egyébként ma nőtt a forgalom. Alakul, holnap kellene egy 100millás nap aztán jövőre még a np is süthet.
egyébként ma nőtt a forgalom. Alakul, holnap kellene egy 100millás nap aztán jövőre még a np is süthet.
Az nem volt tényező...
Az oti kivételes piaci helyzetben van. Szinte minden faluban van fiókja, és rengeteg tőkét forgat a mezőgazdaságban évek óta. A parasztok felvesznek hitelt, elvetik a magokat, aratnak, eladják a termést, majd visszaadják a hitelt. Nagyon sokan csak így tudnak érvényesülni. Mi lenne velük, mi lenne az országgal, ha ez bedőlne?
Az OTP egy név, rengetegen használják a bank szó helyett. Nem azt mondják, megyek a bankba, hanem azt, megyek az otépébe.
Ha megnézed a bankok ajánlatait, költségeit, az otp az egyik legszarabb, mégis baromira megy nekik. Akár tetszik, akár nem, nem lehet hagyni csődbe menni. Ha másként gondolod, fejtsd ki.
Formerről írták a portfolio-n: "Ő Jézus egyik leszármazottja,neve titok,arca ismeretlen ,a vagyona a sok tőzsdei nyeréstől felbecsülhetetlen,tudása pedig félelmetes,de ha még mindig megvan neki a pakkja akkor ugyanolyan hülye mint én!!!"
Nézd, az OTP biztosan nem megy csődbe, tehát csökkentettem a kockázatot
és gondolod, az otp-vel bármit csökkene a kockázat? :D Hát akkor már az én etf-ötletem sokkal jobb kockázatcsökkentésre és még inflavédettebb is
Drága vagy olcsó a hitel az attól függ mire használod. Lehet olcsó egy évi 100% -os kamatra kapott hitel is ha a felhasználásával összehozol 500%-os hasznot, vagy lehet drága egy 7-8%-os THM-el felvett svájci frankos hitel is ha fogyasztásra költöd és amit vettél rajta pár év múlva nem sokat ér.
Az is kérdés mire kell pénz az alap funkciókhoz cégnek, vagy a terjeszkedéshez nagyon nem mindegy. Nem néztem forgalmat, de nagyon leverték így év végére. Mnyp pakk meglehet e még?
az utsó kör kötvényeit a cég jegyezte le.
Lxrose: a pf-es szám nm tudom honnan való, nekem nm ismerős sehonnan sem.
köszi szépen.
az elejével maximálisan egyetértek, bár a gondolatmenetem a csőd-nem csőd köré fonódott azaz, hogy kapnak hitelt az pozitív dolog és nem abba az irányba mutat, hogy csődbe mennének, sőt ellenkezőleg...
az pedig hogy 1-2%-kal magasabb kamattal kapnak itthon mint külföldön az megint egy érdekes kérdés vagy inkább tény, de nem ez volt a téma. viszont örülök, hogy ebben pozitívumot látsz (azaz, h a kinti finanszírozást kint akarják megoldani). persze nem hülyék, meg a cross-border finanszírozás nem is túl gyakori mostanság...
"mindent hitelből sikeresen megoldani" meg gondolom elírás lehet csak... ugye az a fránya 30-70% (azaz 30% ÖNERŐ) az még mindig ott van és reméljük tartják is majd magukat hozzá....
szvsz mindig is a mindenkori piaci kamattal kapta a cég a finanszírozást, ami persze a jelenlegi szinteknél kedvezőbb, de ez a piaci helyzet változása miatt van.
Nem, köcsö.ség. Privire ha lesz időd, nézz rá légyszi.
azért, mert Mo-n kirívóan magasak a hitelkamatok az állampapír hozamokhoz képest. Drágán lehet csak hitelt felvenni. Pl az pozitívum, hogy kinti finanszírozást nem itthoni forrásból akarja megoldani a cég. Kötvény kibocsátás + mindent hitelből sikeresen megvalósítani impresszív feladat.
Ha kedvező kamattal kapta a hiteleket, annak biztosan van ára. Lehet, hogy éppen most fizetik a részvényesek...
Ezeket hogy kell értelmezni, amikor záró szakaszban bevirítanak egy nagy tételt eladáson, aztán eltűnik? Valami technikai dolog, vagy mi a szösz?
miért nem? lszi magyarázd el nekem, hogy értsem mire gondolsz. köszi