Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nincs cím

#461110 Bendeguz Előzmény: #461107

Jó hogy megemlíted, a napokban eszembe jutott.

Az E-Star Nyrt. és a MOL Nyrt. 2011 márciusában hőenergia hasznosítás céljából történő 5 éves együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá. Eszerint a két társaság geotermikus és/vagy fosszilis alapú kapcsolt rendszerű hőprojektek felkutatásában és megvalósításában működik együtt. A MOL a kutatás, kútfúrás, villamos áram termelés területén, az E-Star pedig a hőszolgáltatás és elosztás területén vesz részt a közös projektekben. Ebbe a gondolatsorba beleillik a keszthelyi nádfűtés. Geothermia kapcsán nincs ötletem hol alakíthatnak valamit. Tele az ország forró vízzel, bárhol beindíthatnak egy bizniszt.

#461097 taresz Előzmény: #461095

Már párszor elszaladt a kérdés, de nem jött senkitől észrevétel: Makra csomag?

1) Kell Soósnak (ha bővíteni akarna, most olcsóbban megtehetné, de nem akkora volumenben.)

2) Nem kell Soósnak, és a közkezet fogja bővíteni (jelen helyzetben ezt kihúznám)

3) Opciós jog hosszabbítása

Nem tudok választani, de a 3. lenne ésszerű ha nem sürgős neki a zseton.

#461096 rbbj11 Előzmény: #461093

ha jól emlékszem, az árfelvevések mikéntjéről, shortosok kicsavarásáról sokat olvashatsz az "egy spekuláns feljegyzései" könyvben. Azt tanulmányozd, ha csak az érdeklődés hajt

#461094 rbbj11 Előzmény: #461093

hidd el, h. kicsi spekiként csak sok türelemmel és saját egyéniségedre szabott stratégiával lehetsz tartósan profitábilis. Ezekkel a mutyi játékokkal nem. Ezért nem is érdemes megérteni őket szvsz

#461093 Előzmény: #461092

Mert mocskos, de zseniális. Ezt nem a pár százezer forintos tanfolyamokon tanítják.

#461090 Előzmény: #461086

Hülye agyam van , megakad valahol, és amíg meg nem értem, ott kattog. Ez ,főleg az elmúlt két napban ugyanolyan spekizés volt lefelé, mint mondjuk a KEG -nél felfelé. Felülről rémisztgettek, aztán ugyanazok aláálltak, betették, kivették, ugyanazok adták is vették is,még a szünetek időtartalma is koreográfia szerint ment. Közbe összeszedték az elhullottakat.

sztem túldimenzionáljáto…

#461087 rbbj11

sztem túldimenzionáljátok. A topic első negyedében beírtnak megfelelően túl kockázatossá vált a rv-nyel a kereskedés 9e felett, ezért onnantól ki lehetett szállni. Hogy vki épp az emelkedésben v. a tetőzés után tette, mindegy.

Most pedig olyan árszintre érkezett az elég egyértelműnek látszó 5500-as törés után, ahol már érdemes vétellel próbálkozni, ha vki szereti az effajta izgalmat. Az összes többi csak lyuk beszélés a hasakba.

Befektetőként is lehet gondolkodni, de csak min. 1% körüli tulajdonrésztől felfelé, és akkor teljesen mások a szempontok, argumentálás és minden. De tisztelet a kivételnek, kötve hiszem, hogy itt a topicban sok 1% körüli tulaj lenne, így ez spekulatív játék itt mindenkinek. Aki nem tudja tartani a tétet, kiesik.

#461086 Formerplayer Előzmény: #461084

Nem ezen múlt...Egész más miatt öntötték be.....EZ egy háború, de erről majd sztem jövőre....

#461085 matgab Előzmény: #461084

azért nem kell a céget gyanúsítani azzal, hogy ők longolták volna tegnap, annak tudatában, hogy ma meg fog érkezni a pénz.

Ezt sokkal inkább el tudom képzelni az utalást indító fejér megyei önkormányzat holdudvarától, vagy akik nekik adta az utasítást, hogy utaljanak...

#461084 Előzmény: #461077

"A megyei intézmények fűtésével kapcsolatban annyit mondott:tárgyaltuk az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt-vel, és jelenleg is mindenhol van fűtés. A cég annak ellenére, hogy valóban tartozást halmoztunk fel, a szükséges javításokat a rendszerben elvégezte. Jövő héten kerülhet aláírásra a megállapodás, amely végleg rendezheti ezt az ügyet – hangsúlyozta Vargha Tamás."

Ez december 8-9 körül volt. Talán meglehetett volna említeni, némi megnyugvást adott volna a kisbefektetőknek akik ijedten dobálták el. Furcsa , hogy nem tartották szükségesnek.

sztem még 3700-ig lemegy…

#461079 rbbj11

sztem még 3700-ig lemegyünk, egy tartósabb korrekció előtt. De majd kiderül.

#461077 Formerplayer Előzmény: #461049

1. Nem erős. Baráti céget nem bántunk, sőt lehet, egy kicsit meg is támogatjuk.....jövő évi hírek függvényében eldöntheted, igazam volt-e...

2. viszont az emberek legkevésbé éhenhalni szeretnek..aztán szomjampusztulni...belátom, legvégén megfagyni...ki is lehet kapcsolni véletlenül a szolgáltatást, csak legfeljebb nem törvényszerű...ha megmurdel 40 nyugdíjas egy megyében 2 nap alatt az elfekvőben. lehet politikai híriget csinálni, csak lehet, hogy a végén a legmagasabb körökben koppintanak a fejekre, hogy ezt azért ne....és ezt a megfelelő helyeken tudják.....vajon miért tértek jobb belátásra Fejérben is? fél év izmozás után? NA ugye....

3. Majd emelés lesz..különben megfagynak vagy 3 napra leáll a termelő üzem..az pont 1% évi csökkenés a tervezetthez képest...pont elég egy komolyabb piac elvesztéséhez....szerintem nem kéne, de lehet, hogy a lengyelek full hülyék...

4. Legközelebb 2 év múlva kell megújítani a hiteleket, addig még vissza is lehet venni a tőzsdén a 20-22% éves hozamú papírokat, 10% új finanszírozás mellett.....szerintem nem rossz üzlet, de mindenkinek a belátására bízom...

A válasz:igen...Lehetetlen, ha csak ki nem lopják a céget 1 év alatt irányítási költségek címén...bár ez elég butaság lenne 3-4-es P/E mellett...1 alatt viszont elgondolkoznék.......1000 alatt lehet tényleg menekülőre kell fogni..:-)