Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Nyilasi befektetési alap

Re: Új bejegyzés!

#462927 taresz Előzmény: #462924

Nem vettem provokációnak. Vargát el tudnám képzelni, mint miniszterelnök, de az Ő széke most Matolcsy alatt van.

Egyébként az elkeseredés íratta/íratja ezt velem. Lesz@rom, hogy velem mi lesz, de a gyermekeim jövőjét most teszik a 0-val egyenlővé. Ez viszont b@ssza a csőröm.

#462924 Bendeguz Előzmény: #462922

Tényleg választ szerettem volna olvasni, nem provokálni akartalak. Nem tudok ilyen neveket sorolni. Párttagot egyet se szeretnék.

#462922 taresz Előzmény: #462921

Tfh, hogy egyben marad a fidesz, mert hát fél túlzás, hogy megsemmisülnexxxxxxxxxxxx Te hány potenciális miniszterelnök jelöltet dobnál fel 2 perc alatt? 4-et 5-öt?

Annyi talán van köztük, csak háttérben és csendben.

#462921 Bendeguz Előzmény: #462918

Tfh megtörténik. Ki jön a sorban? Ki alakít kormányt és mihez kezd? Lelövetni nem kunszt, utána valami jót alakítani, na az igen!

#462918 taresz Előzmény: #462905

Nincs itt baj. Orbán egy f@sz. Ezt már megírtam neki is, csak ott nem @-al.

Egyébként ha nincs Orbán a Fidesz szétesik. Megoldás: xxxxxxxxxxxxxxxxx

#462911 lagwagoner Előzmény: #462905

Persze, csak okosan. A büdös kisgyerek jelző nagyon tetszett, használtam is ma valahol, mert tényleg azok vagyunk (nincs baj vele, csak kicsit más). Bár a büdös kisgyerekekből szokott lenni sokszor a jóképű sikeres manager később.

#462905 Kissherceg Előzmény: #462899

Persze,Én egy fillért nem viszek ki. Továbbra is írom, hogy no para, de attól még összeomolhat a tőzsde és a tőkepiac. Ezért írtam, hogy lehet fedezni a vagyont. A fideszt pedig nem minősíthetem média törvény miatt, de leírtam virágnyelven, hogy a függőket pénzeli....

Olvasd újra http://stocklandyard.hu/blog/show/1117

#462899 lagwagoner Előzmény: #462893

????"A Fidesz ámokfutásából azonban még semmi nem árazódott be. Ha ez végül netán mégis megtörténne, akkor összeomlanának a magyar tőkepiaci árfolyamok"

Nem szép dolog. Most írtál egy remek cikket, hogy no para. Aki szereti hazáját, az most szépen bevásárol/csipeget magyar államkötvényekből. Magyar hont, magyar ember finanszírozzon. Sok "nagy" magyar tőlem kérdezi, hogy azt hol lehet venni? Ez a baj. Az olaszoknál, belgáknál ez nem kérdés, ott a lakosság tudja miről van szó, és hogy bajban a haza, kötvényt kell venni. Ez az igazi hazaszeretet, hogy bízok a hazában hosszútávon, nem?

#462874 lagwagoner Előzmény: #462846

Egy jó speki/büfi erre is felkészül, nem All-in el, de nem is pánikol (pénzmenekítés mindenáron valami másba, amiről Kissherceg is írt cikket).

#462846 rbbj11 Előzmény: #462836

kösz, bár akármelyik érvrendszer egy pillanat alatt dugába dőlhet váratlan politikai döntéssel. Egyáltalán nem kizárt, hogy meghátrál a kormányunk hirtelen. Az is benne van a pakliban, hogy már pár hónap múlva olyan tömegtüntetések és sztrájkok lesznek, hogy kénytelen lesz előrehozott választásokat kiírni. Megannyi verzió azonnal romba döntheti a még ma logikusnak tűnő elmélkedésemet.

Szal igen, Nyilasi jól írja, HA beárazódik, máris minden más. Ha nem, akkor meg nem fog drámaian romlani innen se a forint, se más.

#462836 lagwagoner Előzmény: #462828

Értelek, akkor kemény dolgok lesznek itt (bár van egy utalás ezzel kapcsolatosan a cikkben: "A Fidesz ámokfutásából azonban még semmi nem árazódott be. Ha ez végül netán mégis megtörténne, akkor összeomlanának a magyar tőkepiaci árfolyamok"). Ezzel kapcsolatosan nagyon tetszik a blogodban a 2012-es várakozásod. Szépen "makrosan" levezetted. Szép.

#462828 rbbj11 Előzmény: #462790

teljesen igaz, és a forint túl is volt mindig értékelve, csak most ért reális szintre.

De annyiban nem értek vele egyet, h. sztem épp azért nem teljesítettünk eddig rosszul, mert mindenki azt hitte, a piac főleg, hogy Viktátor csak blöfföl. DE most már úgy látom, nem blöff, hanem tényleg argentín úthoz hasonlóan le akarja építeni az adósságokat, és ennek magas infla és innen is 50%-ot gyengülő huf lesz az ára.

#462796 TrendMan Előzmény: #462790

Szerintem ez jelentőségteljesebb közlés és nehezebb vele vitatkozni is:

"Jelzés értékű, hogy a teljesen felesleges pénzek emésztőgödreként funkcionáló műkincspiac kimerülőben van, mely előszele a tőzsdére áramló pénzek kimerülésének, és tőzsdei összeomlásoknak is.

Besült a Picasso portrék aukciója: Nem volt sikeres a legnagyobbra értékelt Picasso, Degas és Giacometti művek értékesítése a hónap eleji New York-i aukción. Egyesek szerint a gyenge keresletért a túl magas árvárakozások feleltek. Mindenesetre a két legnagyobb aukciós ház, a Christie’s és a Sotheby’s a becsült 210-300 millió dollár helyett mindössze 141 millió dollárért tudott műkincseket értékesíteni az október végi, november eleji aukciókon. A kudarcok mellett persze a várakozásokat jelentősen felülmúló eladásokra is sor került - írja a Wall Street Journal. A legmagasabbra értékelt impresszionista és modern alkotás közül szinte valamennyi értékesítése sikertelen volt november elején a Christie’s aukcióján. Eladásra kínálták például Degas táncoló ifjú szobrát, amelynél a várt 30 millió dollár helyett a legnagyobb ajánlat 18,5 millió volt. Nem sikerült értékesíteni Picasso két portréját, amelyeket 12, illetve 18 millió dollárért szerettek volna eladni, illetve két - nagyjából 10 millió dollárra becsült - Giacometti művet sem. A piac most rendkívül válogatós, de érdemes az agresszív becsléseken is elgondolkodni, ami szintén távol tarthatta a vevőket - értékelte az aukció sikertelenségét az aukció vezetője. A Christie’s ugyan meggyőzte az eladókat, hogy csökkentsék - az általuk titkosan meghatározott - minimum árat, úgy tűnik ez sem volt elég - mondta az aukciós ház egyik vezetője. Nem csak a Christie’s-nél, de a konkurens Sotheby’s-nél sem mentek jól az aukciók október utolsó heteiben. A korábban becsült 210-300 millió dollár helyett az aukciós házak mindössze 141 millió dollárért értékesítettek műkincseket a két hét során, vagyis az árverésre tűzött 82 munka kevesebb mint két-harmada kelt el. Persze nem csak kudarcokra, de sikerekre is találni jócskán példát. Max Ernst "The Stolen Mirror" című képe például a becsült értékénél háromszor magasabb áron, 16,3 millió dollárért kelt el, magasan túl szárnyalva a művész eddigi 2,67 millió dolláros rekordját. Brancusi "Le premier cri" szobra pedig a 10 millió dolláros várakozások helyett 14,87 millió dollárért talált gazdára. Picasso "La femme qui pleure, I" nyomata pedig a nyomatok között soha nem látott rekord áron, 5,1 millió dollárért kelt el. ( http://www.portfolio.hu/tool/print/5/158995)

Nos, aki ilyen valójában értéktelen kacatokba fektet, az meg is érdemli, hogy soha ne lássa viszont befeketetett pénzét. Nézegesse csak élete végéig, ha ennyire kellett az neki! A pénze tényleg jobb helyen lesz mások zsebében.

Ugyanakkor remekül látható, hogy a műkincspiac behalása, és a világ legnagyobb aukciós háza, a Sotheby's részvénye elég jó indikátorként jelzi előre a tőzsdei összeomlásokat. A tőzsdeindexek átfogó esését ugyanis jellemzően megelőzi a Sotheby's részvények eufórikus csúcs utáni összeomlása, amit a csúnyán behaló sikertelen műkincs aukciók váltanak ki. A Sotheby's részvények még azelőtt csúnyán beomlanak, mielőtt még az átfogó tőzsdei esés elkezdődne. Jól látható most is, hogy a kék Sotheby's részvények már a tavaszi csúcsról lefeleződtek, miközben a zöld Nasdaq index lényegében még a sok éves csúcs közelében van, és szinte alig esett. "

Új bejegyzés!

#462790 lagwagoner

"2012.01.02. A Fidesz ámokfutásának semmilyen hatása nem volt a tőzsdére, forintra, államkötvénypiacra"

www.nyilasi.hu