mindig több lépcsőben vételt favorizálom. L. topicom, 1% szerintem vállalható a portfólióban. Kb. 3%-os súly a végső célterv.
mindig több lépcsőben vételt favorizálom. L. topicom, 1% szerintem vállalható a portfólióban. Kb. 3%-os súly a végső célterv.
Hadd emlekeztessek, az az Erste csokkentett a pakkjan, akinek a vegtorlesztes a Raiffeisen mellett a legnagyobb kart okozta... Nem orultek ennek a sogorok akkor, es nyilvan itt-ott forrasbevonas kell, meg ha ilyen aron- arfolamon is. Tovabbi eladasokra szamitok reszukrol, s mint ilyen, tovabbi lecsorgasra. A sorsdonto hir nyilvan az ebrd-s hitel lesz, addig sztem ertelmetlen belevenni. Kerdes, ki akar majd hitelt adni barmilyen cegnek, barkinek, aki Mo-hoz kotheto. Alapvetoen leszarja mini.....elnokunk az uniot.
Former,
Kíváncsi lennék azért a véleményedre Lupin úr meglátásával kapcsolatban ha a következőket vesszük figyelembe:
1) tegyük fel, hogy a magyar állami szereplők, ha egy kicsit megkésve is de fizetnek (lehet, hogy 2012-re már ez is erős feltételezés)
2) az EStar mindenhol helyi díjakban rögzített árfolyamon szolgáltat X évig. Az áremelés fokozottan politikai téma , tehát áremelésre akkor is szűk az érdekérvényesítő képesség, ha maga az alapanyag (gáz) drágulna (márpedig a folyamatos dollárkibocsátások mellett az ár inflálódni azaz emelkedni fog, leginkább a nyersanyagok esetében).
2b) A helyi devizák is válságos állapotban gyengülni fognak a dollárhoz képest.
tehát míg az árbevétel oldal fixálva van, addig a beszerzési oldal nominálisan emelkedni fog, sőt a devizahatás miatt még inkább fog emelkedni.
3) Ehhez hozzájön egy válság miatt emelkedő kamatpálya, ami drágítja a fínanszírozást (igen tudom a hitelek egy része fix kamaton van, de azok megújítása illetve a változó kamatú hitelek emelkedése az átlag kamatköltséget emelni fogja). És akkor itt megint beszélhetnénk a magyar gazdaságot büntető makrohelyzetről...
Ha ezt a 3 lehetőséget vesszük figyelembe, aminek bekövetkezését sokkal valószínűbbnek látom, mint modjuk 4-5 hónapja, akkor is azt mondod, hogy acsőd elképzelhetetlen (nem rövid távon) ?
"Vagy most az a jó hazafi, aki minden kérést teljesít, csak pénz legyen? "
Olyan helyzetben ahol van mire alkudozni, ott a helyes válasz természetesen NEM. Viszont most nem vagyunk alku pozícióban. Egyébként nem igazán értem mi baj az IMF hitellel. Olcsóbb mint a piaci finanszírozás, persze cserébe lesz beleszólásuk a pénzügyi történéseinkbe. Ez utóbbi a fájó pontja a sukár gyereknek, és ezt az adófizetők fogják finanszírozni, azaz Mi.
hát ezt tényleg kuRvára be kellett verni a végén 4350-re...
4500-on kivakarták a dugót, elég jól besűrűsödtek a vonalak. Még nem késő +10%-ba rántani, hajrá!
Igen , megértem, csak jelezni akartam , nagy butaság , mert ha megveszik, az annyit jelent , kár volt eladni, ha meg nem, akkor az eladó magának zúzza le az árat, aztán el sem adott egy darabot sem.
A piálásra mondod? Az csak edzés volt holnap estére :)
mivel topicomban tőke %-ok vannak megadva, hasonló kérdésekre nem tudok välaszolni.
370 millió azért nem filléres tétel, ha azt vesszük, hogy egyetlen elemző szerint a cég jövő évi teljes profitja 800 millió körül lesz. :-) Persze erre az egy elemző által készített elemzésre mindenki úgy tekint, mintha már tény lenne. Vagy csak a legnagyobb "szakértők" ?
Semmi sem egyértelmű most. Hosszú tárgyalások lesznek. Mindkét irányból ment a szájkarate, de csak együttműködve tudják megoldani a problémát. Nem csak nekünk nem lenne jó, ha az ország csődbe menne.
Az persze nem igaz, hogy a kormány nem volt képes kompomisszumokra a kifogásolt törvényekben. Állítólag a javaslatok többségét figyelembe vették és be is építették. Vagy most az a jó hazafi, aki minden kérést teljesít, csak pénz legyen?
Kb. 12-en tőzsdéznek, meg a Tóth Ottó.
Nem fogunk felvenni IMF hitelt, ( kapni sem) akkor majd térjünk vissza a tőzsdére.
Te dugaszoltad le a Cig-et 10 k-s eladási ajánlattal?
Hú, de termékeny napotok volt. Végigrágtam magamat 6 oldalnyi hsz-en. Látom még téma a csőd, meg a hitelek. Az önkori kifizetésnek örülök, a visszatartott híren meg se lepődtem. A Cég szerintem azért nem siette ek a közlését, mert "filléres" tételről van szó, döntően nem befolyásolt semmit. Rohadtul másnapos vagyok.