatt es mellette jol szorakozzal, akkor valoban nagyon mas a celunk. :)
Most kiderult, hogy a felelötlen penzkezeles is nagyon relativ fogalom.
Gondoltam, látod más célok más stratégiák. Nem érzem úgy, hogy felelőtlenül kezelném a pénzem. 2,5 év után nem buktam el a tőkémet, sőt 2011-ben már biztató szép nyerőket hozó tradeket is összehoztam. Szédületes profitot termel majd a papír (E-star), semmi kétség :D
Sok sikert mindkettőtöknek! Komolyan.
Profitért.
Hogy többet hozzon hosszú távon, mint bármilyen más befektetési forma és idővel kizárólag erre tudjak hagyatkozni magas színvonalú megélhetés terén is.
Én bízom a cégben, egyébként 10-15%-os hozamcél reményében nem is tőzsdéznék. Nagy kockázat nagy nyerő és persze a játék izgalma a lényeg. Kisebb kockázat esetén nem is tőzsdéznék. Vannak jó féle 15-18%-ot termelő alapok vagy 10%-os vállalati kötvények, már ezek sem keltik fel nagyon az érdeklődésem.
Te miért tőzsdézel?
örtem. Pontosabban egyáltalán nem értem, mégpedig a kockázati oldalát nem: ilyen portfólióra ráhígitasz lombard hitelből??? Ez azért nagyon kemény.
Látom nagyon izgatott lettél, ezért még hétvége előtt leírom. Szó sincs friss tőkéről, az új forrás lombard hitelből származik. Ezek nem kamu tőkebevonások, hanem a portfolio keretrendszerében felhasználható lehetőségekkel élek.
Ez így valóban igaz. Nem tudom, majd peppino elmagyarázza.
az az azért durva lenne....normál tradernek egy adott kereskedési tőkéje van, amit nem feltétlenül bővít, miközben nem áll épp a legjobban a portfólió.
De persze, lehetséges, de azt hittem, ez élő naplózás, és úgy semmi értelme beírni, h. 0% cash, ha aztán mégis születik vhonnan cash. De minimum legalább meg kéne említeni, h. a tőke hány %-ával egyenértékű az újonnan bevont cash. Különben értelmezhetetlen lesz a kereskedési eredmény. Sztem ez így sehogy sem korrekt.
Friss jövedelemből/bevételből?